Scudo Sports

Oyun önerileri, oyun arkadaşları bulma, oyun indirimleri paylaşma bölümü

BF6 resmi olarak 10 ekim tarihinde çıkacak olsa da şuan beta sürecinde. Bugün indirdim ilk oyuna girerken anti-cheat sistemi için gerekli olan (link) hatası ile yarı yolda kaldım. Tam bunu hallettim demişken ekran kartı güncellemesini istedi. Ve sonunda girdim fiyat yüksek olsa da şuan için bf4'te hissettiğim duyguyu oynadığım 20 dakika içinde fazlası ile aldım. Şuan kafamda ram ve ekran kartı güncellemesi sonrası bas parayı al oyunu fikri dolanmaya başladı.

En azından 1 yıl içinde oyanayabileceğim tek yer betası görünüyor. Malum fiyatlar biraz ülke şartlarında dövizde işin içine girince üstten seyrediyor.
Battlefield™ 6 Standart Sürüm : 69,99$ USD
Battlefield™ 6 Phantom Edition : 99,99$ USD

Öte yandan şuan mevcut sistemimde ekran kartı ve ram olarak minimum sistem gereksinimlerinde de olduğunu düşününce oyunu alsam bile çok mantıklı olmayacak. Bir süre daha BF4 serverlarında takılırım artık kaç kişi kalırsa.

Abi ben geforce now a yilbasindan once yillik 1000 tl vermistim. Sistem dizme olaylarindan vs tamamen ciktim.
Bence yeni bf kotu. Bf4 un ustune bisey katmamislar gibi. 11 sene gecti teknoloji o kadar gelisti bina yikilma tarzi bf4 te hala daha iyi.
Tek yapmalari gereken bf4 ayarinda bi vietnam-soguk savas oyunuydu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
BF6 resmi olarak 10 ekim tarihinde çıkacak olsa da şuan beta sürecinde. Bugün indirdim ilk oyuna girerken anti-cheat sistemi için gerekli olan (link) hatası ile yarı yolda kaldım. Tam bunu hallettim demişken ekran kartı güncellemesini istedi. Ve sonunda girdim fiyat yüksek olsa da şuan için bf4'te hissettiğim duyguyu oynadığım 20 dakika içinde fazlası ile aldım. Şuan kafamda ram ve ekran kartı güncellemesi sonrası bas parayı al oyunu fikri dolanmaya başladı.

En azından 1 yıl içinde oyanayabileceğim tek yer betası görünüyor. Malum fiyatlar biraz ülke şartlarında dövizde işin içine girince üstten seyrediyor.

Öte yandan şuan mevcut sistemimde ekran kartı ve ram olarak minimum sistem gereksinimlerinde de olduğunu düşününce oyunu alsam bile çok mantıklı olmayacak. Bir süre daha BF4 serverlarında takılırım artık kaç kişi kalırsa.

PSN'De 2900tl görünüyor şu an fiyat, benzer oyunlardan yüksek değil hatta bazıları daha yüksek. Beta ps için de gelmiş bir bakayım ben de.Image 7.08.2025 at 18.36.jpeg

• Beğen
Abi ben geforce now a yilbasindan once yillik 1000 tl vermistim. Sistem dizme olaylarindan vs tamamen ciktim.
Bence yeni bf kotu. Bf4 un ustune bisey katmamislar gibi. 11 sene gecti teknoloji o kadar gelisti bina yikilma tarzi bf4 te hala daha iyi.
Tek yapmalari gereken bf4 ayarinda bi vietnam-soguk savas oyunuydu.
Valla geforce now iyi internet varsa değecek bir sistem ama oturduğum bölgedeki tek fiber türkcell süper online ile onun da fiyatları almış gidiyor. Zaten mevcut internet sözleşmesinden dolayı çok mümkün değil. Ben hala bf4 oynuyorum. Bir ara bf1'e iyi sarmıştım ama bf4'ün tadını veremedi. Asıl fiyasko benim için bf2042'ydi. BF2142 yi güncelleyip getirmelerini isterdim doğrusu. Zaten beta süresince oynarım sonrası ne olur bilmiyorum.

PSN'De 2900tl görünüyor şu an fiyat, benzer oyunlardan yüksek değil hatta bazıları daha yüksek. Beta ps için de gelmiş bir bakayım ben de.329408 dosyayı görüntüle
PS kısmı için 14-17 Ağustos tarihi olacak galiba. İşin garip tarafı benimle birlikte indiren 2 arkadaşım pcden betaya erişemiyor kapalı görünüyor onlarda ama bende hiç bir sıkıntı yok oynuyorum. Hatta denemelik bir video da aldım ama betanın üzerine eklemeleri gerek çok şey var gibi duruyor.

Bu da en son ki oyundan
1.JPG

• Beğen
Tepkiler: sccetin
PS çıkış tarihi de 10.10.2025

İnşallah xbox game pass a da gelir pc versiyonunu kullanıyorum gamepass ın

• Beğen
BF6 Secure Boot hatası için epey uğraştım ama sorunun temeli sabit disklerin sürücü birimiyle alakalı. MBR olan eski birimin GPT'ye dönüştürülmesi gerekiyor. Google'da MBR2GPT olarak aratıp yönlendirmeleri takip edin. Veri kaybı olmadan çok basit şekilde çözülüyor.

• Beğen
BF6 Secure Boot hatası için epey uğraştım ama sorunun temeli sabit disklerin sürücü birimiyle alakalı. MBR olan eski birimin GPT'ye dönüştürülmesi gerekiyor. Google'da MBR2GPT olarak aratıp yönlendirmeleri takip edin. Veri kaybı olmadan çok basit şekilde çözülüyor.
Donanımhaber yazmıştı çözümü ayrıntılı

(link) ben şu şekilde çözdüm.
-----------
Aslında oyun fena değil ama ama döviz kurları düşünüldüğün çıktığı gibi almalıyım denecek şekilde değil diye düşünüyorum. BF4 + BF2042 + Delta Force birleşimi sonucu çıkmış gibi oyun belki betadan sonra değiştirecekleri şeyler olacaktır. Mesela tank veya benzeri araç patladığında eski araç orada kalıyor bir yandan güzel ama belirli süre sonra yok olması lazım tankla yeniden geçerken ona takılıyorum derken hop bir rpg ile havaya uçuyorum. Pinleme (tek Q ile squad için, çift Q tıklama ile düşman konumu) anlamında güzel olmuş, keza yerde kayma veya rainbow 6'teki gibi sırt üstü yere uzanma, yerdeki yaralıya support dışında diğer karakterlerinde iğne ile biraz daha uzun sürede sürükleyerek kaldırabiliyor olması hoş detaylardan. BF2042'te en beğendiğim oyun içinde bir tuş ile silah üzerindeki ekipmanları değiştirebiliyor olmaktı. Bir de rast gele bir sunucuya girmek yerine (bf2042 tarzı), BF1deki gibi oyun içinden veya BF4'teki gibi "server browser" ekranın girmek çok daha iyi olacaktır. Umarım şuan beta da diye öyledir.

Dosyalar

• bf4 server.JPG
    bf4 server.JPG
    161,6 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Tepkiler: Adem Tırpancı
Oynayanınız oldu mu bilmiyorum ama Dying Light - The Beast efsane olmuş!

7 saatlik deneyimimden sonra oyunun coğrafyası, atmosferi, hikayesi, oyun mekanikleri, optimizasyonu, Türkçe altyazı desteği, uzak mesafelere gidebilmek için alternatif araç desteği, aracın kontrolü, canavar modu... her şeyiyle üst düzey olmuş kendi adıma söyleyeyim. Belki daha keşfedeceğim birçok özellik vardır ama tek eksik, o da sistemden kaynaklı RTX 2060 ile biraz kayıp yaşıyorum. Oyun yeni sistem aldırtacak cinsten. Parasını sonuna kadar hak ediyor. Teşekkürler Techland 🙏

• Beğen
Tepkiler: ordi ve suyunsesi
Oynayanınız oldu mu bilmiyorum ama Dying Light - The Beast efsane olmuş!

7 saatlik deneyimimden sonra oyunun coğrafyası, atmosferi, hikayesi, oyun mekanikleri, optimizasyonu, Türkçe altyazı desteği, uzak mesafelere gidebilmek için alternatif araç desteği, aracın kontrolü, canavar modu... her şeyiyle üst düzey olmuş kendi adıma söyleyeyim. Belki daha keşfedeceğim birçok özellik vardır ama tek eksik, o da sistemden kaynaklı RTX 2060 ile biraz kayıp yaşıyorum. Oyun yeni sistem aldırtacak cinsten. Parasını sonuna kadar hak ediyor. Teşekkürler Techland 🙏
İşlemci çok kötü değilse sadece ekran kartını güncellemek yeter bence :D AMD 9060xt 16 GB yada Nvidia rtx 5060.

İşlemci çok kötü değilse sadece ekran kartını güncellemek yeter bence :D AMD 9060xt 16 GB yada Nvidia rtx 5060.
İşlemci, ekran kartı ve güç kaynağını değiştirmem gerek. Ekran kartını değiştirmek de tek başına çözüm değil. Farklı oyunlarda da işlemci darboğaza girebilir. O nedenle 6 yıllık bilgisayarımı komple yenilemeyi planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İşlemci, ekran kartı ve güç kaynağını değiştirmem gerek. Ekran kartını değiştirmek de tek başına çözüm değil. Farklı oyunlarda da işlemci darboğaza girebilir. O nedenle 6 yıllık bilgisayarımı komple yenilemeyi planlıyorum.
Yeni ekran kartları rtx 2060'tan çok daha az enerji tüketiyor daha performanslı çalışırken yani psu değiştirmeye gerek yok:) İşlemciyi bilmeden yorum yapamıyorum ama youtubedan bir bakın derim modern kartlarla darboğaz oluyor mu yada ne kadar oluyor1080p'de. Tabii 6 yıllık sistemi elden çıkarıp komple yenilemek de mantıksız değil.

• Beğen
Yeni ekran kartları rtx 2060'tan çok daha az enerji tüketiyor daha performanslı çalışırken yani psu değiştirmeye gerek yok:) İşlemciyi bilmeden yorum yapamıyorum ama youtubedan bir bakın derim modern kartlarla darboğaz oluyor mu yada ne kadar oluyor1080p'de. Tabii 6 yıllık sistemi elden çıkarıp komple yenilemek de mantıksız değil.
İşlemci Ryzen 5 3600

Yakın zamanda kripto rallisi de bekleniyor. Parayı vurursam direkt yeni sistem alırım 😁

İşlemci Ryzen 5 3600

Yakın zamanda kripto rallisi de bekleniyor. Parayı vurursam direkt yeni sistem alırım 😁
:D Ralli yaptırmadan ayı yaptıracaklar gibi de hayırlısı diyelim.

Ben de ryzen 5600&3060ti sistemi yükseltme planları yapıyordum Linea airdrop fiyasko çıkıncaya kadar. Kriptoya çok güvenmemek lazım :D
Bisikleti de karbona yükseltecektim :/
Bu arada direkt ryzen 5600'e yükseltseniz 5070ti/9070xt altı kartlarla darboğaz yapmaz. Sadece işlemciyi 5600 yapınca bile FPS'iniz artar çoğu oyunda :D

• Beğen
:D Ralli yaptırmadan ayı yaptıracaklar gibi de hayırlısı diyelim.

Ben de ryzen 5600&3060ti sistemi yükseltme planları yapıyordum Linea airdrop fiyasko çıkıncaya kadar. Kriptoya çok güvenmemek lazım :D
Bisikleti de karbona yükseltecektim :/
Bu arada direkt ryzen 5600'e yükseltseniz 5070ti/9070xt altı kartlarla darboğaz yapmaz. Sadece işlemciyi 5600 yapınca bile FPS'iniz artar çoğu oyunda :D
Al - sat yapmadığım için sorun yok beklemedeyim

(link)

Bu sistemi gözüme kestirdim bakalım

Al - sat yapmadığım için sorun yok beklemedeyim

(link)

Bu sistemi gözüme kestirdim bakalım
Fiyatı niyeyse piyasaya göre fazla uygun. Göndermeyebilirler :D Rami 6400 cl32 yapmak lazım en azından xpg lancer. SSD bütçe kalırsa 2 TB 990 pro seçeneği fiyat farkına değer. Anakart biraz gariban kalıyor ama koydukları x870e seçenekleri gereksiz pahalı. Kasa&PSU idare eder. Yanına da 2k Oled monitör tamamdır :D

Fiyatı niyeyse piyasaya göre fazla uygun. Göndermeyebilirler :D Rami 6400 cl32 yapmak lazım en azından xpg lancer. SSD bütçe kalırsa 2 TB 990 pro seçeneği fiyat farkına değer. Anakart biraz gariban kalıyor ama koydukları x870e seçenekleri gereksiz pahalı. Kasa&PSU idare eder. Yanına da 2k Oled monitör tamamdır :D
Uygun olmasının sebebi Palit ekran kartı bence. Diğer RTX modellerine göre daha uygun. Monitörüm zaten var, sadece kasa düşünüyorum. Mevcut kasamdaki 2TB 990 Pro'yu alacağım kasaya takviye yaparım, o iş kolay. Almaya karar verdiğimde söylediklerinizi dikkate alırım. Teşekkürler, kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bu ekran kartı alınır mı ? Alınır mı derken güçlü bir kart mıdır yeni oyunlar için ?

(link)​

Bu ekran kartı alınır mı ? Alınır mı derken güçlü bir kart mıdır yeni oyunlar için ?

(link)​

Alınabilir ama msi diye fazla para vermeyin derim. 1080p çözünürlük içinse amd 9060xt 16 gb da iyi seçenek biraz daha uygun fiyata.

(link)

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Geri