Scudo Sports

Outdoor mont önerisi

Bursa da üretilen Climbolic markasını öneririm.Kucak dolusu paranız da cebinizde kalır.

Scudo
@darkdream

Arkadasin itirazini hakli buluyorum, naylonun icadi ile hammadde tedarigi tamamen baronlar eline gecip tekellesti, böylece tarim üreticilerinin isini bitirdiler, bunu desteklemek icin, keneviri seytanlastirma kampanyalari ve ardindan yasaklanmasi ile halkin elinden dogal hammadde kaynagini aldilar, insanligi petrole mahkum ettiler.

Kenevir ile biyolojik plastik üretilebiliyor, dünyanin heryerinde yetistirilebiliyor, cevre kirligi yaratmiyor. Plastigin Seytan icadi oldugunu düsünüyorum.

@Aloha Bunlara pek katılmıyorum. Naylon ile baronlar filan... Yani kaynağınız nedir bilmiyorum ama bana biraz abartı geldi. Kenevir neden şeytanlaştırıldı onu da anlamadım.

Plastik malzemelerin doğada bozulabilir nitelikte olması için kenevirden üretilmesi gerekmiyor. Plastik zaten C, H ve O elementlerinin bağlarından oluşan bir yapıdır. Bunu sağlayan herşeyden üretilir ve bütün plastikler esasen zaten organiktir. Nasıl dizayn edileceği de sentezleyene bağlıdır. Polimer teknolojisi şu an dünyadaki en önemli ve gerekli teknolojilerden biridir. Metal veya seramik üretmek için kaynaklar yok edilirken, ciddi enerji harcanırken, polimer en temel yöntemlerle elde edilebilir. Bazı sorunları var fakat gelişiyor.

(link)

linkini verdiğim ürünü kullanıyorum ve acayip kullanışlı. şu zamanlarda akşam bisiklet sürerken altıma ince bir kazak ve termal içlikle zerre üşüme hissetmiyorum. kesinlikle kalitesi fiyatının çok çok üstünde bir mont kaldıki bende kansızlık var ve normalde üşüyen biriyken bile bu mont beni sıcak tutabiliyor.

@omur_ms Ekleme: 2013 kasım ayında almışım, gönderdiğim mail'lere ulaştım. The North Face ithalatçı firma ismi VF Ege, İstanbul ofislerinden bi ithalat müdürü ile çözmüştüm sorunu.

@darkdream

Hayir abarti degil, bu konulari etraflica arastirdim, kenevir karalama kampanyalarinin zamaninda nasil isledigini felan. Kenevirden 1001 cesit ürün elde edilebiliyor, petrolde oldugu gibi tekel olusmasi olanaksiz, bu yasak insanligi dev sirketlerin eline mahkum etmek amacli. Baron dedigim lafin gelisi, cok uluslu dev sirketleri kast ediyoryum. Plastik ve Kimya alaninda DuPont sirketi mesela, kenevir yasaklanmasinda etkili olmustur.

Mesela bu aracin karoseri kenevir bazli plastikten yapilmis.

PEBL.jpg
PEBL Better-bike

Plastik dogada cözülebilir diyorsun, ister cözülsün ister cözülmesin sonucta kanserojen bir madde oldugu tartisilmaz, cözülmesi yok yolmasi anlamina gelmiyor ki, denizlerde cözülen plastikler baliklar yoluyla tabagimiza geri dönüyor.

Petrolün organik bazli bir madde oldugu yalan, bitti bitecek dedikleri madde bir türlü bitmiyor, peak oil filan, fiyati yukarida tutmak amacli, petrol sürekli olusan bir madde. bunlar ezber bozan iddialar, bu yüzden burda fazla yazmayacagim. Yeni topik acma yetkisine kavusunca, hususi bir topik altinda yazmaya calisacagim.

Demek istedigimin özeti kenevirle dünyanin bütün sorunlari cözülür, cevre kirliligi, aclik, yoksulluk gibi, ben buna 100% inaniyorum.

Tabii kenevirden kastim duman degil.:D

@Aloha hocam benim mesleğim bu, çok açmak istemiyorum fakat işim de üniversitede. Her plastik kanserojen değildir. Bu konu tartışılır bir konu değil. Çoğu da hep yanlış aktarılan konulardan. Çözünen bir madde temel moleküllerine ayrılır, basit C-H bağlarına dönüşür. Dönüşene kadar da parçalanır, ancak bu aşamadan sonra istenen forma döner. Genetik yapıyı bozacak bir yayılım yapmaz, sebep yok. Belli başlı radikal gruplar sorun yaratabilir, onlara da özel işlem uygulanıyor ve genellikle doğada bozulmuyorlar. Özel işlemden geçiyorlar. 6 ve 7 koda sahip plastikler özel işlemden geçer ve üretimleri giderek azalıyor oysa ki PE, yani CH2 gruplarından bağlanmış basit polimerler dönüşümlerinde doğaya zarar vermez, zaten basit termo-plastik nitelikte yapılardır. Kompleks bir formları yoktur. Çevrenizde göreceğiniz bir çok torba, varil, pet şişe genelde PE'dir. Plastikler yeri doldurulabilir maddeler değil, en basitinden PE'i yok edin, hayat çöker. Araba lastiklerinde yüksek miktarda kükürt ile vulkanizasyon yapılır, geri dönüşümü de çok yoktur, yandı mı zehirli gaz olan SO2 çıkartır fakat ortadan bir kaldır, hayat felç olur, yerine ikame edebileceğiniz bir malzeme malesef yok.

Petrol organik bir yapıdır. Bitkiler, hani kenevir vs. kökleri toprak altında sıvılaşarak petrol olur. Bu bir yalan ya da tartışma konusu değil. C-H-O zincirlerinden oluşur. Esasen doğanın parçasıdır. Burada esas bu molekülleri nasıl bağlayacağınız, yani sentezleyeceğinizdir.

@darkdream

O halde detaylari benden tabii ki daha iyi biliyorsun, ben tekel olusumunun sosyo ekononik sonuclarini yazdim, ama genel tablo plastigin dünya'ya zararli oldugu, bunu da sen göremiyorsan, birsey diyemem.
En azindan, gida ile ilgili ambalajlara bitkisel bazli plastiklere gecilmesi lazim, plastigin sagliga zararsiz olduguna, istersen ordinaryüs profesör ol, buna inanmami bekleyemezsin.

hemp conspiracy (Kenevir komplosu)
Hemp fiber
Hemp products list
Kenevir kullanim alanlarini görmek icin googleden aramak yeter.

Petrolün fosil kaynakli oldugu yalan, petrol abiyotiktir, rus bilim adamlarina göre, deneylede ispat edilmis.

@Aloha

Bence bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Elma ile armut karışıyor, burada bir çok yanlış bilgi veriyorsunuz şu an. Biyotik olmayla organik olma bambaşka kavramlar, fosil kaynağı vs. yani konu saçma bir yere gidiyor. Burada gece gece kimseyi kırmak, konuyu gereksiz uzatmak da istemiyorum.

@darkdream

Petrol abiyotik faktörler sonucu olusmus, yani inorganik bir madde, bunun nerisinde kavram karmasasi var anlamadim?

Yanlis bilgi diye birsey yok, petrolün organik kaynakli oldugu da sadece bir iddia.

@Fat1h Dana değil ama, koyun derisi montum var. Ancak bu naylonlar kadar sıcak tutmuyor. Teknolojiye bakış açımız da böyle olduğu için, gavur yapıyor işte.

Eğer outdoor sporlarla uğraşmıyorsanız çok abartılı bir şey almayın. Yani şehir içinde, günlük hayatta giymek için northface monta 700 TL vermeyin bence. Ben linkteki montu alıp sanıyorum 1 kış Ankara'da kullandım. Benim için yeterliydi, sonra da Antalya'ya yerleştim zaten.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
(link)

Reklam olarak anlaşılmasını istemem, zamanında şöyle bir inceleme yapmıştım. Nice soğuklarda sıcaktan bunaladığımı hatırlarım.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@furkantrojka
Evet durum böyle, istanbul tuzlada 700 liralık montla dolaşıyorlar, senede 3-5 gün sıfırın altına ya düşer ya düşmez burası.

@omur_ms ahh hocam ah.. Bende senin gibi çok düşünceli ve deli gibi arayışlar içindeydim. The North Face' ile Columbia ı karşılaştırdım ben. TNF de polyester alınırken 650 bandı ve üzerinden Columbia' da kaz tüyü alabiliyorsunuz. Macera Cumhuriyeti diye bir outdoor firması var orada baktım baya araştırdım da istediğim modeli bulamadım. Dün, Columbia modelini ABD den sipariş verdim.. Burada 630₺ olan mont ABD de 119$ .. İmkanınız varsa yurt dışına giden biri var ise oradan almanız. Buradan 750 ₺ den aşağıya north face alamazsınız.. Alsanız bile polyester olacaktır.

• Beğen
@alcest Hayvansal ürün kullanmaya gerek kesinlikle yok bahsettiğiniz gibi, sektör o kadar büyük ki tüm imkanları kullanarak eti, sütü vs. tüketilen canlıların tüylerini, derilerini bile kullanmak istediği için bunları da meşru ve gereklilik/mecburiyet olarak göstererek pazarlama yapıyor ve satmaya çalışıyor. Yine bahsettiğiniz gibi eğer hafiflikse istenilen, çok daha hafif; eğer soğuktan korunmaysa, çok daha koruyucu sentetik ürünler üretilmiş ve kullanılmaktadır. Size yöneltilen ve içinde hayvan kullanımı olan ürünleri (gıdadan, eşyaya aklınıza ne geliyorsa) lütfen biraz daha düşünerek satın alın ve kullanın. Bu kadar zulüm yapılıyorken lütfen siz de bu zulüme bir katkıda bulunmayın. Ha ben mi kurtaracağım, aldığım bir tane mont o mu değiştirecek durumu diyorsanız size söyleyecek her hangi bir cümlem maalesef yok.

• Beğen
Tepkiler: alcest ve Muad dib
@omur_ms montu nerede kullanacaksınız? Kullanacağınız ortama göre almanızı tavsiye ederim. North face ilk önce outdoor olarak piyasaya çıkmasına rağmen daha sonra şehir kullanımı için de ürünler üretti. summit serisi dışındakileri outdoor, özellikle de dağ faaliyeti için tavsiye etmem. Marmot kaz tüyü montumu 6 yıl önce almıştım ve -20 derecede uludağ zirve yaparken bile üşüdüğümü hissetmedim. fakat 0 derece aladağlar zirve çıkış denememde aşırı terlettiği için erken yoruldum ve zirveyi göremedim. bu yüzden ağırlıklı olarak nerede ve hangi ortamda kullanacağını belirlersen daha iyi bir seçim yapabilirsin. Bu arada kullanacağı yere gerçekten gerektiriyorsa bir monta 1000 USD bile verilir.

• Beğen
@omur_ms
Ne amaçlı kullanmak istiyorsunuz ondan bahsederseniz daha sağlıklı olur. Hangi şehirde yaşıyorsunuz, yürürken mi giyecaksiniz, duragan haldeyken mi sıcak tutsun istersiniz, yağmur için mi kar için mi, hafif mi ağır mı? sportif amaçlı mı şık mı gibi sorular geliyor akla.

Biraz özetlerseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Sevgiler

• Beğen
Geri