Scudo Sports

Otobüs altında kaldım

Tepki
203
Bisiklet
Scott
Merhaba.Yaklaşık 2.5 senedir aralıksız işe her sabah bisikletle gider gelirim.
Yaşadığım kazaları özellikle gelir buraya yazarım ki başkasının başına gelmemesi sonrasında oluşan süreçler.

Bu sabahta eğimli bir rampada yolun sağında ilerlerken önümde de bir otobüs geçti ve şeritinde gidiyordu.Bir tümseğe geldik ve ben otobüsün önüne geçtim.Otobüs dört yol ağzına geldi.Ben düz devam ederken aniden sağa döndü ve beni orta kısmından altına aldı.Yere düştüm ve kendimi otobüsün altından refleksle çekebildim.Tabi bisiklet ezildi ve kullanılamaz hale geldi.Şöför altına aldığını bile anlamadı arkadaki araçların kornalarına durdu.

Bundan sonrası tam bir vicdansızlık.Otobüs şöförü durup aşağıya indi.Kaldırımın kenarına geçtim ben.Ne yapıyorsun vs gibi söylenirken aracına atladı dur gitme dedim ama içindeki 45 yolcusu ile devam etti.Bu bir fabrikanın servis otobüsü idi.Tabi ben hemen 155 i aradım.Bacağımda sıyrıklar vs dışında bende problem yoktu.Ambulansa imza atıp kendi isteğimle gerekli olmadığını ifade ettim.Trafik polisleri geldi.Aracın evraklarında eksik vardı ama olay şoku ile hatırlamıyorum ceza yazdıklarını söylüyorlardı şöföre.Bisikletin masraflarını karşılamayacağını söyledi işlem yapıldı.

Bisikletim kullanılmaz halde.Polis olayla ilgili evrakları yarın kaymakamlıktan almamı belirtti.Gerekli imzaları attım karşı tarafın evraklarının resmini aldım.Şöför geçmiş olsun dahi demeden basıp gitti...
Bundan sonraki süreçle ilgili bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.Anladığım kadarıyla karşı tarafın sigorta tarihi geçmiş.Polis getirmezsen evrakı 1 saat içinde o zaman sorarım hesabını gibi bir cümle kurdu.

Kaza anında ne tür benim hatam var kestiremiyorum.Araç sürücüsü olmadığım içinde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Scudo
Geçmiş olsun. Pazartesi sabahı da az kalsın yine bir işçi servisi bana vuruyordu. Hani bilirsiniz, kırmızı ışıklarda durduktan sonra yeşil yanınca bazı arabalar en sağdan basıp gitme derdine düşerler. Yine böyle bir anda ben yolumda ilerlerken bi an dibimden bir servis aracı geçti. Ben elimi kaldırıp tepki götserince baktım o da içeride direksiyon başında bana sallıyordu. Şerefsizin biriydi kanımca, bana vurmuş olsa bir saniye bile arkasına bakmadan devam ederdi.

Oncelikle gecmis olsun .Şimdi anladığım kadarıyla sağ şeritten giden aracın sağına girmişsiniz ve tahmin ediyorum ki kör noktada kalmışsınız. Burada siz hatalı gözüküyorsunuz. Şoförün sizi bırakıp gitmesi başlı başına ...

Eğer eksik evrakı varsa aracı bağlamaya kadar yolu var.

Zararınızin karşılanması konusunda birşey deyemem . Çünkü sizde hatalasiniz ( sağdaki aracın sağından geçmeye calustiysaniz)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Geçmiş olsun. Bişey olacağını sanmam canını kurtardığına şükür ederek,bela duaları ile son bulur konu kanımca.hatalı çıkıp bir dünya ceza yemezsen tabi.

@S-Works
Hayır hocam, arkadaş sağda giderken otobüs gelip onun önüne geçmiş. Yani otobüsün onu farketmemesi imkansız. Olay farketmek ya da etmemek değil aslında. Umursamamak. Bisikletle işine giden adama, züppenin biri sabah sabah bisikletiyle spor yapıyor diye bakıyor. O spor yaparken biz de işe gidiyoruz diye kinleniyor adi herif. Halbuki belki bisikletli işçi o şoförden bile az kazanan bir işçidir.

Bu konuda çok sinirliyim açıkçası. Neredeyse her sabah benzerlerini yaşıyorum çünkü. Ölümle dans ediyoruz resmen.

@Ersin Yılmaz hocam çok geçmiş olsun. büyük kaza atlatmışsınız.

Şöyle oluyor. Eğer karşı aracın sigortası varsa kaza tutanağı ile beraber sigorta firmasıyla iletişime geçiyorsunuz. Genelde yaptığınız masrafa ait fatura isteyip ödemesini yapıyorlar.

Ama aracın sigortası yoksa iş biraz daha sıkıntı... Aracın sahibinden tahsil etmeniz gerekecek... Eğer karşılıklı uzlaşma olmazsa iş mahkemeye gidebilir. Neticede mahkeme sonucuna göre yine zararınızı karşı taraftan alırsınız.

@S-Works

Teşekkür ederim.Yalnız sağ şeritin sağında ilerliyordum ve otobüsün önüne geçtim.O tekrar beni geçtiği an sağa döndü.
Zaten ortadan beni altına alması da bunu gösterir diye düşünüyorum.

Nerede oldu kaza cadde sokak ismi hiç bişey yazmamışsınız hiç foto çekmedinizmi

@Cem Ç

Kocaeli Şekerpınar.Sanayiler Bölgesi.
Foto çektim fakat yükleyemedim.İki jant kırık parçalandı.Vites parçalandı.Pedallar kırıldı.Sadece kadro sağlam.

@Ersin YılmazBu durumda sizin bi kabahatiniz yok . Olay tamamen otobüsün sizi yok sayması

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Çok büyük geçmiş olsun sana bir şey olmadığı için dua etmelisin trafikten anlamıyorum onun için sadece geçmiş olsun diliyorum.

Gecmis olsun, cok kotu olmus.

Yaninizdan gectikten hemen sonra donus yapmasi onu hatali yapar. Fakat dikkatimi ceken nokta şu;

@Ersin Yılmaz

Normalde otobus onunuzdeymis fakat tumsekte yavaslamis, siz de bisiklet olmanin avantajiyla tumsekte yavaslamamissiniz malesef. Tekrar az farkla one gecmissiniz, gorunuse gore.
Şu konumda siz otobusun onunde oldugunuzu soyluyorsunuz ama gercekten de oyle misiniz, otobusun tam kör noktasinda, ön kapisinin yanindasiniz ve sofor de sizi goremiyor gibime geldi cunku.
Bisikleti ezdikten sonra durmamasi da buna isaret.
Yani sofor, tumsekten sonra sizi ön camindan asla gormedi, asla o kadar uzaklasmadiniz otobusten, siz yanda bir yerdeydiniz, sizi gormesinin mumkun olmadigi bir yerde.

Kazanin kayitlara nasil gecildigi onemli, siz de hatali olabilirsiniz eger olay anlattigim gibiyse, ki öyle gorunuyor. Umarim olay boyle degildir, yoksa sofor sizi goremedigi icin sucsuz durumda

@Serkan Mıstınoğlu

Tesekkur ederim.
Otobus beni altina orta kisimdan aliyor.Orta kapinin oradan.Tumsek ile kaza yerinde baya uzaklik var.Ben otobusun onundeydim.Geldi ve aniden saga dönerek altina aldi.Döndüğü yolun bile ortasındaydim ben geçiş aninda.

Olay yeri burasi..Asagidan gelip duz yolda devam ediyorum..Otobus arkamdan gelip sağa dönüyor.Ben saga giden yolu enlemde ortasindayim.

Dosyalar

• 20170920_074819.jpg
    20170920_074819.jpg
    112,6 KB · Okunma: 232
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun. Elinizde tutanak, belge rapor olduğuna göre umarım birşey çıkar. Sürücünün kaçıp gitmesi ise bir ton küfrü hakediyor suçlu olup olmamasından bağımsız olarak.
Kavşaklarda, duraklarda bırakınız geçsinler. Risk almaya değmez. Trafik polisinin geldiği olayda bile kafanızda soru işaretleri ile olay yerinden ayrıldığınız bir ülkedeyiz. Ne denebilirki.
@Ersin Yılmaz
Adalet sisteminin espri anlayışı... Kesin sorar hesabını :islik:

Çok geçmiş olsun. Malesef trafikte araç sürücülerinden çok daha dikkatli olmak zorundayız. Sürekli olarak, bizi görmediklerini vb. düşünerek ilerlemek gerekiyor sanırım.

Konusu açılmışken yazayım, geçen ben de aracımla bi bisikletliye çarpıyordum az kalsın :kötü:

Aşağıda resimde çizdim, 1 noktasından ana yola girip, ilk sola dönecektim. 1 noktasında yola çıkarken bisikletliyi gördüm aslında, fakat az ilerden sola dönerken o da o girişi paralel geçiyordu. 2 noktasında dönüşte burun buruna geldim arkadaşla. Ters şeritten gidiyor ve sanırım araçların ne yaptığı ile alakası dahi yoktu. Araç döneceğini hesap etmeyip o girişi paralel geçebilecek cesarette olacağını tahmin bile edemem haliyle araç sürerken.

Untitled.jpg

@Ersin Yılmaz yol gercekten cok genismis.

Peki siz kavsakta duz devam etmeden once, arkanizdan hizla gelen ve eger donerse sizi altina alacak olan otobusu fark etmediniz mi.
Garip bir kaza olmus, anlamaya calisiyorum :(

Tekrar gecmis olsun

Geri