Arkadaşlar sorunumu çözenin ellerinden öpeceğim. Yaklaşık 3 gündür sabah akşam saatlerce çözmeye uğraşıyorum. Sorun şu, geçen gün bisikletimin içini dışını her tarafını bir güzel yıkadım sonra kurulamayı unutup içeri girmişim ve ertesi gün aklıma geldi. Geri dönüp baktım ve kadrosundan tutun her aksamında ufak ufak paslar oluşmuş hemen aldım wd40 ile bir bez hepsini yavaşça tek tek silerek temizledim. Ardından üzerindeki wd40 ı atmak için tekrardan köpükle suyla bir güzel yıkadım. Dişlilerinden tutun frenlerine mis olmuştu adeta mis. Kuruladım ve ardından üstüne bir bindim frene basınca birde ne duyayım. Bildiğiniz borazan gibi ötüyor borazan az bile öter yanında. Ön değil arka frenden geliyor ve tüm mahalle bana bakacak o derece yüksek bir ses. Neyse dedim (V-Fren kullanıyorum bu arada ve temizledikten sonra zinciri, dişlileri bir güzel yağlamıştım bunu es geçmeyelim) herhalde fren aksamının olduğu yerde problem var. Bugün tekrardan iki tekeri de söküp jantları bir güzel köpürttüm, fren pabucunu yeniden aldım değiştirdim, pabucun etrafındaki esneyen aksamı da parça parça edip tüm yağını kirini aldım ve geri monte ettim. Sorun yine değişmedi saatlerce uğraştığım emek boşa gitti. Artık şundan eminim frene basınca (dip not: bisiklete binmeden frene basınca ses gelmiyor, yalnızca binince ve birazcık hızlanınca ses geliyor) gelen ses frenden değil ya ayna koldan ya orta göbekten geliyor ama onları sökecek anahtarım maalesef mevcut değil. Bisikletçiye götürdüm, vakit ister uğraşamam dedi ve sen bu jantları ve pabucu yağlamışsın deyip su döktü. Bunu söylemesinin sebebi de ben bugün tüm aksamları temizlemeden önce dün akşam eğer ki ses frenden geliyor ise V-freni bi yağlayayım ses susarsa ondandır diye test etmemdendi. Ama sonra dediğim gibi bugün her şeyi yıkadım temizledim ve ses kesilmedi. Gittiğim tamirci abi de sevdiğim bir tamircidir ama işleri yoğun malum ona kızmıyorum. E tabi o su dökünce arka fren tutmadı ve doğal olarak ses gelmedi. Sorunum frende değil bundan adım gibi eminim ama nerede hiçbir fikrim yok. Yardımcı olmak isteyen varsa özelden sesin videosunu vs çekip atabilirim. Nedir bunun çözümü orta göbeğin bilmem nerenin antisize'ı mı yıkanınca gitti acaba noldu bilmiyorum. Son çare kayıt olup buraya sormak istedim şimdiden çok teşekkür ediyorum.