Scudo Sports

Outdoor ayakkabı

Afyon35

Forum Bağımlısı
Tepki
506
İsim
Samet A.
Merhaba Forum sakinleri hepinize Günaydın
Bana şehirde kullanmaya su geçirmez, kaydırmaz ve nefes alabilen bir ayakkabı lazım (Kaydırmamasını istememin sebebi bizim tarlaya giden yol çamurlu eve de yakın olduğundan genelde yayan giderim 2 kere kayıp pat diye oturmuşluğum var ondan dolayı kaydırmazsa güzel bunun bir de spor salonunda yaşamış olduğum benzeri var :))
Sezon sonunu da yakalayıp ucuza denk getirmek istiyorum ama dünden beridir bakıyorum çoğu yerde numara bile kalmamış
Yurtdışından falan alabilirim sorun olmaz
Aslında 200 lira bir bütçe ayırmıştım ama sanırım yetmez bu fiyatı pek geçmeyen bu civar dayanıklı ürünlere de bakabilirim
Yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
Goretex membranlı olanlara bakacaksınız. Yalnız 200TL yetmez. Goretex yaz kış giyilebildiği için sezonu da olmaz. En azından 300-350TL lazım.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@10urr Yalnız Gore-Tex'lerde mi istediğim tarz bir performans sunabiliyor

@Afyon35 gore-tex su geçirmezlikle alakalı. Bende adidas gore-tex var; su geçirmede sıkıntı yok ama ıslak zeminde ayakkabı kaygan, belki bende ki ayakkabıdan kaynaklıdır başka marka kullanmadım. 200 TL bütçeyle bu tarz ayakkabı almanız imkansız gibi.

Samet kardeşim sen iyisi mi Decathlon'a git. (link) gibi çok çeşit ayakkabı ve bot var. Önce web sitesinden incelersin.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
North Face Hedgehog Fastpack öneriyorum. Amazon.de'de indirime giriyor bazen ama şu anda çok tuzlu (90 Euro+vergi). Ben 77 Euro'ya aldım geçen sene, 1 ay kadar önce de 53 Euro'ya düştü 1 günlüğüne ve hemen 2 tane sipariş geçtim (tanesi 250 liraya geldi). Türkiye fiyatı 450 lira civarı.

Beklerim derseniz amazon.de'de sepete atın ve her gün kontrol edin fiyat düşüyor mu diye. Fiyat düştüğünde yazıyor sepetin üst kısmında. Eminim çok güzel bir indirime denk gelirsiniz 2-3 ay içinde.

markası hiç farketmez herhangi bir ayakkabıda gore-tex stickerı varsa taban fiyat 450den başlıyor. ayakkabı üstü koruyucular var onlara bakın bence

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Afyon35
200 liraya istediğiniz kalitede ayakkabı bulmanız zor gibi. Şayet bütçenizi zorlayabilirseniz La Sportiva yada Salomon öneririm.

• Beğen
hocam istediğiniz gibi bir ayakkabı bulabilirsiniz, sadece fırsat sitelerini takip ediniz.
karrimor 399 etiketi varken ben 95'e yakalamıştım:) biraz şansınız olması lazım biraz da sabrınız.

200 liraya fiyat performans açısından decathlon a göz atmanızda fayda var, Goretex arıyorsanız en uygun Goretex'i (ithal markalarda çılgın bir indirim yoksa eğer) YDS de bulabilirsiniz. ben uzun süre kullandım, sağlam ayakkabıdır ama ağır ve en konforlu ayakkabı olduğu söylenemez.

@mahden Nereden hocam o kadar indirim mi olurmuş? Takip edelim biz de

@Afyon35 ters sezon takibi yapacaksın güzel kardeşim, bahar başlarken outdoor'un ayakkabı kısmı yükselişe geçerken, sonbahar girişinde düşüşe başlar. tam tersi olarak botlar ve montlar ilkbaharda ve özellikle yaz girişinde feci düşer, kışa girerken uçar. morhipo-trendyol takip edebilirsiniz.
geçen kış bisiklet için columbia t-shirt aldım kışın 39 TL'ye, sezonda 149 lira bu t-shirt.

bir de yaz-kış fark etmeksizin eski sezon ürünler vardır bunlar genelde indirimli olur, sezon kaygınız yoksa 4 sezon öncenin ayakkabısını giymekde sıkıntı görmezseniz her daim muadillerine göre çok avantajlı alabilirsiniz.

Geçen yaz tura giderken hafif ayakkabı arıyordum, northface denk geldi etiketi 270'ken 160'a buldum, çünkü ağustos bitiyordu ve ayakkabı safkan bir yazlık ayakkabıydı, bu bile baya baya bir kardır:)

bir de şunu ekleyeyim, outdoor ürünlerde her ekleme teknolojik özellik fiyata biner. Bir ayakkabı da 8 farklı teknoloji kullanılmış olabilir, su tahliyesi, hava öpücüğü vs vs:) siz ihtiyacınız olmayan teknolojiyi almazsanız daha az ödersiniz. atıyorum off-road yürüyüş yapmayacaksanız darbe emici taban özelliğine ihtiyacınız yoktur, onu elemelisiniz, yoksa çok ödersiniz. ya da aynı şekilde ekstra güçlendirilmiş ayakkabı burnu..

@mahden Ya şimdi outdoor benim gözümde genel itibari ile kışlık sporlara ürün veren bir isim diye bilirdim ondan dolayı şimdi düşer diye bekliyordum ama :) Bot kullanmayı sevmiyorum ama montları takip ederim teşekkürler
Sezon takıntım yoktur gözüme güzel geldiyse 4-5 yıl önceki tasarım da olsa beğenirim ben :)
Teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazdığınız için

@Bigpatron Salamon ayakkabıları dayanıklı ve rahat mıdır? Önerir misiniz?

@Ufuk Dönmez Orijinal ürün olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Ben sadece fiyat ile ayrışıcağını sanmıyorum da

bir de son not ekliyeyim:) north face, columbia gibi markalar ülkemizde çok popüler oldu, standartları birbirine yakın muadil markalara yönelebilirsiniz ben misal karrimor'u o yüzden tercih etmiştim:)

@mahden Yurtdışı fiyatları yakın duruyor ama yerel piyasada fark belli oluyor yurtdışından hep orjinal ve biraz ucuz satış yapan firma bulamadım ya pahalı çıkıyor yerele göre ya da çakma sattığı yazılıyor :(

@Afyon35
Eğer orjinal alırsan gayet dayanıklılar. 3-4 kış sezonu dağ/doğa yürüşü için kullandığım 3 çift salomon ayakkabım var ve halen ilk günkü gibi sağlamlar. Tabanlarında biraz aşınma mevcut ama olsun okadar kullanıldı. :)

• Beğen
Sizin ilacınız Salomon Speedcross 3 ya da 4 hocam.

• Beğen
İngiltere'de tanıdığın varsa lillywhites.com 'u öneririm çok çok iyi kampanyaları oluyor.

Membran sanırım benim ayakkabımın altıda. Fakat ıslak zeminde buzdaymışım gibi yürüyorum. Özellikle mazgallarda.

Columbia firecamp waterproof mavi renk kullanıyorum geçen yazsonu almıştım 1v1y'den 290 TL'ye. Bütün kış İstanbul'da yağmurda ve memlekette 50-60 cm karda giydim ayaklarım ne ıslandı ne de üşüdü. Sertleşmiş karda(buzda) yol tutuşu pek iyi diyemem ama arazi,çamur,taş,toprak,asfaltta çok iyi. Her kıyafetle giyilse hiç çıkarmayacağım ama malesef sürekli giyilmiyor. Rahatlık ve sugeçirmezlik konusunda kesinlikle tavsiyemdir. İndirimleri de takip ederseniz bütçenize göre bulabilirsiniz bence.

• Beğen
Geri