Scudo Sports

Ortalama hızınızı arttırmak için 13 öneri

@Serkan Mıstınoğlu Hocam trafiksiz sehir yok, sehiriçinde isiklar disinda pek mola vermiyorum. Ama benim kullandigim yollarin büyük bölümü asfalt tirmanis oldugu için tirmanislar genelde 7-8 kilometre hizlarla yapiyorum.

Sehir içinde küçük vites yüksek kadans kombinasyonlari alismisim hocam, bence biraz vitesleri artirmaliyim :)

Saglik baska birsey zaten, saglik olmadiktan sonra hiçbirseyin önemi yok :)

Scudo
bunlara hiç gerek yok gidiyorsun veledroma bir tt bisikleti yanından 45 ortalama ile geçiyor 1 saat adam hiç yorulmadan 45 ile gidiyor. yani parayı basan ortalamayı yükseltiyor. :islik:

kondüsyonda önemli tabi şunun gibi

(link)

bisikletleri alıp veledromda çok toz yutanlar var.

ben anlamıyorum o kadar para verip lay lay lom için mi arada bir biniyor bazıları.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bende kaç zamandır böyle bir yazı arıyordum. Çok teşekkürler.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu ortalama hızı etkileyen bir çok etken olabilir ama ortalama hızı ölçmek en ekonomik ve kolay bir yöntem. Özellikle yol bisikletçilerinin performans artışı bu yöntemle takip edilebilir.

Paylaşım için teşekkür ederim,elinize sağlık yararlı bir yazı olmuş :)

Ellerinize sağlık, gayet basit ve anlaşılır olmuş.

Bugün ilk ortalama artirma denememi yaptim arkadaslar;

SONUÇ=MÜKEMMEL :)

Hemen sonuçlara geçeyim;

Normalde günlük 20 kilometre yaparim ve bunu düzenli olarak belirli bir güzergahta yaparim.

Bugün yine deneme yapmak için hemen hemen ayni güzergahlati kullandim.

Ilk yokusta normalde 1. vites 7-8 kilometre hizla çikardim bugün 4. vites 13-14 kilometre hizla çiktim.

Sehiriçinde 3-4 vites kullanarak çiktigim yokuslarida 7. vitesle 20-21 kilometre hizla çiktim.

Sehiriçi düzlüklerde ise 4-7 vites arasi 15-16 kilometre ile gittigim yollari bugün 7. viteste 24-17 kilometre hizlarla gittim.

Tabi budurum sehiriçi kenar yollarinda geçerliydi, sonradan biraz trafige girdim ve dik yokuslara geldim ve ortalamam hissedilir derecede düstü.

VEEEEE SONUÇ:11-12 kilometre olan ortalamam bugün 18-19 civarina çikti :)

Sadece kendinizi biraz zorlayin arkadaslar, yokuslari benim gibi 1. viteste 7-8 kilometre hizla tembel tembel çikmayin :D

VE BU ISIN FORMÜLÜNÜ VERIYORUM;

Sabit ve yüksek kadans, kadansiniz 60"in altina düsünce otomatikmen zorlaniyorsunuz. Kadansiniz çok fazla oluncada kaslarinizda yanma hissi olusuyor, pedali birakmak zorunda kaliyorsunuz.

Sabit kadans hiçbirseyden etkilenmiyor ve dizleriniz daha az yoruldugu için pedal kesmek zorunda kalmiyorsunuz.

Ve eminimki isiklarin olmadigi biryerde olsaydim 20-21 ortalama yapabilirdim :)

Saygilar :D

İntervalleri ayakta ve oturarak olmak üzere iki şekilde mi yapıyorsunuz ?

Bisiklet videoları izledikten sonra da tura çıkınca motivasyon sağlıyor.

• Beğen
Forumda keşke bu tarz konular üzerine daha çok tartışılsa...
Aradan zaman geçmiş ama emeğine sağlık.

@turac000 tempo intervarli oturarak yapılır, sprint intervalinde oturulmaz tabi mantıken :)

Bir kural yok tabiki bununla ilgili. Fakat mantık olarak 5 dakikalık bir tempo intervalinde ayakta olmak mantıksız olur. Uzun bir süre çünkü. Sadece 1-2 dakikalık sprint intervallerinde ayakta kalmak mantıklı. Veya yokuş tarzınız ayakta tırmanmanksa, Contador gibi :)
Yokuşta da oturarak tırmanmaktır en verimli sayılan yöntem. Sonlara doğru, var gücünüzle ayağa kalkıp basarsınız, en geneli budur. Eğer yokuşun başında veya ortasında tüm gücünüzle basarsanız tepeyi göremeyebilirsiniz çünkü o_O

Şu yazi da okunabilir;
Strava'nın hazır antrenman planları - 1 (60 Dakika tırmanış)

@Serkan Mıstınoğlu Böyle yazılar gördükçe mutlu oluyorum :) Ellerinize sağlık

Bide bişey sorucam. (kalp damar geliştirmek için yüksek kadans) demişsiniz.Bunu daha detaylı anlatan bi konu veya bildiğiniz bi site varsa yönlendirirmisiniz

• Beğen
Müzik konusuna katılıyorum. Trafiğe kapalı bir yerde sürüyorsanız müzik dinleyerek bisiklet sürmesi çok keyifli. Lastik basıncı da aynı şekilde önemli. Lastiğinizi MAX değere kadar şişirin derim. Heleki MTB'yi yolda kullanıyorsanız basın havayı. Ben max. 36 psi lastiklere 40 psi basıyorum. Onun bile faydası oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Kaya42
@Serkan Mıstınoğlu
Bu hiç yapmadığım bir şeydi. Buna çalışayım :) faydalı oldu, teşekkürler.

O değilde Serkan abi foruma geri geldiği zaman bildirimlerden makinesi çökmese bari :p

Geri