Scudo Sports

Otobüs altında kaldım

@Özcan.
Bu hususta olayin sicakligiyla tutanaklari polis imzalatti ama pek dikkat edemedim.Aklima gelmedi maalesef.Hatta evraklari yarin gidip trafik sube den almami soyledi.Bana hicbir evrak vermediler.Sadece karsi tarafin tum evraklarinin resmini aldim.
Yarin belli olacak.Gelişmeleri paylaşirim.

Dilekleriniz için herkese teşekkur ederim.

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun.

Maalesef büyük araçlar (otobüs, minibüs, kamyon, tır vs.) kendinden küçük olan araçlar umurlarında değil. Büyük araç olduğu için onlar bana dikkat etsin mantığı.
Hal böyle olunca bisiklet ve motosikleti siz düşünün.

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.

Geçmiş olsun..

20 yıldır aktif olarak İstanbul trafiğinde araç kullanırım.Trafik akışında yada trafikte seyrederken hep senaryolarınız olacak.Dengesiz şerit değiştirenler,araç sollarken sinyal vermeyenler,şerit ihlali yapan cep telefonuyla konuşan sürücüler ... yol benim diye aracımla girsem kaza kaçınılmaz olacak bu durumda frenlemeyi tercih ederek kendimi ve aracımı kolluyorum.Bir otobüs sizi geçtikten sonra ne kadar sürede manevra yapabilir? Otobüsün sizi geçtiğinin farkına varmışsınız yol ayrımı da var biraz yavaşlayarak geçmesine izin verilebilirmiş.Bisikletin manevra kabiliyeti otomobil,otobüslere göre daha iyidir bu bağlamda kendimizi garantiye alarak frenlemeliyiz,pedallamalıyız.
Aktif trafikte belli bir parkura çıkmak için bile olsa kafamızda her an her türlü felaket senaryolarını da kurarak pedallamalıyız.Tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Size bir şey olmadığına çok sevindim. Şu karayolları yönetmeliğinde geçen kuralları da buraya bırakayım ki yanlış düşünenler olmuş sanırım faydası olacaktır.

Sürücülerin Uyacağı Diğer Kurallar
Dönüşler (Doğrultu Değiştirme)
Madde 102 – Aksine bir işaret yoksa dönüş yaparak doğrultu değiştirecek olan araç sürücüleri;
a) Sağa dönüşlerde;
5) Dönüş sırasında varsa kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara ve bisiklet yolundaki bisikletlilere geçiş hakkı vermeye
Mecburdurlar.

Madde 46: Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

Dolayısıyla bu durumda kim haklı kim haksız karar vermek kolaylaşacaktır.

Geçmiş olsun fiziksel bir zarar gormemeniz sevindirici

Geçmiş olsun trafikteyken hatasız olmanız sizi güvende tutmaz, ayrıca diğer sürücülerin de hatasını hesap etmeniz ve ona göre seyir halinde olmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@Ersin Yılmaz Bana arkadan araba çarptı. bisiklet tamamiyle kırıldı jantlar dahil. Hastaneden rapor aldım. Polisten rapor aldım. Ve benim sağlık ve bisikletin hasarının karşılanmaması durumunda mahkemeye vereceğimi de tutanaklarda belirttim.

Sonuç olarak arabanın sigortası bisikletin satıcısına başvurdu ve gerekli parça fiyatlandırmasını aldı.( Kıyafet gözlük kırılan telefon ve garmin dahil )Benim sağlık ve hastane giderlerim de eklenip, bisikletin toplam maliyetinden %15 düşerek ödediler. toplamda 3500 Euro'ya yakın para aldım. hakkınızı savunun. !!!

geçmiş olsun, inşallah tekrar yaşamazsınız böyle bir problem

@Yavuz S.
Bu durum Türkiye sınırlarında mı oldu yoksa Kuzey Kıbrıs'ta mı?

@Ersin Yılmaz
Güncel durum nedir?
Trafik sigortası poliçesinin tarihi dün mü yoksa?

öncelikle geçmiş olsun

bu durum sürekli başımıza gelen bir durum arkadaki aracın önümüze geçip sağa dönmesi daha bu sabah işe gelirken benim de başıma geldi iki şeritli yolda soldan önüme geçip sınyalsız sağa döndü yavaş olduğum için beraber ben de sağa döndüm sağ camı acıktı bütün sesimle napıyooooon diye bağırdım korkudan kornaya bastı. adam üstümde fosforlu yelek olmasına rağmen beni fark etmemiş

tavsiye etmem arkadaşlar ama en iyi savunma saldırıdır. kırmızıda gecenin önüne bisikleti attıp maddi zarar verdım. aynaya bakmadan kayıpıyı açanlara tekme attım. bisiklet yoluna park edenlerin aracına küçük anılar bıraktım

çok düştüm bi kaç tane bisikleti perde çıkarttım siz biz sesimiz çıkartıp kendimizi farkettırmedıkce bu durum böyle gider

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Çok geçmiş olsun... En büyük korkum diyebilirim...

@Yavuz S.
Mevzuat ve uygulama farkı olabilir...

@Ersin Yılmaz hocam bende Kocaeli'de yeniyim öğrenciyim Körfez'den Izmit MYO ya pedalliyorum 25 km felan bir taksiciler birde işçi taşıyan bu servisler dangalaklik yapıyor anladigim kadarıyla, geçmiş olsun bu arada

Arkadaşlar yorumları okudum . Genel hata ne biliyor musunuz . Şerit kapatmıyorsunuz . Özellikle sağa dönüş olan yerlerde şerit kapatmak zorundasınız . Zorundasınız diyorum. Sonuçları kötü oluyor. Bırakın arkadaki araba korna çalsın .

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri