Scudo Sports

Oval ayna dişliler.

Fir marka oval aynakol almıştım.Kullanımı zevkli ve yokuşlarda daha kolay pedal çevrimi yaptığını farkettim.Sadece aynı kas bölgesine güç uygulamıyor.Fakat dizlere zarar verdiği için shimano gibi compenant üreticilerin oval aynakol çıkartmadıklarını duydum.Yeni yapılan araştırmalarda diz bölgesine zarar vermediği anlaşılmış.Yaygınlaşmamasının nedeni galiba net bilgiye tam ulaşılmadığı.Mtb'ye orta mili kısa geldiği için uyduruk yöntemle takmıştım.Mtb için oval aynakola uyan orta göbek veya uzun mil alınırsa hangi göbeğe uyar bilemicem, orta milin uzun olması gerekiyor.Kısacası oval aynakola uyumlu,mtb için ortagöbek bilen varmı? Satış bayisi,internet alışveriş link gibi.Özel msjda atılabilir.Oval aynakol hakkında yorum olarak pazar stratejisi olarak düşünmüyorum.Bunun mekanik sistem olarak insanların daha rahat pedal çevirme ve bisiklette yenilik olarak düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
(link) adresinde birçok bilgi var. Ayrıca email göndererek soru da sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: gok
arkadaşlar bisikletimi yağlamak için google ile başladım linkten linke geçerken kendimi burda buldum. Teknik bilgiyi ve araştırmayı seven birisiyim keza tartışmayı gördükten sonra gecenin bir yarısı gidip bisiklete tekrar bakmama sebep oldu :) zira diğer sektörlerdeki gelişmeler bisikletle kıyaslanamaz fakat bu gelişmeler 10 larca senelik birikim sonucu olduğunu ve daim bu fikirlerin altında hep basit teknolojilerin baz alındığını unutmamak gerekir. Bu gün iphonlarda uzay mekiklerinde yön bulmak için kullanılan jiroskopun temeli saçma sapan bir topaç oyuncağına dayanması ve bulunduğu sene (1800 ler) bir çok teknik adamın; ne yani biz 200 yıldır hiç birşey yapmadıkmı diye tepksine ister istemez sebep olacaktır ister istemez, fakat prensipte bir fark yoktur üzerine iphone koyarsınız etiket yapıştırırsınız adını süslersiniz fakat olan şey 200 yıl öncekiyle çok ta farklı değildir esasen, aynı şekilde anti madde nin de çok komik bir bulunuş öyküsü vardır zira aynı şekilde 100 yıl sora doğruluğu ıspatlanır ve sene 2013 te hala işin içinden çıkılamaz. bilgilendirmeler için çok teşekkürler sayenizde her gün bisikletler hakkında bilmediğim ve sevdiğim bir çok şey öğreniyorum

Oval aynakollarda zincirin mesafesi uzayıp kısalıyor değilmi peki mtb aktarıcılarındaki gerginlik olayı(adını bilmiyorum yazarsanız sevinirim) zincirin mesafesi uzarken zorluk çıkarmaz mı o_O
Umarım derdimi anlata bilmişimdir:)

konuyu hortlatayım biraz. Kullanan ve deneyimini paylaşabşlecek kimse var mı youtube da birkaç video izledim ve olumsuz bir yoruma rastlamadım. 2013 ten beri denemiş olan vardır illaki ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Çok kullanışlı bir teknoloji, anlattıkları kadar fark yaratan bir parça olsaydı, pro pelotonda bütün aynakollar oval olurdu diye düşünüyorum.
Eğer fark yaratsaydı UCİ tarafından yasaklanırdı zaten.

konuyu hortlatayım biraz. Kullanan ve deneyimini paylaşabşlecek kimse var mı youtube da birkaç video izledim ve olumsuz bir yoruma rastlamadım. 2013 ten beri denemiş olan vardır illaki ?
1992-1993 yıllarında shimano böyle bir aynakol yaprak dişlisi yapmıştı ve almıştım. Şu kadarını söyleyebilirim ; yokuşta ve ani hızlanmanız gereken durumlarda innanılmaz işe yarıyor. İki yıl kullandım ve çok işime yaradı. Tavsiye ederim..

1992-1993 yıllarında shimano böyle bir aynakol yaprak dişlisi yapmıştı ve almıştım. Şu kadarını söyleyebilirim ; yokuşta ve ani hızlanmanız gereken durumlarda innanılmaz işe yarıyor. İki yıl kullandım ve çok işime yaradı. Tavsiye ederim..
Ahmet abi yararlı bilgi için teşekkürler. Kedin çok tatlı. Benim için kulağını ısır. Kedi sever bisikletçiler başlığına seni bekliyoruz.

Ahmet abi yararlı bilgi için teşekkürler. Kedin çok tatlı. Benim için kulağını ısır. Kedi sever bisikletçiler başlığına seni bekliyoruz.
Sevgili kardeşim, Kedim ne yazık ki geçtiğimiz ocak ayında bir otomobilin ezmesi sonucu öldü. Çok canımız yandı, ailecek kendimizi hala toparlayamadık. Yeni bir kedi alma konusunda da hala kararsız davranıyoruz...:agla::agla::agla:

Geri