Scudo Sports

Otelde Esrarengiz Lastik Patlakları

imamyakali

İmamyaka= Hakim yaka da denilen bir yaka çeşidi.
Tepki
317
İsim
Bilal
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar arkadaşlar.

Dizimdeki hafif ağrı nedeniyle yarıda kesmek zorunda kaldığım turum esnasında başımdan geçen bir olayla ilgili bir uyarıda bulunmak amacıyla bu başlığı açma gereği duydum.

Detaylar;

Yıllık iznimi değerlendirmek amacıyla İstanbul - Bandırma - Çanakkale - İstanbul rotasını izleyerek kamp yapa yapa turlama planım kapsamında ayın 11 inde yola çıktım. Bandırmadan çıkıp yaklaşık 85-90 km yoldan sonra ilk konaklama noktam olan Biga ilçesine ulaştım. Kamp alanı olmadığı için otelde konaklama yapacaktım. Uygun ve temiz bir otel bulup kaydımı yaptırdım ve odama çıktım. Çıkmadan önce bisikleti aşağıda bırakabileceğimi söylediler ama daha önce bir kere bisikletimi çaldırdığım için ve eşyalarıma ihtyacım olacağı için yukarı çıkarmakta karar kıldım. Görevliler ilginç bir şekilde aşağıda bırakmam için ısrar ettiler ama ben kibar bir şekilde yukarı çıkaracağımı söyledim ve asansöre sığdırıp yukarı odama çıkardım.

...

Konaklamadan sonra ertesi sabah bütün kontrollerimi yaptım, lastiklerin basıncını, zinciri, frenleri vites ayarlarını vs. herşeyi kontrol ettim. Aşağı indirdim bisikleti ve lobide gösterdikleri yere bırakıp bir üst kata kahvaltıya çıktım. Aşağı inip çıkış yapacakken bi vıcırtı duydum. Önce heybelerin cırtlarından geliyor sandım ama ön lastğin indiğini görünce sebebini anlamıştım sesin. Lastiğe ipince ve altın sarısı iki adet telin yanak kısımlarından battığını gördüm. O an kontroller sırasında nasıl gözden kaçırdığımı düşünerek kendime sinirlendim.

Neyse, lobidekilere bisikletçi sorup el pompası ile ağırlıktan dolayı dış lastik kesilmesin diye delikleri büyütmeyecek şekilde orta halli şişirdim ve elde sürerek bisikletçinin yolunu tuttum. 1.5 km yolu gidene kadar takribi 3 kere lastiğin havasını yenilemek zorunda kaldım.Şehirdeki tek bisiklet tamircisine vardım ve iç lastiği değiştirtmek istediğimi söyledim. Tamirci demez mi bugün bitmez onun işi diye 😂 Ben altı üstü bi lastik değiştireceğini söyledim ama nafile.

Yanımda yedek iç lastik vardı ama o yedeği harcamak istemediğim için hem bir tane daha almak amacıyla, hem de değiştirmekle zaman kaybetmemek adına işin ehline çabucak hallettiririm diye kendim değiştirmek istememiştim. Baktım ki bunlara kalsa Bigadan çıkamayacağım, 15-20 dakikada değiştirdim lastiği ve yola çıktım.

Gelelim saadete.

Yola çıkmadan önce burada rota hakkında bilgi toplamak adına ufak bir araştırma yaptım tabiiki. Bu araştırma esnasında çok benzer şeylerin başka bir arkadaşın başına gelmiş olduğunu,

1.5 km yolda bisikleti elle götürmeme rağmen 3 kere şişirmek zorunda kaldığım bir patlağın yaklaşık 12 saat boyunca otel odasında farketmememin imkansızlığını,

Odadan aşağı inmeden önce lastik basıncını kontrol etmemi,

Yolda lastiğe iki adet yanak batığı oluşturacak tek bir kalıntıya dahi denk gelmediğimi,

Lastiğe batması muhtemel olan kamyon-tır lastiğinden fırlayan yay ve tellerin renginin benim lastiğe batanlar gibi parlak değil, %100 simsiyah olduğu gerçeği

Ve

Dış lastiklerimin zırhlı olması ve yanak kısmından aynı materyalle iki kere patlaması ihtimalinin sıfıra yakın olması durumlarını uç uca ekleyince

Bana tek bir çıkış yolu kaldı; KASIT.

Böyle bir ihtimalin varlığı beni ürpertiyor ve kimsenin günahını da almak istemiyorum ama otel çalışanlarının bunu yapmış olabileceği ya da yapanlara engel olamadığı ihtimali beni bu topluluğu uyarmaya sevk etti.

Her nerede olursanız olun, bisikletinizi gözünüzün önünden ayırmayın.

Başka bir ihtimal benim aklıma gelmedi açıkçası. Yanlış düşünüyorsam, başka bir ihtimal varsa ya da benzer bir olay yaşamış olan varsa fikrinizi bizimle paylaşın lütfen.

Sağlıklı ve bol pedallı günler diliyorum. Maske, Mesafe ve Temizliğe dikkat edelim, ölmeyelim, öldürmeyelim 🤗

Scudo
Otelle lastikçi anlaşmalı mı acaba. Hele ustanın bugün bitmez demesine bayıldım. Mübarek Dodge kamyon motoru indirip toplayacak sanki. :koptum:

Ne bileyim, anlamadım ben de. Bir gün daha konaklatmak için yapmış olabilecekleri geldi aklıma ama dediğim gibi. İnşallah öyle birşey yoktur.

Siz böyle anlatınca kasıttan başka bir şey gözükmüyor. Otel ucuz yollu bir hareketle 1 gün bile fazla para alsa yeter mantığıyla hareket ediyor olabilir. Otele ait Google yorumları okuyun. Bisikletçi yeni lastik mi imal ediyor ne 1 günü 😂

Siz böyle anlatınca kasıttan başka bir şey gözükmüyor. Otel ucuz yollu bir hareketle 1 gün bile fazla para alsa yeter mantığıyla hareket ediyor olabilir. Otele ait Google yorumları okuyun. Bisikletçi yeni lastik mi imal ediyor ne 1 günü 😂

Kimsenin aklına gelmez ki otelcilerin yapmış olabileceği. Yorumlarda yoktur o nedenle ama bakayım yine de. Benim aklıma da böyle bir ihtimal gelmezdi ama forumda okuduğum mesaj aklıma gelince dank etti 😂 Dur dedim aga, bırada bi gariplik var . Tamirci konusunda ilginç bir olay daha var, yolda sıcaktan ve yokuşlarda fren kullanmak zorunda olmamdan kaynaklansa gerek, diskte hafif bir yamulma meydana geldi. Sürüşü engellemiyordu ama tıslama sesi canımı sıkıyordu. Şehre girer girmez görünce biraz geçmiş olmama rağmen geri dönüp bir baktırayım dedim, aldığım cevap aynıydı. Elimde iş var, bugün yetişmez, yarın bakabilirim anca dedi. İlginç bir durum 😂

Lobi de lastik patlaması ve bisiklet tamircisi amcanın bu gün yetişmez bu iş demesi bayağı bir birini örtüyor :krktm:

Lobi de lastik patlaması ve bisiklet tamircisi amcanın bu gün yetişmez bu iş demesi bayağı bir birini örtüyor :krktm:
Kesinlikle örtüşüyor. Evlerden ırak ..

bence otel personeli bütün diretmelere rağmen bisikleti odanıza çıkardığınız için aklı sıra sizi cezalandırmış olabilir.

Diretme yok ki hocam, gayet normal bir şekilde geçti diyalog. İki seçenek sundular bana. Çıkarabileceğimi kendileri de söyledi zaten ama sonradan aşağıda bırakmam için ısrar ettiler, madem öyle bir seçeneğim var niye aşağıda bırakayım ki diye düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@imamyakali ,öğretmenevlerinde bisikleti odaya çıkarmaya müsaade ediyorlar mı?
Valla yanlış yönlendirmeyeyim sizi. Benim kaldığım normal oteldi. Öğretmenevi binası depremde hasar aldığı için mühürlenmişti. O yüzden gidemedim hiç. Kalanlar var ama bisikletiyle, insiyatif dahilinde alıyorlardır bence.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Lobiden tesadüfen (!) lastik patlasın hiç bir sebep yokken. Sonra siz oradaki tek tamirciye gidin patlak yaptırmak için. Sonra da en fazla o gün bir sigara az içse halledebileceği 5 dakikalık işlem için ertesi güne kalır desin. Siz de madem öyle deyin gidin otelde bir gece daha fazladan kalın. Ertesi gün de lastikçi işini yapıp parasını alsın. Herkes yolunu bulsun :) Bir Süleyman Çakır tabiriyle "Ne güzel İstanbul bee..."

Lobiden tesadüfen (!) lastik patlasın hiç bir sebep yokken. Sonra siz oradaki tek tamirciye gidin patlak yaptırmak için. Sonra da en fazla o gün bir sigara az içse halledebileceği 5 dakikalık işlem için ertesi güne kalır desin. Siz de madem öyle deyin gidin otelde bir gece daha fazladan kalın. Ertesi gün de lastikçi işini yapıp parasını alsın. Herkes yolunu bulsun :) Bir Süleyman Çakır tabiriyle "Ne güzel İstanbul bee..."

Ne güzel biga beee 😂
Ama güzel tezgah harbiden ☹️

Valla benim bisiklet evde durmasına rağmen bi dönem sürekli lastikleri patlıyordu...lastiğin içine yol yapmış bişey patlağa sebebiyet vermiş olabilir.

Valla benim bisiklet evde durmasına rağmen bi dönem sürekli lastikleri patlıyordu...lastiğin içine yol yapmış bişey patlağa sebebiyet vermiş olabilir.
Hocam telleri lastkten ben çıkardım zaten. İkisi de yanaktan batmış pasparlak altın sarısı tellerdi. Değiştirirken dış lastiği kontrol ettim, öncesinde ve sonrasında lastikle ilgili bi problem olmadı zaten.

@imamyakali Otel konaklama ücreti ne kadardı..Yani bu kumpas sizden ekstra alınacak kaç TL ye tekabül ediyor...Lastik tamirini yapacak abide komisyon alacaksa otele ne kalır..🙂..Ben şahsen 50-60 TL ye, gidip sarı tel bulup, bisikletçiyle anlaşıp, birde sizin anlama riskinizi göze almazdım..Niye uğraşayım ki..Hem kaç bisikletçi geçer sezonda oradan, kaçı bigada konaklar, kaçı o oteli seçer vs, ve toplam extra ne olur yılda..
Gider yağmurda şemsiye satarım daha kolay..🙂
Ya da madem üçkağıt yapacağım, bisikleti çaldırırım, 2 gün sonra ortaya çıkarttırırım 😁

Bu hikaye niye ise bana Agatha Christie ' yi anımsattı:
En ünlü kitaplarından birisi olacak olan ''Doğu Ekspresinde Cinayet'' adlı romanını, İstanbul'da kaldığı Pera Palas otelinde kaleme aldı. Dünyanın en ünlü polisiye romanı yazarlarından Agatha Christie, 1926 ve 1932 yılları arasında birçok kez Pera Palace Hotel'de konakladı. En ünlü romanlarından "Doğu Ekspresi'nde Cinayet"i, ziyaretlerinden biri esnasında 411 numaralı odasında yazdığı söylenir. Bu romanını yazmak için İstanbul'a geldiğinde otelin o zamanki sahibi olan Misbah Muhayyeş'in misafiri olarak onun Yeniköydeki yalısında da kalmıştı. İşte o, on bir gün ortadan yok oluşunun sırrının bu yalıdaki bir odayla da bağlantısı olduğu söylenir.

Yazarın ölümünden üç yıl sonra, 1979 yılında, Warner Bross film şirketi, bu esrarlı on bir günün öyküsünü film yapmak isterler. Yapımcılar pek de iyi bulmadıkları senaryoyu biraz renklendirmek için bir de medyum bulurlar. Zamanın tanınmış medyumlarından Tamara Rand, Agatha Christie'nin ruhunu çağırmakla görevlendirilir. Rand'in açıklamasına göre Agatha'nın ruhu kendisine şu mesajı verir: "Benim kayboluşumun sırrı, Pera Palas'ta gizlidir."

Medyum Tamara, ikinci kez bir Agatha'nın ruhunu çağırdığında medyuma bir anahtardan bahseder. "Anahtarın, otelin o günkü sahibinin yalısında gizli bir odayı açtığını ve bu odadaki hatıra defterinde kaybolduğu 11 günün tüm ayrıntılarının yazılı olduğunu" söylediğini iddia eder. New York Times gazetesi, bu konuda yazılacak olan hikayenin yayın hakkı için 75 bin dolar teklif eder.

İstenilen olur ve bu hikâyeye bütün dünya basını büyük ilgi gösterir. Dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler, 1979 yılının 7 Mayıs günü, Agatha'nın "Şark Ekspresi'nde Cinayet" romanını yazdığı 411 numaralı odada toplanır.

Medyum Rand'ın söyledikleri ve yaşanılan her şey Amerikan televizyonlarından canlı olarak yayınlanır. Medyumun iddia ettiği bu konuşma seanslarına Agatha'nın ona odadaki ahşap yer döşemelerinden bahsettiğini söyler. Daha sonra tam belirtilen yerdeki döşeme yerinden çıkartıldığında ahşap döşeme ile beton zemin arasında paslı bir anahtarın durduğu görülür.

Bisikletin zaten yanak kısımlarından iki adet yabancı bir cisim ile patlak olması işin rengini belli etmiş. Lobiye konaklama ücreti yerine patlayan iç lastiği bırakıp üstü kalsın deyip çıksaydın keşke =)

Hocam geçmiş olsun otel lobisinde fotoğraftaki şahsa (@mariokaldato ) benzer birini gördunuz mü?
Kendisi tura çıkamadigindan sobote işleri yapabiliooor. 😆

aviary-image-1502996360029.jpeg

Şaka bir yana hangi patlak hikayesi esrarengiz degil ki ?

Maraton plus lastigim 5 yilda bir kere patladi o da bir arkadaşa bisikleti ödunç verdiğimde.

Geri