BELEŞ GAMEE :d:
(link)
BATMAN ARKHAM KNİGHT
Çok zaman önce almış ve bit türlü oynama fırsatı bulamamış olduğum bu mükemmel oyunu, sonunda yükleyip bitirdim. Steam verisine göre bitirme saatim tam 30 saat olmuş, ancak bazı küçük görevleri es geçtiğim için daha da uzayabilir bu süre. Riddler'ın görevlerini mesela, aramakla uğraşmak istemedim. İsteyenler 40-45 saate kadar oynayabilir tam anlamıyla bitirmek için.
Oyunu spoilersiz anlatmaya çalışayım. Oyunda ana görev düşmanlarımız ve yan görev düşmanlarımız var. O kadar çok düşman ve hikaye var ki oyun içinde, o kadar güzel yazılmış ki ara hikayeler bile insan hayret ediyor, gerçekten çok üst düzey bir iş çıkartmışlar ortaya. Ana hikaye mükemmel, yan hikayeler de onu aratmıyor. Neredeyse hiçbir oyunda yan görevleri yapmayan ben, en en sıkıcı (sıkıcı olan sadece birbiriyle bağlantılı 3 yan görev tipiydi) onları bile yaptım, sırf hikayenin sonunu görebilmek için. Tam 19 tane düşman var oyunda ve hepsinin de kısa-uzun bir hikayesi var oyunun içerisinde.Batman'in ruh halini de çok güzel yansıtmışlar. Meraktan başından kalkamıyorsunuz.
Ana hikayenin olduğu kısımdaki yan hikayelerde sonucu değiştiremiyoruz ancak diğer taraftaki bazı bölümlerde hikayenin sonunu-akışını değiştirebiliyoruz seçimimize göre.
Batmobile kullanmak çok zevkli olsa da boss savaşı zorlayıcı olabiliyor, yine de haz alarak kullandım.
Riddle ara görevleri yine çok fazlaydı (210-220 gibi bir sayı) , bunları yapmasanız da bunun ana hikayesini görebiliyorsunuz, ancak hepsini tamamladığınızda gerçek sona ulaşıyorsunuz Riddle'da.
Önceki Batman oyunları ile aynı dövüş mekanikleri olsa da görsel olarak daha güzel geldi gözüme. Hele ki dövüş sırasında yanımızda başka bir kahraman varsa eğlence katlanıyor. Yanımızda kahraman olan görevlerde onu da kontrol edebiliyoruz bu arada.
Harita gayet büyük, FPS sorunu hiç yaşamadım bu süre boyunca, kontroller kolay olsa da özel kombo bitirişlerini etrafta çok adam varken yapması zor olabiliyor.
Oyuna başlayanlara önerim Batmobilinizin zırhını geliştirmeniz olacaktır. Ben onu esgeçtiğim için bazı savaşlarda çok zorlandım.
İkinci önerim ise havada kalma sürenizi arttıran özellikleri geliştirmeniz olacaktır. Çok eğlenceli oluyor Batman olarak havada çok hızlı bir şekilde süzülmek.
Bir de DLC leri içeren paket alırsanız, ayrı olarak Harley Quenn, Red Hood, Batgirl, Catwoman, Nightwing ve Robin'in hikayelerini de oynayabiliyorsunuz. Onları henüz bitirmedim, bitirince yorum olarak yazacağım. Muhtemelen onların kısa hikayeleri de eklenince en azından bi 3-4 saat daha uzayacağını düşünüyorum oyun süremin.
Çok güzel ekran görüntülerim olsa da spoiler olacağı için atamıyorum. Oyunun kendi resmiyle idare edin
Oyunun kendisi şuan 15 TL ancak ben tümünü bitirmenizi tavsiye ederim, DLC'ler ile birlikte 27 TL. Witcher 3'ten sonra vereceğiniz en iyi 30 lira olacaktır
Spoilerımsı şey (Spoiler değil aslında ama spoiler diyen çıkar diye yazayım şuraya :

)
.
.
.
.
.
Ayrıca ana görevleri bitirdiğinizde çıkan sahne son sahne olmayacak. V'ye basıp orada yazılanı uygulamanız gerekmekte. Gerçek son o zaman gösterilecek.
BİR BEDAVA OYUN DAHA ???
(link)
Bu da günün 2. bedavası
(link)
Epic storede ve humble bundle da ücretsiz oyunlar var, Jacbox partt ve deponia ücretsiz sırasıyla.
Onun haricinde yaşadığım olay

Kartvizit bastıracaktım oyuncu nickime, böyle bir yazı geldi ???
186547 dosyayı görüntüle