Scudo Sports

Otobüs şöförü bisikletçiyi darp etti

Avrupa yakasinda besiktas ve sarıyer sahil yolunda ,sahildeki eski evlerin kamulaştırılarak yıkılması ,neden ,çünki bisiklet yolu yapılacak,bu yola araç girmemesi için beton duvar çekilecek ha otobüs durakları öne alınacak durak arkasından bisiklet yolu geçirilecek,pilot çalışma 4 yerde yapılacak,bostancı tuzla,eminönü florya bisiklet yolu,üsküdar beykoz bisiklet yolu, ,yukardaki olayların son bulacağı projeler bence bunlar,

Scudo
@trainspotting35 teşekkür ederim paylaştığınız bilgi için.
Maalesef ülkemizde araç kullanan insanlar trafik kurallarının bile yarısından azını biliyorlar. Bisiklet konusunda ise daha kat edilecek çok yol var. Ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşıp, onları bu konuda bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aslında sorun şurada başlıyor. son zamanlarda bu tip otobüs şoförlerini çok görmeye başladık ki bildiğim kadarıyla iett şoförleri devlet memurudur, bir kılık kıyafet yönetmelikleri vardır. Neyin torpiliyle bu işe girip kimler böyle otobüs kullanmasına göz yumuyorsa onlara güvenip bu kadar rahat davranabiliyor. İstediği gibi at koşturabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Kudret Kurtcebe
Abi,bu işler bu kadar basit değil..Bisiklet yolu ile bir yere varamazsınız..Sorun çok çok büyük..

İstanbul'da veya başka bir metropolde,istediğiniz iyileştirmeyi yapın,bir adım ilerleyemezsiniz..Çünkü sürekli göç alıyor bu şehirler..Köyden kente göçü bitirmeden olmaz..Hadi bu konuyu çözdüler diyelim..Bu seferde köyden kente gelip,kentli gibi davranamayan milyonlar sorunu var ve bunların çocukları ve bu çocukların çocukları..Hiç umut beslemeyin yani..

İki gün önce çekilmiş bir video;
(link)
Sen istediğin kadar kurallara uy,birinin seni bisikletinle beraber altına alması,bu ülkede an meselesi..!

@cember3454
Otoban hariç var diye biliyorum. Yani şehir içinde kesinlikle var hatta tabelalar da var birkaç yerde "şeridi paylaş" diye ancak otoban konusunda kesin bir fikrim yok.

Bisiklet otobana giremez.Onun dışında bisiklet yolu varsa bisiklet yolundan gitmek zorundadır.Kaldırımdan sürmesi de YASAKTIR!Ehliyet alıp bunları bilmeyen cahillerle aynı havayı soluyoruz.Bir de bunlar şoför oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@cember3454
Bir çok ülkede otobanlarda bisiklet kullanmak yasak fakat otobanlar dışında kalan yollarda yasalarca bisiklet yasal bir ulaşım aracı. Otobanlarda yasak olmasının nedeni de araçlar çok hızlı gittiğinden bisiklet için bir risk oluşturması. Şehiriçi yollarda, caddelerde ve karayollarında en sağ şerit bisikletin hakkıdır ve araçlara göre bisikletin geçiş önceliği bulunmaktadır.

Daha bunun gibi bir çok tanınan yasal hak var. Mesela bisikletle toplu taşıma araçlarına binebilmek gibi... Tabi biz pedallılar bunlardan tam anlamıyla haberdar değilken, sıradan sürücünün haberdar olmasını beklemek de pek mantıklı değil.

Otobus söförunun bisikletliye verilmis haklari bilmesini gectim, adam halen neolitik devirde kalmis. İett bunun gibi adamlari alip bu adamin ne gibi tavir sergileyecegini bekliyor anlamadim.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bu herif şimdi yolda gördüğü bütün bisikletçilere artistlik yapacak. Belki üzerine sürecek. Şikayet edip ceza almasını sağlamak lazım.

Yalnız kovboylar gibiyiz.Sadece şoförüyle uğraşmıyoruz ki,bir de yolcularla,yancılarla mücadele ediyoruz.Ortalık Daltonlarla dolmuş taşmış.

Bizim kültürde bisiklet, çocukların oyuncağıdır, boş arazilerde döne döne sürülür. Yaş ilerledikçe sürmemek gerekir, çünkü çocuk oyuncağıdır,ayıptır...:) Aralardan geçenlere kızsalar neysede en sağ şeritten gidene bunu yapmaları,geri kafalıkta başı çektiklerini gösterir.

Dün akşam ışıklarda durunca taksici birşeyler söyledi bana . Anlamadım der gibi bakınca sanırım "bisikletle yoldan gitmek yasak " gibi birşey söyledi . Tek kelime etmedim muhatap almadım ışıkta yandı zaten hepimiz yolumuza gittik. Sıfır muhatap ilkesi güdüyorum üstüme çıksa da ! belki yanlış ama nice ülkelerden büyük bir şehirde kaos biçiminde yaşamanın riski ve bedeli hayatını arkada araç sürücünün insiyatifine bırakmak sanırım

@Tuzlu_Fıstık
Ben 19 ve 20 Şubat tarihli Show Haberde göremedim haberi emin misiniz?

Gün geçmiyor ki bir maganda daha türemesin, bu ülke şartlarındaki düşük eğitim seviyesiyle ve saygısızlıkla nasıl bisikletli hayat bilinci geliştirilebilir bu durum tartışılır

@Yusuf G.
Evet izledim çünkü geri sarılan uydu yada tvbu digiturkplay var ise izlersiniz tekrarını

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gün geçmiyor ki yeni bir haber eklenmesin bu da benden. Bugün sabah karbiye durağı civarlarında aşırı teğet geçerek ve sıkıştırarak ölmemi istedi. Yanında durduğumda bana saldırmaya kalktı, en can alıcı noktası "infazımı yaktırtma seni yok ederim" oldu. yani içerden çıkmış, şartlı tahliye olmuş ne kadar manyak var ise toplu taşımalarda çalışabiliyor gibi gözküyor. Saldırmaya kalktı, vatandaş engelledi. Belki bu cümleleri yazamıyor olacaktım. İETT'ye yazdım ama sonuç alınacağını sanmıyorum. 34 ZB 1561, görürseniz dikkali olun içerisinde bir adat cani olabilir. Hat 92T. Şans bu işler gerçekten.

Dosyalar

• vlcsnap-2018-02-22-09h21m00s278.png
    vlcsnap-2018-02-22-09h21m00s278.png
    161,5 KB · Okunma: 46
@waafy Ben de hiç cevap vermeden (hatta kafamı çevirip bakmıyorum bile kim olduğuna, ne olduğuna) dönüp yoluma devam ediyorum. Durduk yere yaptığı karşılığında ceza almayacak bir maganda tarafından öldürülmek istemiyorum.

Geri