Scudo Sports

Orta Göbekten gelen ses

Pedalları bi söküp gresleyip iyice sıkmayı bir deneyin.
pedaller sökülüp greslenerek takıldı ancak detaylı pedal bakımı yapılmadı. hiç sanmıyorum ancak pedallerin sertlik ayar kısmı ile biraz oynayacağım bakalım.
Ayrıca internetten bu konuyla ilgili yaptığım araştırmada, abartmadan söyleyeyim bütün dünyada benzer problemlerin sıklıkla yaşandığı ortaya çıkıyor hatta pek çok kişi braketlerini söküp bakimini yaptırdıktan sonra sorunun hiç alakası olmayan yerlerden kaynaklandığını tespit etmiş. (arka teker qr veya mili, sele borusu veya selenin kendisi vb)

Ben kendi adıma, Headset, sele, sele borusu, ayna kollar, braket ve pedallerin aynakol iştirak kısmı dahil olmak üzere her yeri kontrol ettirdim. Geriye bir tek arka teker mili falan kaldı, ha bir de cleatless ayakkabılara bakacağım.
yani şöyle ifade edeyim , ses beni aşırı rahatsız edecek volümde değil. Hatta bazen beraber sürdüğümüz arkadaşlar duyamadıklarını bile ifade ediyorlar ancak biz bisikletçiler biraz arızayız işte biliyorsunuz:) çoğunlukla da kulaklıkla müzik dinleyerek sürüş yaptığım için hiç duymam böyle devam ederim eğer sesin kaynağını tespit edemezsem

Scudo
Yol bisikletimin göbeğinde SRAM PressFit DUB model bir braket bulunuyor. Yaklaşık iki ay önce, yüksek wattlarda pedale gücü uygularken hafif bir “çıt” sesi duymaya başladım. Aslında düz yolda, yüksek kadansta pedal çevirirken bu sesi duymuyorum. Ancak özellikle dağ tırmanışlarında, 200 watt’ın üzerine çıktığım zaman bu ses kulağıma geliyor. Belki de algıda seçicilik nedeniyle bu sesi fazla önemsiyor olabilirim.

Bu durum sürüşe herhangi bir engel teşkil etmiyordu. Yine de bugün bakım amacıyla bisikletçime götürdüm. Orta göbeği söktü; braketin iyi durumda olduğunu, rulmanlarda da herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Ancak greslenmediğini fark etti ve yağladı. Ayrıca zincirim uzamış; onu da değiştirdi. Bisikletçim, PressFit model braketlerde bu tür seslerin sıkça rastlanan bir durum olduğunu ifade etti.
Bisikleti tekrar topladıktan sonra kısa bir sürüşe çıktım ve aynı sesi yine duydum. Ancak artık bu konuda daha fazla kafa yormamaya karar verdim.

Bugün ayakkabılarımın kallerini değiştirdim, ses bunlardan geliyormuş.
IMG_8820.jpeg

Boş yere orta göbeği söküp braketi yağlattım, zinciri bile değiştirttim. (gerçi Shimano yetkili servisi bunları yapmam gerektiğini söyledi) Bir sürü masraf, hay bin kunduz!

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bugün ayakkabılarımın kallerini değiştirdim, ses bunlardan geliyormuş.
326592 dosyayı görüntüle

Boş yere orta göbeği söküp braketi yağlattım, zinciri bile değiştirttim. (gerçi Shimano yetkili servisi bunları yapmam gerektiğini söyledi) Bir sürü masraf, hay bin kunduz!
Ben de kali değişince düzeldi, yetersiz torlka sıkmışım ama bu sarı kal çok çabuk çıkıyor 2 yerde çıktı bayağı dengemi bozdu, mavide çok rahatım.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Bahanesiyle iyi olmuş bence. Zincir esnemesi vs tehlike.

Merhaba pedal çevirirken fiyk fiyk ses geliyor bunu her zaman yapmıyor ama can sıkıcı bir noktada. Nasıl çözebilirim örta göbeği mi değiştirmeliyim başına gelen varsa yardımcı olabilir mi

Merhaba pedal çevirirken fiyk fiyk ses geliyor bunu her zaman yapmıyor ama can sıkıcı bir noktada. Nasıl çözebilirim örta göbeği mi değiştirmeliyim başına gelen varsa yardımcı olabilir mi
Gevşek vida olabilir, pedal gressiz takılmış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Burakcakarr
Geri