Scudo Sports

Orta Göbekten gelen ses

SerdarAktas90

Forum Demirbaşı
Tepki
545
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak...Başlıktada belirttiğim gibi orta göbekten ses geliyor pedala düz yolda bile biraz yüklenince sol taraftan her turda "çıt" diye bir ses geliyor sürüşü pek etkilemiyor ama psikolojik olarak rahatsız oluyorum...Orta göbek shimanonun düşük bir rulmanlı göbeği çok memnunum en ufak bir boşluk yok ama o ses neden gelir...Yoksa orta göbekten değilde pedallardan aynakoldan veya zincirden gelme ihtimali varmı ?Şİmdiden teşekkür ederim yardımlarınız ve yourmlarınız için...

Scudo
yani bence bisikletinizde anlattığız kadarıyla büyük bir sorun yok sesin bisikletinizin başka bir aksamından gelmediğine emin misiniz eğer eminseniz orta göbeği iyi bir bisiklekletciye göstermenizde yarar var.

• Beğen
Tepkiler: SerdarAktas90
Aynı sıkıntı bende de var(dı).Bende göbekten geldiğini düşünüyordum.Aynakolları sıktırınca ses gitti.İlk alındığından beri hiç sıkılmamışlardı.Doğal olarak bazı parçalarda gevşemeler olabiliyor.Şimdi di bir ses var fakat çok az.O ses te pedallardan geliyor.Pedalları söküp yağlayıp gene takmayı düşünüyorum.Gitmezse pedalları değiştireceğim.Umarım sizin ki de bu tarz birşeydir.Mahallede ki bisikletçi de 5 YTL karşılığı bütün ayarları yaptırırken hallettim ben .

• Beğen
Tepkiler: SerdarAktas90
selqam arakadaşlar
bisikleti yeni aldım
bianchi slr 200
orta göbekten gelen beni deli eden çıt çıt diye bir ses var
geçen hafta servise gittim
yaptılar sorun tekrar başıma geldi
neredeyse bu ses yuzunden bisiklete binmeyecegim
pedalleri degiştirdim ayna kolu ve dişlinin bulundugu vidaları sıktım yine ses gelmeye devam ediyor
bisikletciye göturuyorum bu kasket gödek bu bozulmaz diyor
ben denedim sökmeyi ama sökemedim
bie önerisi veya iyi bir ustası olan varsa ( adanada ) çok memnun olurum
orta göbekte boşluk dönmede falan zorluk yok
bedali geride çevirsem ses geliyor :(

o sesın pedaldan gelmedıgını emınsınız degıl mı bılyalı pedallar toz toprak kacınca yapar bızde yasadık o problemden

üzerindeyken ayağa kalkıp yüklendiğinizde de geliyormu?
eğer geliyorsa belki orta göbek kusurlu olabilir veya belki ufak bir ihtimalde olsa maşa spacer larından da geliyor olabilir...
orta göbek bu kaset bozulmaz diye bir şey yok bozulabilir hatta belki de fabrika çıkışında hata olabilir
ancak ayağa kalkıp pedala yüklendiğinizde ses gelmiyorsa sele kelepçesini ve sele borusunun seleye bağlanan noktadaki vidasını kontrol ediniz.

ama yine de önce bir ayakta sürüşü deneyin ona göre bir şeyler önerebilriiz.

Bazı bisikletçiler biz söyleyiş biz boyleyiz diyolar ama hiç bı icraatlarını göremedim.teknik servisle alakali hic vir bilgileri yok.anlattiklariniza gore sizin sorun bende de vardı pedal yüklendiğimde çit çit sesi geliyordu sonralarında ise pedalı çevirdiğimde zincir atlamasına rağmen ayaklarım bosa donüyordu. Kaç kere bisikletçiye gittim adamlar sırf lafta bisikletci. Neyse sonra kendim iyice bı araştırdım internetten falan.bisikletede baktım iyicene Sonra farkettimki Megerse arka göbekte sorun varmış. Gittim o bisikletci haricinde başka bisikletçiye o da dedi yok bu göbekte bı sorun.rublen sorunlu diye. Dedim değiştir abi sen.adam israrla ruble sorunlu diyor.zar zor değiştirdik göbeği şimdi hiç bişeyi kalmadı. Yazdıklarınıza göre sizimde sorun aynı sanırım.ama yine siz bilen birine gösterirseniz daha sağlıklı olur sizin için. Burda istanbulda bisikletten anlayan bisikletci elin parmak sayısını geçmez digerleri yalandan bisikletci.

arkadaşlar bisikleti alalı 2 hafta oldu ama illallah ettim
servise göturdum adamlar bir turlu bulamadı
spd bedal aldım yine aynı yine aynı
tekrar mtb ye mi dönsem diye düşunmeye başaldım
bu ara servisteki adamlar bunun ayna kollar dadik degiştir dediler
sizce yapmalımıyım ?bana çok mantıklı gelmiyor ama !
daha 500 km yol göremedi bu bisiklet

bence aynakolu değiştirmeden önce dediğim gibi göbeğe baktır. İçini açsınlar iyice bi temilesinler.Bide gresleyip kapatsınlar. Sonra devam ederse aynakola yönelirsin.

• Beğen
Tepkiler: hanifisari
arkadaşlar sorunum çözuldu
sesin sebebi orta göbek çıktu
bilyanın biri çatlamış
msj atan arkadaşlara çok teşekkur ederim

• Beğen
Tepkiler: ibrahim D.
Merhaba arkadaşlar iyi bayramlar göbekten bu linkteki ses geliyor (link) bugün bisikletçiye gittim zincirde sorun vardı onu hallettirdim falan bu seside baktırdım adam yağ sürdü yarım saate geçmez ise değiştiricez dedi göbeği 35 tl fiyat verdi kaliteli mi bilmiyorum sizin başınıza böyle bir sorun geldi mi 30 km yol gittikten sonra sorunlar çıkmaya başladı ayrıca gidebileceğim kron servisi yok Sarıyerdeyim bisikletçiler düzgün ilgilenmiyor tek bu bisikletçiyi buldum 95 kiloyum yüksek yerlerden atlıyorum orta göbeğe zarar vermiş olabilirmiyim sonuçta bisiklet dağ bisikleti kron xc150 amacı bu değil mi ? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yanitlarinizi bekliyorum gobek degisse sorun halledilir mi ? Bisikletci vites ayarini yapti ama hala stabil degil vites gecisleri neden olabilir yaglatsam sorun duzelir mi ?tesekkurler

Kadir kardeş konuyla ilgili bir video yükleyin.
Elimizdeki bilgilere göre:ses bence göbekten geliyor ve çok atlayıp zıplamaktan kaynaklanıyor.
Tavsiyem bisikletinizi hor kullanmayın ve daha büyük arızalara da davetiye çıkarmayın.

@ilkay çağda
Tesekkurler konuda sesle ilgili link vardi pedala basinca orta gobekten (link) bu ses geliyor pedallar kontrol edildi bir sorun yok hareketli aksam orta gobek var ayrica carkin yanindaki plastik koruyucu kirildi o parca tekli satilmiyor dedi nerden temin edebilirim tesekkurler

h vidası düzgün ayarlanırsa plastik sorun olmaz. göbek konusunda benim bisikletin göbeğide gitmişti tabi 30 km de degil yaklaşık 1600-1700 falan.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Lighta
@bekirişgör
Tesekkurler fabrikasyon hatasi olabilir o zaman zincirlerimde sorun var bide yuksek vitesteyken dusuk vitese gecirdigimde arada kaliyor nedendir sizce ayar yapildi

ön vites için bahsediyorsan göbeğin dağılması sonucu aynakol sağa sola oynuyo. senin bisikletten ses neden geliyor bilmiyorum ama benim bisiklettende zorladıkça tak tuk diye ses geliyodu. göbek sorun yapıyo olabilir. ama bisikletçi daha iyi anlar çok fazla bi bilgim yok göbek konusunda

• Beğen
Tepkiler: Kadir Lighta
@bekirişgör
teşekkürler en yakın zamanda bisikletçiye.

bende adanada oturuyorum bisikletime baştan sona kadar bakım yaptırdım ama 1 ay sonra senin dediğin gibi bisikletten tık tık ses gelmeye başladı götürdüm yağ sıktı orta göbeğe yağ tıktı zinciri falan yağladı şimdi şu an gene başladı bende mi orta göbeği söktürsem
sen nerde yaptırdın

Geri