@Bıyıkov yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
@guzuli size de çok teşekkürler, özellikle de aktif kullanan biri olarak sizden yorum almak sadece benim değil bu noktada faydalanmak isteyenler için de değer görecektir... 👍
Oval ayna kol çeşitleri çokça var ancak kabaca gücün sıfır olduğu ve pedalın yere dik konumdaki noktadan gücün maksimum olduğu yere paralel konuma geçtiği anda en fazla dişlinin de olduğu yarım oval kısım, aslında atak ya da sprint karakterli sürüşlerde ön plana çıkarabilir. Bu benim kendi düşüncem.. Böyle olmayan ya da tamamen alakasız bir çıkarım da yapmış olabilirim, işi bilenler kızmasın ancak eğer öyleyse kadans tan çok güce hizmet eden bir varyasyon gibi.. Benim istediğim aslında yokuşlar zulüm olmasın ve bu yüzden 53/39 a alternatif ya da olası katılabileceğim yarış parkurları için yeni yedek bir ayna kol yaprak seti... Hem 50/34ün işlevselliğini hem de 53/39 un gücünü sunabilecek optimum bir versiyon olarak oval 52/36 mantıklı geldi.. Fakat asimetrik konusu biraz kafamı kurcalıyor. Zaten insan vücudu doğuştan asimetrik, eyvallah 😅 fakat pedal olayında diz kapaklarını elimize almayalım 5-10 seneye 🙂