Scudo Sports

Ortadan gidenler

Motorsuz da olsa bisiklet bir taşıttır ve ortadan gitme hakkına sahiptir. Dilerseniz gidebilirsiniz. FAKAT, her 4 tekerlekli araç şerit içindeki bozuklukları, cisimleri, çukurları, taşları, hendekleri, kapakları, hepsini ortalar. Böyle bir cisim veya problemle siz başetmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden motosiklet dizilimi gibi fermuar deseni daha uygundur. Bazılarınızın da söylediği gibi öndeki aracın sağ tekerlekleri hizasında gitmek en uygunudur bana kalırsa.

Scudo
@furkan.zaman Yazdıklarının çok mantıklı ama paratikde ülkemizde malesef yok. Bırakın ortadan gitmeyi kenardan giderken bile bir çok zaman tehlike ile yüzyüze kalıyoruz. mesela dün yaşadığım bir örneği vereyim. Dün arkadaşımla Turdan dönerken Bebek sahilde parka halindeki bir aracın aniden kapısı yola doğru açıldı. sadece 1 saniye ile yola doğru kırabildim ki bu aslında yandan başka bir araba geliyor olsaydı pek de mantıklı bir hareket olmayacaktı. inanılmaz sinirlendim. adam kafasını çıkarıp özür falan diledi. dilimin ucuna geldi ama yanında eşi çocukları olduğu için birşey demeden bastım gittim.

@kmert bunu bende ilk okulda bende duymuştum. halla daha aklımdan gitmiyor ve doğru şeritte gittiğimi bildiğim halde karşıdan gelen bir bisikletci görünce hep " acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum" :)

• Beğen
Tepkiler: Volg ve kmert
@kimoli
Ben de aynen bu taktiği uyguluyorum. Ayrıca neredeyse önüme baktığım kadar da kafamı sağa çeviririm. Arkamdan kim nasıl geliyor her zaman bilirim. Yolun en sağından değil de hafif orta sağından gittinizde araç geçerken size fazlasıyla rahat bir alan kalıyor. Ayrıca bu şekilde de trafikte olduğunuzu ve hakkınızı kullandığınızı belli ediyorsunuz. Bazen arkamdan gelip üstüme çıkmaya çalışanlar oluyor. O anda takınabildiğim en sakin tavrımla (genelde psikopat gibi görünüyorum o durumda) sürücüye durması konusunda ısrar ediyorum ve yolun tapusunu ne zaman kaça aldığını soruyorum. Tabi bu arada çantamın içindeki biber gazına ulaşmış oluyorum. Şimdiye kadar bir kere kavga durumuna geldim ama o zaman da biber gazım yoktu :) Hiç te kullanmadım ama ne olur ne olmaz, bulunsun. Yaşadığım yerde genelde insanlar bisikletlileri kanıksadı. Pek sorun yaşamıyoruz. Genelde yabancı plakalı araçlar (başka şehirleden gelenler) sorun yaratıyorlar. Onlar da böyle bir tepkiyle karşılaşınca çabuk alışıyorlardır diye düşünüyorum :) Fethiye'de sorun yaşatan plakalar genellikle 20, 07 ve 34 plakalı araçlar oluyor.

Seridi irtalamak tamamen yolun dolulugu ile alakali bence. Sabah sahilde yollar bosken ortaliyorum. Ama akici bir yoğunluk varsa kesinlikle ortalamiyorum. Çünkü makas atan tiplerden biri beni kesin alir. Zaten incecik.kucucuk bir seyiz, makas atan kesinlikle gormez bos seride kendini atti sanar gumm diye arkadan girer.

Trafik yoğunsa ve benim hizimda ilerliyorsa gene ortaliyorum. Trafik benden yavaş ise sagdan yardiriyorum.( yardiriyorum derken kapi acilmasi ihtimaline karsi 15 kmsyi gecmiyorim.) Benim taktiğim bu...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Bu sabahki turdan bahsedeyim: Ulaş'la (ve bazen birkaç arkadaş daha katılıyor) Pazartesi-Çarşamba 6'da Bostancı-Kaynarca turu yapıyoruz. 6 civarı Bostancı'dan Kaynarca'ya giderken araç ender görülüyor ancak yüksek hızlarda ilerliyorlar. Bunun yanı sıra Bostancı-Kaynarca yönünde sağ tarafta kısmen emniyet şeridi var (her zaman değil). Sağ şeridi "ortalamıyoruz". Neden? Çünkü araç az ve çok hızlılar, hava da karanlık olduğundan şoför açısından bakarsak aniden karşılarına çıkıyoruz ve üstelik sağ tarafta güvenlik şeridi olduğundan kaçabileceğimiz bir yer var.

Ancak Kaynarca'dan Bostancı'ya dönerken işler tersine dönüyor. 1) Çoğunlukla sağda güvenlik şeridi yok, 2) Araç sayısı ilk duruma göre 10-20 katına çıkıyor, 3) Araç hızları ilk duruma göre çok düşüyor (yine de bir bisikletliye göre çok hızlılar), 4) Hava aydınlanıyor (görünürlüğümüz artıyor)

Kaynarca-Bostancı dönüşünde sağ şeridi daima "ortalıyoruz".

Ortalamayı unuttuğumuz zaman neler oluyor?

Yol 3 şeritli ve biz sağ şeridin sağ kısmında kalmışsak kesinlikle 3 şeritte de 3 araç oluyor ve biz sağa sıkışıyoruz.

- Nereye sıkışıyoruz? Kaldırımla araç arasına.

- Nereye sıkışıyoruz? Yolun bozuk kısmına.

- Nereye sıkışıyoruz? Sağda duran bir aracın arkasından aniden yola çıkan yayanın karşısına.

- Nereye sıkışıyoruz? Sağda park etmiş araçlarla solumuzdan giden araçların arasına ve böylece her şey sol kapıların aniden açılmasına kalıyor.

- Nereye sıkışıyoruz? Sağ tali yoldan tamponunu çıkartan araçla solumuzdan giden araç arasına.

Böylece ne yapıyoruz? Dönüşte ortalamayı unutmuyoruz ki sağ salim eve varalım.

@Serkan Mıstınoğlu

hahah,serkan avrupa yakada göktürkte kamyon terörüne karşı etkili bir adet eskort ağır zırhlı aracı ,tiger yalnız öndeki yol bisikletliyi nasıl yakalayacak ,düzde 47 km'ye çıkarsa yol bisikletli, tiger'ın 40 km hızla arkadan gelmesi gerekecek uçtuk gene,:eek::komik::koptum::koptum::koptum:

http://cs629417.vk.me/v629417799/c276/yGlgy_gaqzM.jpg

@kmert

Müfredatta var mıydı bilmiyorum ama ben de bunu hatırlar gibiyim. Belki de büyüklerden duymuştum zamanında. Karadeniz Sahil Yolu yapılmadan önce bizim oralar tek şeritliydi. Bİr gidiş bir de geliş. Denize gitmek için evden çıkarken hep tembih edilirdi bu. "Arabanın geldiğini gör."

Yaya olarak ve özellikle gece karanlığında mantıklı olabilir. Ancak günümüzde hiç de mantıklı değil. Hem günümüzdeki sürüş kurallarına ve çoğunluğa aykırı hareket etmiş oluyoruz hem de o seri tepki vermeye niyetlendiğimiz tehlikeye olduğundan çok daha hızlı ilerleyip kucak açmış oluyoruz.

İki defa bu sürüş şekli ile karşılaştım. İkisi de Kadıköy minibüs caddesinde. İkisinde de ters olarak sürüş yapan kişi ile karşılaştığımızda yolun kaldırım tarafını kendine hak görüyor. Ya da birbirinden dengesiz manevra hareketleri ile üstüme geliyor. Benim de hem yavaşlayıp hem de arkamı kontrol edip dış taraftan geçmeye çalışmamı bekliyor.
"Oldu... Bal-kaymak da ister misin?" demiyorum elbette ama karşısında durup bekliyorum. E yolu gören sensin be abi. Bari açık tarafa sen çık.

Sonuç olarak; olmuyor. Bu işte bir terslik var.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve kmert
akşam akşam canım sıkıldı,forumda o kadar arkadaş trafikte bize saygı yok demekte,valla bir çözüm lazım ama nasıl,

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Tesla_Sarony.jpg/225px-Tesla_Sarony.jpg

nikola tesla,müthiş bir adam sırp asıllı mucit ama ne mucit,bu günki uzaktan kumandalı aletlerin babası sadece omu,hatsız elektriği ileten müthiş zeka ,teslanın geliştirdiği uzaktan kumanda olayı üzerine kafa yormalıyız ,:komik:
diyelim biri sizi bilerek sıkıştırdı ,bisiklete bağlı uzaktan kumandalı sistem ile aracın motorunu stop ettirecek ve çalışmaz hale getireceksiniz ,sürücü ne olduğunu anlayamaz bile.:komik::komik::komik:

Her yolun kenarına baya geniş ve tellerle çevrili bir bisiklet yolu yapılsın. Bisikleti tanıyan bi makine koyulsun. Alın bisikletlilere özel bisiklet yolu.:)(çok şey istedim sanki)

Geri