Scudo Sports

Otobüs şöförü bisikletçiyi darp etti

Scudo
@Tuzlu_Fıstık

Show haberin youtube adresinden 19 - 20 Şubat tarihli haberlere baştan sona baktım ama maalesef göremedim haberi, facebook olmadığı için izleyemedim görüntüyü. Kırpmışlar mı anlamadım.

19 Şubat

20 Şubat

Bu ''Otobüs şoförü bisikletçiyi darp etti'' adlı videoyu geçen günler görmüştüm.Whatsapp ihbar hatlarından gönderelim arkadaşlar biraz aynı konudan gönderi talebi olursa işlem yapılma oranı daha fazla uyuz oldum resmen bunlar nasıl insan ya ''Kaldırımdan git'' ne demek

Tipe göre yorum yapmayı sevmem ama tipinden belli ne olduğu.... Böyle tiplerden uzak durmak en iyisi.

Ben İBB Beyaz Masa'ya şikayet oluşturdum. Hem bisikletforum hem de Facebook linkini paylaştım ve şoförün akıbetini sordum. Yaptırım uygulanıp uygulanmadığını sordum. Toplu bir şekilde şikayet oluşturulursa İBB Beyaz Masa'ya en azından bir ceza almasını sağlanabilir sanırım.

(link)

@Pamuk haklı. Böyle durumlarda yargısız infazdan önce olayın tamamının görülmesi gerekir.

Gerçi kaldırımdan git falan diyor :acpsnr:

Bence yapılması gereken en iyi şey : Tüm bisiklet grupları,haber kanallarına bağlantı kurarak bisiklet üzerine haber yapmalarını sağlamalıdır. Günümüzdeki bisiklet anlayışı hangi seviyededir, Türkiye geneli bisikletli sayıları ne kadardır, bisikletlilerin trafikte sahip oldukları haklar nelerdir, neden bisiklet kullanılma vs gib konularda haber kanalları ile ropörtaj yapıp, var olduğumuzu göstermeli, en az onlar kadar bizimde yol hakkımızın olduğunu anlatmalıyız. Diğer türlü, dayılar sana :" Git ötede sür, oyna demeye devam edecektir." :)

@Pamuk Hocam kaldırımdan git diyen bir adamdan ne bekleyeceksin.Ayrıca iki tekerle koca otobüs bir mi? Adam öncesinde bisikletle ne yapmış olabilir koca otobüse karşı

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu otobüsü minibüs gibi orta yerde durdurup binemezsiniz. Durmazlar bisikletli ne yaptı orada koca otobüsü durdurmuş hani yolcular niye indi Şoför ben iki dk şu adamı dövüp geleceğim mi dedi.

Haber de; Otobüs şoförü yol istemiş bisikletli de vermeyince kavga çıkmış.

Bu kadar basit bir şey için koça poposunu koltuğundan kaldırdığını hiç sanmıyorum. Bisikletli şoförü kışkırtmış olabilir belki şoför sadece kornaya bastı sonrada bizim ki laf etti. Bu otobüsün karşısına her gün bisikletli çıkıyordur her yol vermeyeni inip dövüyor mu yani.

Bu arada "şöför" değil "şoför" bende yeni öğrendim :)

@Pamuk hocam her ne kadar haberde anlatılsa da ne siz ne de biz öncesi kayıtlarda olmadığı için bilmiyoruz.Ama bu ülkede genel olarak altında arabası olanın ne yayaya ne motor sürücüsüne ne de bisikletliye saygısı var.Habere çıkması iyi olmuş azda olsa gündeme gelmesi iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
Ne olursa olsun adam dövmek, dişinı sıka sıka konuşmak büyük terbiyesizlik tabi ki ama olayın öncesinde neler olduğunu bilmiyoruz. Belki durağa yaklaşırken otobüse yol vermeyip durağa yanaşmasını engellemiş/zorlaştırmış olabilir (kendim İETT duraklarına yaklaşırken otobüslere yol vermeye dikkat ederim.) Ama ne olursa olsun şoför haklı idiyse bile kendini fazlasıyla haksız duruma düşürdü.

O değilde adamın gözlerinin fal taşı gibi açılması "ne demek lan ne demek?!" Diyen hırslı sesi...Resmen akıl tutulması.Yanımızdan biber gazını ayırmamalı,savunma sanatları dersleri almalıyız.Eşini,sokaktan geçen adamı vs tüfekle vuranı mı dersin,yol kavgasına levyeyle gideni mi...Tam bir açıkhava tımarhanesi.

Yahu gece gece nerden gordum bunu. Sinirl bastı

Geri