@darkdream
Hayir abarti degil, bu konulari etraflica arastirdim, kenevir karalama kampanyalarinin zamaninda nasil isledigini felan. Kenevirden 1001 cesit ürün elde edilebiliyor, petrolde oldugu gibi tekel olusmasi olanaksiz, bu yasak insanligi dev sirketlerin eline mahkum etmek amacli. Baron dedigim lafin gelisi, cok uluslu dev sirketleri kast ediyoryum. Plastik ve Kimya alaninda DuPont sirketi mesela, kenevir yasaklanmasinda etkili olmustur.
Mesela bu aracin karoseri kenevir bazli plastikten yapilmis.
PEBL Better-bike
Plastik dogada cözülebilir diyorsun, ister cözülsün ister cözülmesin sonucta kanserojen bir madde oldugu tartisilmaz, cözülmesi yok yolmasi anlamina gelmiyor ki, denizlerde cözülen plastikler baliklar yoluyla tabagimiza geri dönüyor.
Petrolün organik bazli bir madde oldugu yalan, bitti bitecek dedikleri madde bir türlü bitmiyor, peak oil filan, fiyati yukarida tutmak amacli, petrol sürekli olusan bir madde. bunlar ezber bozan iddialar, bu yüzden burda fazla yazmayacagim. Yeni topik acma yetkisine kavusunca, hususi bir topik altinda yazmaya calisacagim.
Demek istedigimin özeti kenevirle dünyanin bütün sorunlari cözülür, cevre kirliligi, aclik, yoksulluk gibi, ben buna 100% inaniyorum.
Tabii kenevirden kastim duman degil.