Scudo Sports

Otobüs altında kaldım

Scudo
@Ersin Yılmaz anladim :(
Otobusun sizi altina alabilmesi icin asagi yukari ayni zamanda kavsaga girmeniz gerekiyor. Siz 20'li hizlarda, o da 30'lu hizlardaydi belkide.

Yani sadece aynadan bakip, duz devam ettiniz :(

Öncelikle geçmiş olsun. Ben şu şekilde anladım. Otobüs döneceği yola girmek için yanınızdan geçtiğinde büyük olasılık siz henüz döneceği yola ulaşmamıştınız. O geniş almak için bir anda dönünce sizde tabii otobüsün ortasında kaldınız. Otobüs şöförü büyük olasılık sizin fren yapacağınızı düşündü veya sinyal verdi ama araç büyük olduğundan siz göremediniz. Ben burda sizde bir hata bulmadım çünkü siz yolunuzda ilerliyorsunuz sizle ilgili tek diyebileceğim şey Sanayi gibi bir yerde bisiklet kullanmak biraz tehlikeli her yerden kamyon , tır çıkabilir tabii bu araçlar normal araba gibi bizi kolay farkedemiyor belki sizin ekstra dikkatli olmanız gerekir.

Otobüs için ise görmediyse sizi , bu onun dikkatsizliği .. Sonuçta dönerken aynaya bakması lazım , baktıysa ve kör noktaya denk geldiyseniz ona bişy diyemem.

Yasal süreç ile ilgili hiçbir fikrim yok.Öyle bir durumki normalde siz araç olsanız tutanak tutturursunuz , sigortadan alırsınız felan. Adam 1 kere kaçıyor , evrak eksiği var. Uzlaşma yolunada gitmiyor. Ama bundan sonraki yasal süreç nasıl ilerler bilemedim. Neyse size birşey olmamış bisiklet bir şekilde tamir edilir. Geçmiş olsun tekrardan.

Aynı kavşakta ve hemen hemen aynı şekilde motosikletimle kaza yaşadım... çalıştığım yer az ileride ve orada tabelası gözüküyor...

Işıklarda bekliyorum en sağdayım, sol tarafımda kocaman bir servis otobüsü, arka sağ teker hizasındayım. Otobüste sağ şeritte. Yeşil yandı ben biraz ağır kalktım, sonra gazı açtım fakat otobüs birden sağa manevra yaptı -aslında birden değil, malum uzun araç geniş almak zorunda- ben dalgınlıkla bunu farkedemedim düz devam edecek sandım.

İki teker kazaları saniyeler içerisinde o kadar çabuk gelişiyor ki, hatırladığım kadarıyla otobüse ortadan hafif vurup düştüm. Çok şükür can ve mal kaybı olmadı tamamen benim dikkatsizliğim sebebiyle olduğundan motoru kaldırıp çalıştırıp devam ettim. Bu da bir tecrübe oldu.

Geçmiş olsun arkadaşım, otobüsün altında da kalabilirdin -kalabilirdim- belli ki henüz ecel gelmemiş. Umarım maddi kayıpların karşılanır.

Bu tarz durumlarda ağır cezalar verilse çok çok iyi olur hocam, geçmiş olsun. Geçenlerde ingiliz futbolcu alkollü araç kullandığı için 2 yıl araç kullanma cezası ve ücretsiz kamuya hizmet cezası verildi, milyonluk adam falan demeyip mükemmel bir ceza verdiler.
Bence en iyi yöntem böyle adamları hapse atacaksın sorgusuz sualsiz.

Otobüsün kör noktası klasik savunması gelir mutlaka..
Bence kör olan nokta değil kullanıcı..
Sağında ayna var.
Sanmam ki baktı..
"Kocaaa otobüs gardaşım onlar düşünsün"

Peşinen Bisikletin zararını karşılamaz denmesi ilginç. Şimdi bu otobüsün frene patlasa bir apartmana kafadan dalsa yine zarar ziyan karşılanmayacak mı ?

Şimdi biz ne desek boş burada sonuçta bu olaylarla ilgilenen polisler,müfettişler var. Herkes tecrübelerle yorum yapıyor ama kesin bir şey diyemiyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Ersin Yılmaz gecmis olsun bu gibi durumlarda ayaga kalktiginizda canavara tek kelime soylemeden araca yonelip kontak anahtarini almak en mantikli davranis olacaktir kanaatimce sonra canavar ile munasaka edilebilir.

Öncelikle geçmiş olsun.

Otobüsün, trafik sigortası (resmi adı: motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası) yok muydu, yoksa belgesi yanında mı değildi; bunu bilmiyoruz ama polis evrağın 1 saat içinde getirilmesini istediğine göre ikinci durum daha olası. Bu durumda hasarınızı sigorta şirketi karşılamalı.

Otobüsün trafik sigortası yoksa, hasarın tazmini için dava açmak dışında bir yol yok bildiğim kadarıyla. Normalde mahkemeye gitmeden uzlaşı da mümkündür ama şoför "zararı ödemem" demiş.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Murat B.
Tesekkurler.Evet az evvel trafik memuru o poliçeyi whatsapp araciligi ile fotografi yolladı.Yarin da trafik şubeden evrakları alacağım ve sigorta şirketi ile iletişime geçeceğim.

Yalnız bisikleti tamir ettirmenin hiçbir anlamı yok.Çünkü kadro harici her şey ezildi.Artık üst modellere geçmeyi dusunuyorum.
Sigorta sirketi tamirat sonrasi fatura mı ister.?Nasil bir yol izlemeliyim acaba?

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Bisikletinizin faturası ve önceki resimlerini paylaşırsınız sigorta şirketi ile. (Bol belge iyidir böyle durumlarda) Bir nevi perte çıkma söz konusu. Bahsettiğiniz parçaların değişimi 0'dan pahalıya gelir. Sigorta şirketi işin içine girerse muhattap alacağınız biri olur en azından.

@Ersin Yılmaz öncelikle geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortasından ödeme talep etmek için tutanakta karşı tarafın hatalı görünmesi gerekir diye biliyorum. Tutanağa nasıl geçirildi kaza?

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Geçmiş olsun.Benzerini bende çayırova e5 ayrımında yaşıyordum milimle kurtuldum diyebilirim. Kamyon olduğu için pek kurtulma şansımda olmazdı. Eskiden bende yol ayrımlarında hızımı koruyup devam ederdim ama yol ayrımlarında en sağlıklısı yolun ayrıldığı yerde bekleyip trafiğin sakinleşmesini beklip geçmek.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Kornamız olmadığı için "HOOOOOOOPPPPP" diye avazımız çıktığı kadar bağırmak etkili oluyor genelde. Benim gözümde "Hop" ülkede herhangi bir olayı durdurmak için anahtar kelime.

Kadroda bir yamukluk oluşmuş olabilir. Onu da kontrol edin. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız.

Trafikte bisikletlilerin işi zor. Otomobilinden yayasına, ağır vasıtasından motorcusuna kadar hepsine bizim dikkat etmemiz gerekiyor. Hatta zaman zaman ters şeritten gelen bazı başka bisikletlilere de en az bunlar kadar kızıyorum. Dikkati saliselik kaybetsek Allah muhafaza kaza geliverebiliyor.

Geri