Scudo Sports

Pamukkale'nin iflas etmesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Günümüzde herkesin çoğu zaman tercih ettiği ve mutlaka da memnun kaldığı bu güzel firma iflas ediyor ya, günün üzücü haberlerinden olsa gerek. Haberi aşağıya ekliyorum.

"Türkiye'nin en köklü şehirlerarası otobüs firmalarından Pamukkale'nin konkordato talebini reddeden mahkeme, şirketin iflasına karar verdi. Pamukkale de konkordato istedi. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Pamukkale AŞ'nin konkordato talebini reddederek şirketin iflasını kararlaştırdı. Şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen mahkeme heyeti, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi. İzmir merkezli firma 27 Ekim'de konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Pamukkale'nin bağlı markalarıyla birlikte 600 otobüsü bulunuyordu".

Kaynak: (link)

Scudo
Denizlili biri olarak hayatımda mecbur kalmadıkça Pamukkale dışında firma ile yolculuk yapmadım ve haberi görünce üzüldüm. Maalesef bu ülkede işini iyi yapanların sonu böyle oluyor. Oysa bakın Metro öyle mi?

Askerligimi Denizli'de 19 ay yaptigim icin devamli kullandigim sirket ve muhtemelen de Turkiye'nin en iyi hizmet saglayan sirketlerinden biri ve cok cok uzuldugumu belirtmek isterim.
Ama ,buyuk resme de bakinca "ekonomimiz cok iyi , Avrupa bizi kiskaniyor"

Şirket geçen yıl zaten satılmıştı diye biliyorum. Yeni sahipleri toparlayamadı korkarım :krktm:

@Özcan.

Satilmadi , Konkordato icin mahkemeye basvurmustu. Ancak , mahkeme anladigim kadariyla bu istegi kabul etmemis ve direk iflas vermis.
Benim yanlis anladigim bir durum varsa , daha bilgili dostlarin duzeltmlerini rica ederim.

@Mustafa Zeybek
Pamukkale gibi birçok kişi tarafından kaliteli görülen bir firmanın batıp Metro gibi vasat altı firmanın yoluna devam etmesi Türk insanının tercihlerinin özeti gibidir.:acpsnr:
Metro gibi referandumda evet diyenleri bedavaya taşıyacağım deseydi acaba batar mıydı?

Biz şimdi hangi otobüs firması ile seyahat edeceğiz bir yol gösterin:agla:

efe tur'a kaldık desenize çok üzüldüm gerçekten ..

bakın burası çok önemli; "ehonomi" bu kadar iyiyken, sarayda dert üstü murat üstü yaşayıp giderken, avrupa bizi kıskanırken ve hatta avrupa batarken biz çıkarken bu şirketlerin birer ikişer konkordata ilan etmeleri, iflas etmelerinin tek amacı var; hükümeti zor durumda bırakmak.

bu yaptığından ötürü tarih seni asla affetmeyecek pamukkale !!!

ç.alıntı ((link))

40 yıldır kullandığım bir firma idi. okurken, ankaradan izmire 1993-1998 arasında saat 22 otobüsleri sigarasız servisti. büyük nimetti. o zamanları bilmeyenler için şöyle özetleyeyim, şehirlerarası otobüslerde, seyir halindeyken sigara içmek serbestti. 45 kişi içinde, en az 10 tiryaki olur, bunlardan biri sigara yakar, diğerlerinin de canı çeker ve 1 dakika içinde, kapalı teneke kutu içinde, dumanaltı seyahat ederdik. iğrenç günlerdi. necmettin erbakanın başbakanlığı zamanı otobüslerde sigara içilmesi yasaklanmıştı. işte o yasaktan önce, duman solumadan gitmek için, 1 ay evvelinden pamukkale 22 arabasına yer alırdık.

insanın aidiyet duygusu ile oynanıyor. avrupa gezenler övüne övüne anlatıyor, 200 yıllık binalarda oturuluyor, 500 senelik kasabalar korunuyor diye. bir almanya devleti, opel markasını kurtarıyor mesela. toplumsal hafıza siliniyor, bu sefer parayla.

bisikletleri sorun çıkarmadan ücretsiz taşıyorlardı. yazın dondurma ikram ederlerdi. güzel firmaydı. belki de Ege bölgesinin en iyi otobüs firmasıydı. Marmaris'ten İzmir'e gelirken beni ve bisikletimi kabul eden tek firmaydı

@mariokaldato

ekonomiden anlamayanlar başta raşit burdan aynen hükümete sitem yapayım bilirsin ben ne muhaleften yanayım ne de iktidar hiç birinin borazanlığını yapmam her iki tarafıda topa tutarım ,saray nedir yahu ,o sarayın yerinde üniversite olmalı saraydaki muhterem mütevazi bir siteye çekilmeli mal sahibi mülk sahibi meselesi yunus emreyi örnek alsın bu millet ,şatavatlı yaşam ne demek yasak hemşerim şatavat ,alman halkının ikinci dünya savaşı sonunda taş üstünde taşı kalmamış idi 1960 'da senden işçi aldılar ,almanya gene güçlü sayılır bize nazaran ,alman milleti üşüyor donuyor berlin kapılarında bu durumu gören coniler ağaçların kesilmesini istiyorlar üşüyen halkın ısınmasını isteyince kıyamet kopuyor alman milleti ağaçlarını kestirmiyor üşümeye razı oluyor işte bu millet adam olur azizim
yav adama sorarlar bu yıkıntılardan nasıl avrupanın motoru oldu almanya ,alt yapı azizim alt yapı ve de alman milletinin çalışkanlığı dürüstlüğü,
asla kendine acımaz bir alman ,asla kaderci değildir almanlar ,yok öyle bi sorunları ,disipline aşık bir millet ,biz öylemi bırak allahaşkına yahu burayı,
savaşmaya gelince vay acaip oluruz ekonomik kalkınma savaşına gelince tırs balon gibi söneriz kafamız işlemez bizim kalkınmaya
17 senedir başımızda bu akp ,ne yapmış acaba ,hangi motor fabrikası açıldı hangi otomobili yaptık acaba ,ne yaptık füze eyvallah, ne yaptık tank hepsi seninmi ,motoru kimin arkadaş bu tankın ,savaş helikopteri seninmi ,oda değil ,montaj sanayi bunun adı, kendini kandırmak bunun adı,
bu ülkede montaj sanayi ile kalkınacağımızı zanneden ahmaklar sürüsü var hemde çok
dışardan kredi geldi krediyi verenler sana niçin verdi bu krediyi yollar için köprü için hızlı tren için çünki ipek yolu ticari ağ kurulmak isteniyordu ne oldu kavga çıktı pentagon savaş açtı rotschild hanedanına küresel sermaye ile ulusal sermayenin savaşı var günümüzde ve bu iki sermayenin savaşı türkiyede ekonomik çalkantılara sebebiyet verecek 2019 savaş savaş savaş suikastlar
dünya çatışma içine giderken türkiye asla kalkınamaz dahada daralacaktır daha çok iflaslar olacak ,internete zam geldi fatura türk telekom oldu 84 lira 23 lira zam geldi vay anasını şimdi
reis ne diyordu iki gün önce bu marketlerde fiatlar nedir diyordu tamam güzelde demekle iş olmuyor indirin o fiatları sayın reis bey indirin,
indirince ne olacak marketler gümleyecek adamların enerji giderleri var personel giderleri var efendim malı bilmem kaç liradan alıyorlar ne yapacak marketler zararınamı çalışacaklar kapatsınlar marketleri
burdan reise bi adet önerim var ben vatandaşım
bi kere üreticiyi koruyacaksınız kredilerini hafifleteceksiniz ayrıca üreticiden devlet alacak sebze meyve vs vs her şeyi ve devlet marketleri olacak kooperatifler yeniden canlanacak dışardan ithal hiç bi şey almayacaksınız üreticinizi koruyacaksınız reis bey
milli duruş budur erbakanda bu yolda idi erbakanı anlamak lazım reis bey siz onun talebesi idiniz sayın reis bey dünden daha fazla erbakana ihtiyaç hasıl olmuştur,
sayın reis bey 1932 senesinde chp merkez bankasını kurarken sebatyçıları ortak etti biliyorsunuz 1970 'lerde bu kırıldı sebatyçilerin oranı düştü devlet yüzde 50 sine hakim oldu hisselerin siz reis bey yüzde 5 katkı yaptınız bu bakımdan size teşekkür ederim ama iş bitmedi reis bey ,
benim kağıt paramda yazan türkiye cumhuriyet merkez bankası ne demek ben çok iyi biliyorum geriye kalan yüzde 45 hisseye sahip olan bu mervak anonim şirketi ne ayak ,
acilen benim kağıt param milli olmalıdır ve kağıt paranın üzerinde türkiye cumhuriyeti merkez bankası yazmalıdır paranın üstüne atatürk koymakla bu iş olmaz benim paramın yüzde 45 ' i bana ait değil ,

sayın reis bey milli duruş çok önemlidir bunu benden daha iyi bilmeniz gerekir
sanayide milli kalkınma şarttır yedek parçaları üreteceksiniz sayın reis bey ayrıca enerji politikalarında yüzde yüz kendi yakıtımızı üretmek durumundayız argeye önem verilecek reis bey,
bor bizde çok ise bordan enerji üretmenin yolları araştırılacak sayın reis bey
dünya çalkantıya doğru giderken kendi ekonomik sıkıntılarımızı bi an önce aşmak durumundayız sayın reis bey
asgari ücret 2800 lira bile değil o zaman asgari ücretliye kolaylık getireceksiniz ,örnek 80 lira elektrik yardımı güzel bi anlayış aç insanların doyurulması ,ama insanada iş yaratacaksınız reis bey
damadınıza çok iş düşüyor ya 2019 'da bu ağır tablodan damadınız bizi kurtaracak yada hep birlikte muhalefet ve iktidar boğulacağız aynı gemideyiz reis bey
ekonomik sorunlar siyasa üstüdür reis bey ....
evet raşit durum budur ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dahada çok kapsamlı yazarım yazılacak çok şey daha var ,,

Memleketleri damatlar batirir kudret abi

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Geri