Bazı bisikletlerin, bileşenlerin, giysilerin pahalı olması meselesi üzerine açılan başlık nerelere gelmiş. Kafaları karıştıran, üzerine apayrı kanaatlere sahip olunan bir dolu konu buraya taşınmış. Benzetme yapayım derken konuyu kürtaja getiren bile var.
Pahalı şeylere sahip olması bir insanı doğrudan ukala ya da züppe (aynı şey değil mi zaten) yapmıyordur herhalde. Ortaya karışık 'ukalalık, züppelik, müsriflik' saptamalarının kendisi zaten biraz üstten değil mi? Bir forumda ya da başka herhangi bir yerde had bildirmek, meydan okumak biraz aşırıya kaçmak değil mi?
Konu başlığındaki pahalılık bahsi içinse şunu diyebilirim, ben dünyadaki hemen her şeyi pahalı buluyorum. Bu yüzden de genelde ucuzuna bakıyorum, bisikletim üzerindekileri eskitmeyi sonra iyileştirmeyi düşünüyorum ama duramadım ve lastikleri değiştirdim. Elinde kutusu açılmamış olan birinden 200 liraya Brooks sele aldım, yine de çok harcamış gibi hissediyorum.
Halktan olmak, olmamak, kopmak... gibi mevzularsa sonsuza kadar tartışılabilir ama bir yere varılacağını sanmıyorum çünkü anonimlik üzerine. Konuşan kendini konuşur ama anonimlik üzerine konuştuğu için döner durur, paradoks olur.