Scudo Sports

Orta Göbekten gelen ses

@4meinn gacır gucur gibi bir ses mi? Öyleyse orta göbek olabilir.. Yakın zamanda bende muzdariptim, göbek değişti ses kalmadı..Balata evet pabuç, ben motosiklet vs aşinalığıyla hep balata diyorum..Sizde bilirsiniz jantın pabucun sürttüğü yerde zamanla ısınmayada bağlı kauçuk birikintisi oluyor, o halde pabuç ve o kauçuk bulaşığı sürtünürken sese sebep olabiliyor (yıkamayla kolay geçmiyor o siyahlık) .O aklıma gelmişti ama tecrübeniz o sesi bilecek düzeyde...

Scudo
@HakanAydn hocam ses gacır gucur ama nasıl gacır gucur bildiğiniz böyle zaaaarrrtt diye bağıranlardan ve eminim hiç böylesini duymamışsınızdır. Evet jantın kenarlarında da o siyah birikintiler vardı lakin balata spreyi sıkarak temizledim. Sorun düzelmeyince işte en son 1-2 saat evvel arkadaki V-fren sistemini tamamen söküp her aksamın yağını kirini temizleyip tekrardan taktım, defalarca iç lastik değiştirmeme rağmen freni hiç sökmemiştim, ilk defa yaptım ve kaymak gibi oldu, eskiden habire pabuçlar janta sürter, hızımı keser veya ayarı bozulurdu temizleyince öyle bir kendine geldi öyle bir canavar gibi oldu ki görseniz yeni alındı sanırsınız. Bazen düşünüyorum diyorum ki bu bisiklet bana gerçekten çok şey kattı. Ağır olmasından şikayet edeceğime bacaklarımı çalıştırdığı ve zorladığı için teşekkür ettim. Karşıma çıkardığı her sorunda gittiğim bisikletçilerde de çözüm bulamayınca oturup her seferinde saatlerce uğraşıp bana balık yemeyi değil balık tutmayı öğrettiği için de teşekkür ettim. Evet belki ben insan gibi sürmediğim için sorunların %90'ı başıma geldi ama hiçbir zaman beni yarı yolda bırakmadı, evde bıraktı sadece :D. Ne olursa olsun şurada 2-3 hafta sonra veda edeceğim belki ama emin olun satmaya bile kıyamıyorum. Eşyalara, nesnelere bağlanan birisi değilim ama bu arkadaş çok başka bir şey..

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
İnişlerde pedal yapmadan deneyin, ses varsa orta göbek olamaz ..

@HakanAydn yok hocam hayır inişlerde ses olmuyor dediğim gibi yüklendiğim zamanlarda oluyor ve rahatsız edici bir ses değil hafif bir ses ama fren kolunu çeker isem aman..

@4meinn Pedala yüklenince olan sesle frene asılınca olan ses aynı mı? Nasıl bir alaka bilemedim...😁

• Beğen
Tepkiler: 4meinn
@HakanAydn çok değişik şeyler oluyor hocam çok..

@HakanAydn üstadım sorun çözüldü. Şaka gibi gerçekten. Dün bisikletçiden 15 ₺'ye aldığım ve değiştirdiğim pabuçlar yüzünden ses geliyor ve gelmeye devam ediyormuş işin garibi şu, ben pabuç değiştirmeden önce ses borazan gibi geliyordu çünkü hem jant hem pabuç yağlı ve kirliydi. Dün akşam saatlerinde fren mekanizmasını tamamen temizleyip yeni pabuçları taktığımda ses azalmıştı ama gelmeye devam ediyordu. Yüksek ve rahatsız edici bir sesti bende önceki sorundan kaynaklı sandım oysa önceki sorunu halletmiş üstüne yeni pabucun kalitesiz oluşundan ses alıyormuşum. Günün yorgunluğu ve saatin geç olması nedeniyle ses farkını farketmedim sanırım. Her neyse bugün tekrardan gittim bisikletçiye tamirci abi hiç oralı olmadı zaten dükkan sahibi abi ve eşine gidip derdimi anlattım. Abi sağolsun kaliteli bi pabuç var onu dene dedi "alhonga" marka öncekinden boyca daha büyük bir ürün. Aldım, geldim, taktım ve ses kesildi. Sonra fark ettim benim ön pabuçlarda alhongaymış. İnternette 10-15 ₺ olan ürüne indirimli adı altında 25 ₺ verdim. Önceki yazılarımda da söyledim dükkan sahibini severim, samimi cana yakın birisi çoğu zamanda benden para almaz ama madem pabuç sorun -ki gittiğimde tamirle uğraşan kişi pabuçtandır dedi direk- neden en başta alhongayı verip göndermedi de oyaladı beni bilmiyorum. Her neyse şu anlık sorun yok gibi çok yoğun bir tempoda sürmemiş olmama rağmen üstüne yüklenince ses gelmiyor ve büyük büyük oranda düzeldiğini düşünüyorum. Aksi bir durum olursa tekrardan buralara gelirim zaten. Birde hocam size bir şey sormak istiyorum. Zincir için shimano ptfe lube aldım lakin dün bahsettiğiniz katı yağım yok. Önereceğiniz bir marka var mıdır veya internette aratırken ne şekilde aratmalıyım. Teşekkürler.

@4meinn sorunun çözüldüğüne sevindim..Shimanonun gresi var yine aratırsanız, SKF lityum gres te kullananlar, tavsiye edenler var. Kauçuklu gres kalın gelir deniyor. Ben motosiklet tamircisinden elinde ne varsa aldım ama öylesine, göbek için filan değil..

Benim de sağ pedala yüklenince gıcırdama oluyor pedal değiştirdim. Orta göbeği ve pedalları iyice sıktırdım ama sağ pedala yüklenince gıcırtı çat diye ses geliyor. Orta göbekten şüphe ediyorum. Bisiklet bir aylık kaldırıma sert şekilde çarpmıştım acaba göbeğe zarar vermiş olabilir mi?

@Kadıköylü bu tür sorunlar göbeğe pislik kum girdiğinde olur birde içerideki rulman bilyeleri özelliklerini kaybettiğinde de olabilir sizi bisiklet yeni olmaması lazım büyük ihtimalle içine kum girmiştir garantisi varsa bakıma götürün baksınlar

@Yalnız Pedal var garantisi bir ay önce aldım 2200 liraya Salcano city wind götürmüştüm de pedaldan dedi iyice sıktırdım sıvı yağ sıktı elinde gres yokmuş. Bugün denedim iyice bastırdım pedal değil de göbekten geliyor gibi ağırlık olarak öyle hissettim ama yine de götüreyim.

Sıfır aldığım bisiklet 100km sonra bu ses gelmeye başladı ve hala devam ediyor çok sinir bozucu.

Rockrider ST530 bisiklete sahibim, benim bisiklette de pedal çevirdikçe orta göbekten gıcırtı gelmeye başladı son zamanlarda. Zamanında eski bir bisikletimi de bisikletçiye götürdüğümde bu sesin yağlanma eksikliğinden kaynaklı olup olmadığını sormuştum. O da bir iki anahtar sıkması sonucu problemi düzeltmişti, yani sorunun yağlama ile alakası yok. Muhtemelen gevşeyen kısımlar sebebiyle oluyor bu sesler.

konuyu hortlatalım :D aynı ses bende de mevcut ayakta yüklenince ses devam ediyor bu sebeple sele sele borusu kelepçesinden şüphelenmıyorum farklı pedallar denedim ses kesilmedi orta göbek gayet sıkı ve aynakol takınca hiç boşluk yok bakalım nasıl çözecez :D

Yol bisikletimin göbeğinde SRAM PressFit DUB model bir braket bulunuyor. Yaklaşık iki ay önce, yüksek wattlarda pedale gücü uygularken hafif bir “çıt” sesi duymaya başladım. Aslında düz yolda, yüksek kadansta pedal çevirirken bu sesi duymuyorum. Ancak özellikle dağ tırmanışlarında, 200 watt’ın üzerine çıktığım zaman bu ses kulağıma geliyor. Belki de algıda seçicilik nedeniyle bu sesi fazla önemsiyor olabilirim.

Bu durum sürüşe herhangi bir engel teşkil etmiyordu. Yine de bugün bakım amacıyla bisikletçime götürdüm. Orta göbeği söktü; braketin iyi durumda olduğunu, rulmanlarda da herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Ancak greslenmediğini fark etti ve yağladı. Ayrıca zincirim uzamış; onu da değiştirdi. Bisikletçim, PressFit model braketlerde bu tür seslerin sıkça rastlanan bir durum olduğunu ifade etti.
Bisikleti tekrar topladıktan sonra kısa bir sürüşe çıktım ve aynı sesi yine duydum. Ancak artık bu konuda daha fazla kafa yormamaya karar verdim.

Yol bisikletimin göbeğinde SRAM PressFit DUB model bir braket bulunuyor. Yaklaşık iki ay önce, yüksek wattlarda pedale gücü uygularken hafif bir “çıt” sesi duymaya başladım. Aslında düz yolda, yüksek kadansta pedal çevirirken bu sesi duymuyorum. Ancak özellikle dağ tırmanışlarında, 200 watt’ın üzerine çıktığım zaman bu ses kulağıma geliyor. Belki de algıda seçicilik nedeniyle bu sesi fazla önemsiyor olabilirim.

Bu durum sürüşe herhangi bir engel teşkil etmiyordu. Yine de bugün bakım amacıyla bisikletçime götürdüm. Orta göbeği söktü; braketin iyi durumda olduğunu, rulmanlarda da herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Ancak greslenmediğini fark etti ve yağladı. Ayrıca zincirim uzamış; onu da değiştirdi. Bisikletçim, PressFit model braketlerde bu tür seslerin sıkça rastlanan bir durum olduğunu ifade etti.
Bisikleti tekrar topladıktan sonra kısa bir sürüşe çıktım ve aynı sesi yine duydum. Ancak artık bu konuda daha fazla kafa yormamaya karar verdim.
Bugün ben de biraz yüksek güçle hızlı bir Sprint atarken bir çıt sesi geldi ama bugün de yeni ayakkabımı giydim, ona da diğerinden sökmeye üşendiğim içievdeki sarı kalleri takmıştım, ondan mı acaba diye de tereddütte kaldım, ben de bir göstereyim gres durumuna baksınlar. Kali de değiştim yarın bi daha deneyeceğim.

benim sorunum çözüldü ön ve arka jant göbekleri gevşemiş sıkıldı ses kesildi :D
Ben sezon başında tüm vidaları tork anahtarı ile kontrol ediyorum uygun mu sıkılığı diye 30km ile asfaltı öpmek de var işin sonunda :D
ps: kaburgamı kırıp yüzüm yerde sürüklenmişliğim var 35-40km hızla, arka jant ikiye katlanmıştı resmen.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet

Pedalları bi söküp gresleyip iyice sıkmayı bir deneyin.

Bende de pedal çevirdikçe gelen sanki kuru yaprağın üzerinden geçiyormuşçasına çıkan bir ses vardı yüklendikçe artıyordu.

Orta göbek ve pedalları söküp gresledim. Ruble ve zinciri değiştirdim ses problemi çözüldü ama sebebi bunların hangisiydi bilemiyorum :D

Komple gidon ve furş yatağını da söküp temizledim xD Acemi olunca baya uğraştırdı ama değdi.

Ben sezon başında tüm vidaları tork anahtarı ile kontrol ediyorum uygun mu sıkılığı diye 30km ile asfaltı öpmek de var işin sonunda :D
ps: kaburgamı kırıp yüzüm yerde sürüklenmişliğim var 35-40km hızla, arka jant ikiye katlanmıştı resmen.
geçmiş olsun abi valla öyle bir ses ki bisiklet sürmekten soğutuyordu insanı şimdi sırada zinciri rubleyi temizleme var

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri