Scudo Sports

Otobüsle bisiklet taşıma ve güzergah seçimi için yardım istiyorum.

wampelt

Daimi Üye
Tepki
128
Selam arkadaşlar.
Niyetim Yalovaya en yakın noktaya otobüsle bisikletimi taşımak. Sonrada pedallayarak Yalova'nın Altınova ilçesine gitmek.

1. sorum: Kamil Koç ile bisiklet taşınıyormuş duyduğuma göre. Fakat bisikleti parça parça mı yoksa bütün olarak mı taşıyorlar onu bilmiyorum. Malum otobusten indirip binmem lazım üzerine. En fazla ön tekeri cıkarabılırım ama sarıp sarmalayamam.

2. sorum: Kamil koç, Gebze'de Eskihisar iskelesine en yakın hangi noktadan geçiyor yada duruyor? Yalova-Bursa istikametine sanırım Ankara'dan kalkmıyor.

En kötü ihtimal Kamil Koçun Eskihisara en yakın durak noktasına gidebilirsem sorunum çözülmüş oluyor ama o taraflara hiç otobusle gitmedim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden minnettarım.

Saygılarımla..

Scudo
Geçen gün Kamil Koç ile yolculuk yaptım. Muavin arkadaşa aynı soruyu sordum "taşıyabiliyor muyuz bisiklet" diye. "Yok abi yasak" dedi.. "Ama şoförü görürsen izin veriyorlar, İzin verseler bile, parçalanıp kutulanmış istiyorlar" dedi. Ama şoförü veya yetkiliyi görmen lazım biraz dedi =)

• Beğen
Tepkiler: wampelt
Kamil koç bisiklet almıyor,sadece katlanabilir bisiklet alıyorlar,geçen arkadaşım sorduğunda bu şekilde söylediler...iki tekeri çıkarıp gidonu yan çevirirseniz alırlar belki...

• Beğen
3 sene önce böyle bir uygulama başlatmışlar diye bir kaç başlık okumuştum ne kadar doğru ne kadar yanlış onu araştırıyorum şimdi. Biraz bilgi alıp müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum. Sanırım modeli travego olan araçlarda taşınabiliyor demişti bir arkadaşımız ama hatırlayamadım tam olarak.

Kamil Koç bisiklet taşıyor, hemde hiç sorunsuz taşıyor. sadece ön tekerleğini sökerek bisikletinizi bagaja verebilirsiniz. Benim bagajına koyduğum otobüsler Kamil Koç'un "Rahat" seferlerinde kullandığı Man marka otobüslerdi.

Bileti almadan önce onun pazarlığını yap ben öyle yapmıştım :D gidonu gevşetip direksiyonu ön tekerle paralel konuma getirip bağaja dik olarak bi köşeye koyup yanına da bisiklet dengede dursun diye valiz falan koymuşlardı yalnız özellikle arka attırıcıya dikkat et üzerine birşey gelmesin. Ben 1250 km öyle geldim. Ufak bi çizik bile yoktu extra para falan da vermedim ama ne olur ne olmaz sen muavini eline bi 10 lira çorba parası sıkıştır. :) Ha bi de otobüsün durduğu yerlerde inip bisikletinin bulunduğu bağaj tarafa geç. Yeni binen yolcuların eşyalarını koymak için orayı açabilirler üzerine zarar verecek birşeyler yerleştirmesinler diye :D

Peki bisikleti bagaja sabitlemek gerekiyor mu? ön yada arka tekeri cıkarmak problem degil. Yeterki saga sola carpıp kadroya yada diger malzemelere zarar gelmesin. Yanımda ağaç ipi götürüp bağlayabilirim otobusun bagajındakı demırlere.

@Serdar Hansu

Yarın gidip bi pazarlık edeyim :) En boş saatine almayı planlıyorum bileti. Sağ salim izmite kadar getirsem dahi yeter bana :) Ordan pedallarım Yalovaya artık :)

Telefona attım zaten broşürü. Hatta çıktısını bile alabilirim :)

bir problem ile karşılaşırsanız muavinin ismi yakasında yazıyo olması lazım muavinin ismiyle aracın plakasını alıp .. kamilkoç a şikayet edebilirsiniz ..

@İRŞAD ÇETİN

Ben bağlamamıştım. önceden onun pazarlığını yapmıştım işte öğrenciyim kargoya para veremem falan diye rica etmiştim eğer bisikletimi de alacaksanız sizden bilet alırım falan :D Bisikleti erkenden otogara götürüp daha hiç kimsenin yükünü almadan önce ilk bisikleti alıp sol tarafa dayamıştı sol taraf otobüsün kenar tarafı yani anlatmak istediğim bisikletin sol tarafında başka bagaj yeri yok bilmem anladınız mı :D sağına da valiz dayadık. bisikleti otobüs kalkış saatinden en az bi saat erken götürmelisin ama önce pazarlık...

@İRŞAD ÇETİN

Muvainle can ciğer olmak lazım yani :)

Benim maksadım Ankara'dan Gebze'ye yada yakın bir noktasına kamil koç ile gitmek yadar bir başka bisiklet taşıyan bir firmayla. Ordan sonrası zaten pedallanıyor :) Gebze'ye kadar otobusle gidebilmek benim maksadım.

CengizhanTerzi hocam bu afişi göndermen harika oldu.. hemen indirdim =)

@İRŞAD ÇETİN

Köprüyü geçene kadar =) Kamil Koç un müşteri hizmetlerii arayarak öğrenebilirsin aslında 444 lü umarası var ya;)

• Beğen
Merhabalar size tavsiyem Ankara dan efetura binip karamürselde inmenizdir iş saatime denk gelmezse sizi terminalden alıp altınovaya kadar eşlik ederim sonrasında topçulara kadar pedallayıp feribotla karşıya geçeceksiniz bu kadar basit efe tur la defalarca ankara-karamürsel gittim geldim bisikletinizi götürün bagajı koyarken verin atsın içeri kimi otobüslerde alçak olur bagaj kısmı ön tekeri söküp seleyide indirdiğinizde problem kalmayacaktır zaten biletin arkasında 30 kg a kadar eşya taşıyabileceğiniz yazıyo bi sorun olursa her zaman biniyorum dersiniz sorun olmaz (ki soracaklarını bile sanmıyorum) direk atar bagaja.

• Beğen
Müşteri hizmetleri herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın taşınabilir diyor.

Kerim bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Altınovaya normalde otobüsle gidip geliyorum ama bisikletimi hiç otobüsle götürmedim. Eğer efetur taşıyabiliyorsa en tenha saatine biletimi alır koyulurum yola. Karamürselden pedallayıp geçerim altınovaya. Yarın Efetura uğrayım en güzeli. Ona göre tedbirimi alayım.

Bu arada arkadaşlar bazı yanlış anlaşılmalar var. Ankara'dan Yalova/Altınova'ya bisikletimi götürmek istiyorum :)

@İRŞAD ÇETİN

Önemli değil elimden geleni yapmaya hazırım efetura bence uğramayın çünkü uğradığınızda belki olumsuz bişey söylenebilir ama direk bisikletle gittiğinizde mecburen alıcaklar :) ben hiç gitmediysem bi 20-25 kere bisikletle gitmişimdir efetur olsun diğer anadolu firmaları olsun (sadece izmite kadar sonrası pedal bu firmalarda) dediğim gibi problem yaşamazsınız yapabileceğim bişey olursa da seve seve yardımcı olurum ;)

• Beğen
Geri