Scudo Sports

Oyun önerileri, oyun arkadaşları bulma, oyun indirimleri paylaşma bölümü

Markus çok kaliteli bir sandalye. Defalarca test etme şansım oldu. Uzun bir süredir de aşağıdaki ürünü kullanıyorum. Markus ile aynı mekanizmaya sahip. 1.75 boy, 3 boyun, 2 bel fıtığı ile oldukça rahat ediyorum. Markusa göre küçük bir sandalye. Hacimli ya da daha uzun biriyseniz pek rahat edemezsiniz diye düşünüyorum. Popoyu koyduğunuz alan küçük biraz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Ekşi sözlük ve çeşitli forumlarda şu ikea modelinin öneren çok kişi var
(link)
(link)
Bende her iki model de mevcut. Markus çok daha kullanışlı ve rahat geliyor bana.

Nurus Me Too da kullanıyorum; Ikea'lardan çok daha üstün bir koltuk ama tabii fiyat farkı da cabası. Kişisel görüşüm, Markus'un 2 misli olan fiyatını haketmiyor. Şöyle arada %25-30 fark olsaydı, bütçeyi biraz daha zorlayıp Me Too alınır diyebilirdim.

Xdrive, sexdrive ve türevlerinden uzak durmanızı öneririm :) Ikea'nın koltukları 10 yıl garantili, sırf bu bile başlıbaşına tercih sebebi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Bilgisayar başında vakit geçirirken hali ile oturma süresi bazen saatleri alabiliyor özellikle ben gibi iş görüşmelerinden kalan boş vakitte zaman öldürüyorsanız. Masamı boydan kaynaklı kendim yapmış ve normal standart masalara göre 70-72cm değil 80cm yukarıda. Sandalye idare ediyordu ama önce kumaş ve süngerin aramızdan ayrılmasına birde piston mekanizması aramızdan ayrıldı. Bir çok plastik aksamı da dokununca dağılıyor. Şu an koltuk arayışındayım aklımda ilk başta gaming koltuklardan vardı. 2-3 modeli test etme şansım oldu. Aklımda olanlarda bir tanesi de hawk fab modeliydi arkadaşımdan görüp denediğim kadarı ile çokta memnun etmedi. İnternete yabancı oyuncuların bir kısmı, oyuncu koltuğundan ziyade kumaş yada fileli ofis koltuğu önerisinde bulunmuş. Belki önerisi olan deneyimi olan vardır duymak isterim.

Ekşi sözlük ve çeşitli forumlarda şu ikea modelinin öneren çok kişi var
(link)
(link)
Bunlara çok benzer tipte ve modelde olup önerilen bir model de Xdrive
(link)

Ekstra olarak aklıma yatan ama internette bir modeli dışında hiç bir ürününe yorum bulmadığım Seduna Benin var, yine Seduna Thunder Pro modelini çok öneriyorlar. Ama markayı öven olduğu kadar gömende var. Araştırdıkça kafam bulandı.
(link)

Bunların dışında herman miller ve nurus modelleri övende sayısı da çok fazla lakin, içinde bulunduğum işsizlik döneminden dolayı ikea modelleri bile bütçe dışındayken bunlar yanında geçmiyor. Boyum uzun olsa da temelde bacak boyum uzun. Üst vücut olarak 175-180 arası bir bireyle hemen hemen aynıyımdır.

Alt görselde kendinden geçip 2 tane mindere oturmamla sonuçlanan ve orijinalinde nasıl olduğu görünen taburemsi şey aktif kullandığım sandalye. plastik sandalye ve yemek takımının sandalyesi ile bilgisayar hayatına başlamış jenerasyon olarak çok da rahatsız etmedi aksine esnek olması iyi yayılma imkanı veriyordu.
İmkanın varsa gidip deneyerek ve beğenerek al. Koltuk biraz ayakkabı gibi. Internetten alıp beğenirsin evde hoşuna gitmez. Gaming chair vs işleri boş iş. Hepsi olması gereken fiyatın çok üstünde. Bende hawk future var parasını hakedecek bi ürün değil. Kaliteli ofis koltuğu hatta kaliteli herhangi bi sandalye bile daha iyi olabilir çok daha ucuza :D Kısacası kesinlikle denemeden internet üzerinden alma.

• Beğen
Kokpit sistemine geçtiğim için, masayı ve sandalyeyi kaldırdım. Normal bilgisayar kullanırken de kokpitte daha rahat ediyorum. Koltuk, uzun süre bilgisayar başında oturmak için daha rahat. Yapısından ötürü, baldır desteği de var. Bel ve boyun için ayrı yastıkları var. Arabalardaki gibi ileri geri, yüksekliği ve sırtı ayarlanabilir olduğu için çok işlevsel. Sandalye dönemini ben kapattım. Koltuk tabi ki süngeri çok kullanıldığında ezilme-göçmeler yaşatır ama verilen paraya bence değiyor.

Ekran Resmi 2025-03-21 10.59.15.png

• Beğen
ikea koltukların minderi çabuk deforme olup desteğini kaybediyor imkan varsa nurus daha iyi seçenek tabi gönül ister ki herman miller alınısın

• Beğen
Black ops 6 indirime girmiş
(link)
Steam değeri 2.650 lira olan Need for Speed Unbound, Epic Games'te %93 indirimle 84 liraya düşmüş
Tam liste

Image 24.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve sccetin
"Couch Potato" lukta benden iyi az kişi vardır. Tv koltuğum, monitörü kendi altlığı olmadan direkt monte edebildiğim, altı tekerlekli kendim kesip biçip yaptığım bana özel masam, yanımda çay makinesinin durduğu sehpam ile bu işin sanatını yapıyorum resmen. Bir sonraki alacağım ürün, couch potato tarikatimizin ulu önderi Homer Simpson'ın kullandığı "içecek kaskı" olacak.

HTB1YQwENbrpK1RjSZTEq6AWAVXal.jpg

"Couch Potato" lukta benden iyi az kişi vardır. Tv koltuğum, monitörü kendi altlığı olmadan direkt monte edebildiğim, altı tekerlekli kendim kesip biçip yaptığım bana özel masam, yanımda çay makinesinin durduğu sehpam ile bu işin sanatını yapıyorum resmen. Bir sonraki alacağım ürün, couch potato tarikatimizin ulu önderi Homer Simpson'ın kullandığı "içecek kaskı" olacak.

HTB1YQwENbrpK1RjSZTEq6AWAVXal.jpg

Öyle bir anlatmışsın ki resimdekini sen sandım.

Ön siparişe açılmış , çok gecikti ağustosda ancak çıkacak ama en azından tarih belli oldu. Fiyat diğer oyunlar gibi yüksek ama bu oyunu bekelemeden alırım hastasıyım.

IMG_6601.jpeg

380 lira değerindeki Euro Truck Simulator 2, Steam'de %75 indirimle 96 liraya düşmüşImage 25.jpeg
Image 7.04.2025 at 12.13.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
380 lira değerindeki Euro Truck Simulator 2, Steam'de %75 indirimle 96 liraya düşmüş326044 dosyayı görüntüle
326045 dosyayı görüntüle
Direksiyon setiniz de varsa tadından yenmeyecek bir oyun olacaktır, bende hala yok klavye ile devam ediyorum. Steamdeki ikinci aldığım oyundur kendisi o zaman da dolar ile satın almıştım 5 dolar (10 liraya) gelmişti going east dlcsi ile birlikte. Oyundaki aksesuar, modifiye veya boya paketleri dışında harita dlclerinin öneririm. CS'den aldığım kasalar sağ olsun en son Yunanistan ve West Balkan DLC'sini de almama yardımcı oldu. Oyunu ilk aldığımızda multiplayer kısmı yoktu şuanda scs firması dışında bir firma bunu karşılıyor ama multide sürmek trafikte araç kullanmak kadar yıpratıcı oluyor. Özellikle koskoca harita başka yer yokmuş gibi Hollanda, Fransa ve İngiltere arası geçiş bölümlerinde hemen hemen her an +200 oyuncu oluyorken diğer koca harita boş oluyor. Sürekli gelen harita reworkleri ile bazı yerlerin tasarımları değişiyor. Multide oynamak istemeyenlere de arkadaşlarınızla lobi/konvoy oluşturarak sürme imkanı geldi. daha sakin oluyor.

Almanya'da gezerken İzmir adı olan bir dönerciye bile rast gelebilirsiniz.

Dosyalar

• ets2_20240526_181503_00.png
    ets2_20240526_181503_00.png
    627,7 KB · Okunma: 8
  • Beğen
Türkiye bunun içinde miydi? Ben aldım baya iyi, özellikle Tekirdağ falan baya bildiğin çevreyolunu falan yapmışlar çok acaip geliyor :)

@MakRo fareyle kullanmıyor musunuz? Fena olmuyor o şekilde de.
Fare ile 1-2 kez denedim de tam istediğim gibi olmadı bir de fare ile sürekli etrafa bakma işlemleri falan yaptığıma adapte olamadım. Aslında geçen ay bir g29 seti alıyordum başka bir gider çıkınca kaldı sonra ülke gündemi derken üzerine 2bin ekledi. G29 veya thurstmaster gibi başlangıç modelleri yerine moza markasını öven çokta ötekinin tam seti fiyatına moza'da direksiyon alıyorsun

Direksiyon setiniz de varsa tadından yenmeyecek bir oyun olacaktır, bende hala yok klavye ile devam ediyorum. Steamdeki ikinci aldığım oyundur kendisi o zaman da dolar ile satın almıştım 5 dolar (10 liraya) gelmişti going east dlcsi ile birlikte. Oyundaki aksesuar, modifiye veya boya paketleri dışında harita dlclerinin öneririm. CS'den aldığım kasalar sağ olsun en son Yunanistan ve West Balkan DLC'sini de almama yardımcı oldu. Oyunu ilk aldığımızda multiplayer kısmı yoktu şuanda scs firması dışında bir firma bunu karşılıyor ama multide sürmek trafikte araç kullanmak kadar yıpratıcı oluyor. Özellikle koskoca harita başka yer yokmuş gibi Hollanda, Fransa ve İngiltere arası geçiş bölümlerinde hemen hemen her an +200 oyuncu oluyorken diğer koca harita boş oluyor. Sürekli gelen harita reworkleri ile bazı yerlerin tasarımları değişiyor. Multide oynamak istemeyenlere de arkadaşlarınızla lobi/konvoy oluşturarak sürme imkanı geldi. daha sakin oluyor.

Almanya'da gezerken İzmir adı olan bir dönerciye bile rast gelebilirsiniz.
Direksiyon setim var ama bu oyunu hiç oynamadım, Grantoursimo oynuyorum genelde, almak isteyen olur diye paylaştım. Hatta manuel vites de var, bunu oynasam onu kurar dolmuşcu- kamyoncu edasıyla vites atardım :D hatta direksiyona topuz bile konur valla.

IMG_6656.jpegIMG_6658.jpeg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Amanita
Türkiye bunun içinde miydi? Ben aldım baya iyi, özellikle Tekirdağ falan baya bildiğin çevreyolunu falan yapmışlar çok acaip geliyor :)

@MakRo fareyle kullanmıyor musunuz? Fena olmuyor o şekilde de.
Evet Trakya illeri ve Istanbul varmış. Benim kütüphanede var ama indirip de oynamak nasip olmadı daha :D Bi gün direksiyon seti alırım ümidiyle duruyor, klavye ve mouse oynayasım gelmedi :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Sony PS Plus üyeliklerine %55 oranında zam yapacak. Yeni fiyatlar 24 Haziran 2025'ten itibaren geçerli.

PlayStation Plus Essential
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 175 TL, 3 Aylık 440 TL, Yıllık 1.400 TL
  • 2025 Yeni Fiyat: Resmi açıklama bekleniyor, ancak %50 artış oranıyla tahmini yıllık - 2.100 TL
PlayStation Plus Extra
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 260 TL, 3 Aylık 720 TL, Yıllık 2.340 TL
  • 2025 Yeni Fiyat: Resmi açıklama bekleniyor, ancak %50 artış oranıyla tahmini yıllık - 3.510 TL
PlayStation Plus Deluxe
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 305 TL, 3 Aylık 830 TL, Yıllık 2.740 TL
  • 2025 Yeni Fiyat ((Maille Bildirildi): Yıllık 4.266 TL

Sony PS Plus üyeliklerine %55 oranında zam yapacak. Yeni fiyatlar 24 Haziran 2025'ten itibaren geçerli.

PlayStation Plus Essential
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 175 TL, 3 Aylık 440 TL, Yıllık 1.400 TL
  • 2025 Yeni Fiyat: Resmi açıklama bekleniyor, ancak %50 artış oranıyla tahmini yıllık - 2.100 TL
PlayStation Plus Extra
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 260 TL, 3 Aylık 720 TL, Yıllık 2.340 TL
  • 2025 Yeni Fiyat: Resmi açıklama bekleniyor, ancak %50 artış oranıyla tahmini yıllık - 3.510 TL
PlayStation Plus Deluxe
  • 2023 Zamlı Fiyat: Aylık 305 TL, 3 Aylık 830 TL, Yıllık 2.740 TL
  • 2025 Yeni Fiyat ((Maille Bildirildi): Yıllık 4.266 TL
sanırım biz ülke olarak adadan ayrıldık

• Beğen
Bu arada bir güncelleme yapayım. Benim gibi birçok PS Plus abonesi, abonelik sürelerini uzatmak istediğinde yeni zamlı fiyatları görmeye başladık. Yani fiyat artışı bugün itibariyle yürürlüğe girmiş.

Geri