Scudo Sports

Ortaköy Turu

FelixTheCat

Forum Bağımlısı
Tepki
868
İsim
Betül
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Pazar günü olan etkinliğe gelemediğim için üzgündüm. Havalar normalin üstünde olabilecek kadar güzel ve sıcaktı. Kıskandım pazartesi günü hava durumuna bakarak plan yaptım. Genelde tek başıma sürüyorum bisikleti yada erkek arkadaşımla birlikte. İlk olarak rotam Esenler-Sirkeci idi fakat gittikten sonra kendimi yorgun hissetmememle birlikte yola devam ettim. Saat 11:11 de pedala basmaya başladım esenlerden. Rotam Esenler-Güngören-Zeytinburnu-Sahil yolu takiben Sirkeci beşiktaş ve ortaköy. Ortaköye gidip de kumpir yememek olmaz diyerek kumpirimi de yedim. Fakat dönüş yolu bana eziyet gibi geldi. Aşırı derecede yoruldum sık sık binmiyorum bisiklete okuldan zaman buldukça ve hava güzel oldukça onun etkisinin de olduğunu düşünüyorum. Tek başına bisiklet sürmek zevkli fakat uzun bir yol oldu benim için 55 km kadar gidiş dönüş sıkıldım yorgunluğun verdiği bezginlik de vardı. Yolda pek kişiyle karşılaşmadım da bir abinin bisikletini çalmışlar onla sohbet etme fırsatım oldu o kadar. Bir kaç fotoğraf çektim onları da paylaşıyorum.

Scudo
avrupa yakasında olanlar şanslı gezilecek güzel yerler var.

@alper Ku

Anadolu yakasında ki kadar bisiklet yolumuz olsa bide daha iyi olucak.

@Betül özkal

anadolu yakasındaki bisiklet yoluda sahilde ,bir müddet sonra sıkıyor

hemen hemen aynı rotayı bende sürdüm.
bağcılar ortaköy arası gidiş iyiydi de dönüş ızdırap oldu.
daha uzun mesafeleri toplanıp gezenlere bu yüzden katılmıyorum. herkes rahat rahat sürerken dönüşte benim pilim bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Bensiz gidersen işte öyle sıkılırsın. Kumpir de boğazına takılmış. EEEE ben sana ne diyeyim Betül :)

Pedalına sağlık, iyi etmişşin.
Sevgiler,

Bir daha ki sefere birlikte gideriz abla :D ama benim biraz idman yapmam lazım hamlamışım çookk dünden beri uyku modundayım :D

@Rehavet

Dün aşırı derecede rüzgar vardı beni asıl yoran o oldu pedal çevirsem de gidemiyordum. Dün sürdüyseniz belki karşılaşmışızdır.

kısmetse inşallah. haberleşiriz. Ben Ortaköy turu isterim ama Sirkeciyle kandıramazsın beni ona göre ;)
Balık ekmek yerine KUMPİRRRR

• Beğen
Semtime gelmişsiniz görsem konuyu sizle iletişime geçerdim.. :)
Güzel bir gezi olmuş, rota güzel. Ortaköy'den sonra düz yol Rumeli Hisarına kadar da gidebilirsiniz aslında. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@alper Ku
bende tam tersini düşünüyordum alper dün bende esenlerden pendik sahile kadar gitim geldim..kadıköy pendik bölümünde sahil yolu yağ gibiydi 30 dan aşağı düşmedim..birgün avrupa yakası sahil boyuna gelsen anlayacaksın beni..köstebek yuvası gibi yollar(özellikle kabataş-beşiktaş-ortaköy arası ) ve çekilmez trafik sahil kesiminde bisiklet sürmekten hevesini alıyor..rumelifenerine bir yol bisikletiyle gittiğimde yolun o bölümünde tangur tungur gidiyorum :eek:ut:

@dogan_69

Kabataş-Ortaköy arasındaki yolların çok bozuk olduğunu düşünmüyorum fakat trafik konusunda haklısınız. Haftanın 7 günü Kabataş-Dolmabahçe, Çırağan-Ortaköy arası yoğun trafik oluyor saat 15:00'dan sonra, sadece derbi günleri bir tane araç bulamazsınız. :)

• Beğen
@dogan_69

belli bir zaman sonra sıkıyor ama hep aynı,ama avrupa yakasında tarihi mekanlar felan daha çok her hafta ayrı bir mekan gezilebilir

@Berke1903

Ortaköye kadar gittim dönüşte sıkıntı yaşadım sanırım rumeli hisarına kadar gitseydim eve dönemezdim asla :D

• Beğen
Zannediyorum ki bu Nevres hanımın beni davet ettiği ama başka bir tur planımız olduğu için katılamadığım tur :)

Şakası bir yana; söz konusu rotada her pazar iki tur gerçekleştiriyorum. Birinde tamamen ısınma amaçlı gidip geliyorum, ikincisinde ise biraz daha performansa yakın bir sürüş gerçekleştiriyorum.

Sizin turunuz da gayet güzel bir tur olmuş, pedalınıza ve kaleminize sağlık :)

Bir kaç kare de ben paylaşayım pazar günü gerçekleştirdiğimiz tura ait, mahsuru olmayacaksa tabi :)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1560506_767804843247929_1984327359_n.jpg

Evet; bazı turlarda suluğu heybeye atıp kahve dolu termosu suluk kafesine koyduğum doğrudur :)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1527106_288332791315307_658009206_n.jpg

ve bazen İstanbul'da bile trekking yapabilir, bisiklet turuna ufak bir mola verebilirsiniz :)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1521343_288333137981939_1375642775_n.jpg

ekibinizden bir arkadaşınızın lastiği patlar; bütün ekip o lastiği değiştirirken siz böyle kareler yakalarsınız :)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1016419_767829886578758_858965827_n.jpg

bazen sokak lambaları da işin içine girer :)

@vahapaydin

Tabi ki bir mahsuru yok. Fotoğraflar güzel çıkmışlar. Teşekkür ederim idman yapmak gerekiyor haftada bir binmeyle olmuyorr

Merhaba dün konunuzu gördüm. Pazar günü buluşmamızda Nevres hanım sizden bahsetmişti. Daha sonra haberlerde hava durumunu izleyince yağmur kar gelmeden kisada olsa tur yapmaya karar verdim. Belkide tur bahane waffle icinde olabilir :) Yağışlar başlamadan nefes alırım diye düşündüm. Başlangıç noktam Aksaray bitiş Ortaköy'dü. Çok uzun yorucu bi rota değildi. Haftaiçi olduğu icin Ortaköy çok sakindi. Turumdan keyif aldım ve kazasiz belasiz turumu sonlandırdım.
İyi pedallamalar:)

@betül özkal

Haklısınız. Elimizden geldiğince yapıyoruz işte bir şeyler. Bu arada Nevres hanım ile irtibat kurarak bir tur organizasyonu planladık. Bilgi vermekte fayda görüyorum. Sizleri de aramızda görür isek memnun oluruz.

Bol Seçenekli İstanbul Turu

Görüşmek üzre, iyi günler.

• Beğen
Sevgili Vahap,
Öncelikle tur bilgi ve fotolarını paylaştığın için tşkler.
Bizler BF olarak ilk buluşmamızda hepbirlikte turlayamadık. Malum buluşma, tanışma sohbet derken.
Fakat dönüşte ufak ufak gruplar şeklinde turlayarak döndük.
Betül bize katılamayınca kendi turlamıştı.
Fakat ne güzel bir anlayış ki, Betül'ün başlığına ekleme yapmışsın.
Betül'e de teşekkür ederim.
Paylaşımızın çok hoş olmuş.
Senin fotolarda muhteşem.
Eğer Şubatta yapacağımız turda böyle muhteşem kareler yakalama, bozuşuruz ona göre :)
Sevgiler

@Barış Çavuş

Barış ;)

Betül bensiz kumpir yediği için ona Ortaköy e birlikte pedallama ve kumpir cezası verdim ;)
Sana da bir Ortaköy ve waffle cezası veriyorum ;)

Aklım hem pedalde hem yiyeceklerde kaldı arkadaş yahuu

• Beğen
Ben sizi götüreceğim sadece; kareleri yakalaması ve yaratması gereken sizlersiniz :) Allahtan bana verilmiş biraz ceza yok, sevindim buna :

hahahahaa çok güldüm Vahap,
Biz birlikte olduğumuz sürece sana da bir ceza keserim ben sen heç merak etme arkadaş :)

Mesela şu bahsettiğimiz Çanakkale organizasyonuna giderken beni arkanda bırak, bak ne oluyor ;)

Geri