Scudo Sports

Orta Göbekten gelen ses

Aynı sıkıntı bende de oluyordu göbek sandım kaset göbek taktirdim ses hayla geliyordu pedal çıktı ses kesildi pedalı destirince ve 5ay sonra şimdi ses yine geliyor ya yine pedal yada arka jant göbek ama ses çok gıcık en sonunda ben herşeyi rulmalı göbek falan yapcam bende bisikletcime sordum gobek olayına kaset ses çıkarmaz dedi

Scudo
Abilerim,kardeşlerim öncelikle merhabalar. Şubat'tan beri Merida Reacto 400 kullanıyorum.

Nisan ayından beri aynakola yüklendiğimde "çıt çıt çıt" diye ses geliyordu.İlk başta önemsemedim fakat Mayıs ayının ortalarında bisikletçiye götürüp orta göbeğe baktırdım, orta göbeğin değişmesi lazım dediler.
Yaklaşık 1 aylık bekleyişten sonra yeni orta göbek geldi büyük umutlarla takıldı ve eve gitmek için yola çıktım.İlk başta ses hissetmedim fakat ayağa kalktığımda yine o ses vardı.

Orta göbek değişti fakat neden hala ses kesilmedi? Öyle bir sorun ki bazen bisikletimi fırlatasım geliyor (tabikide kıyamam).Sizce şimdi ne yapmalıyım?

@Emre Akkanat Pedalları kontrol etmeli ve mutlaka yağlanmalı. Jant tellerini elle kontrol et , akort ayarı bozuk olmasa da belki gevşek bir tel olabilir, sıkılıklarını elle kontrol etmeli. Sele bağlantılarını, kadro ya ve sele altında ki Bağlantı civatalatını kontrol edebilirsin. Dağ bisikletimde ve hibrit bisikletimde bu sorunu yaşamıştım, ikisinde de sorun pedal da idi. Pedalları yağlayınca geçmişti.

• Beğen
Tepkiler: Caner Filinte
@Eren D.

Hayır bakmadım ordan gelicegini sanmadığım için düşünmedim bile

@serdar k

Ses çok bariz bir şekilde aynakol ve civarından geliyor.Orta göbek değişti, yarın sabah ilk isim pedalları kontrol etmek olucak umarım pedalın rulmanlarını dağatmamışımdır

@Emre Akkanat Çok fazla şikayet oluyor bu konuda, bizzat bende de oldu. Göbekte sıkıntı var diye korktum ama sorun pedallardan çıktı. Pedalları sökün, yuvalarını iyice temizleyip geri takın. Sağlamca sıkın. sorun çözülecektir :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Akkanat
@Eren D.

Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim yarın deneyip sonucu buraya yazacağım umarım ses kesilir :)

Konu kirliliği olmaması adın buraya yazıyorum. Sram gxp göbek var bende. 1 ay önce sağanak yağmur da otobanda yarım saat sürmek zorunda kaldım. Hemen her araç soldan üzerime çamurlu su fırlattı. O günden beri göbek civarından bu tarz bi ses geliyo. Tam olarak sol pedal paralel konumdan aşağıya inerken. Spd pedal olduğu için ayrı ayrı iki ayağı da denedim, göbeği söküp temizleyip gresledim ses hala geliyor. Otururken yada ayakta, 34 yahut 50 aynakol dişlisi fark etmiyor. Sadece düşük kadans ve zorlamalarda ses geliyor. Akıcı hızda yüksek kadans da pek sorun olmuyor. Sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?
Spor_4919952.jpg

Bu tarz sorunlar genelde pedaldan geliyor ve kullanıcılar ortagöbekten zannediyor. Şimdiye kadar iki bisikletim oldu ve ikisinde de aynı sorunla karşılaştım. Pedak göbek sıkılık ayarını yapınca ikiside düzeldi.

alıp sökeceksin onları ilk önce benzinle temizleyeceksin kurulayacaksın gresini sürüceksin aralarına taktığında dışına da çok az yağ döktün mü daha bak oluyor mu :D gerçi bu dediklerimi yakında yapabileceğim :)

Bisikletim 5600 km'de. 5400'de orta göbek bakımı yapıldı. Pedallar geçen hafta değişti ve takılmadan önce cıvatalarına pas önleyicili yağ sürdüm. Ama hala sağ pedal en yukarıdayken güç uygulandığında borazana benzer ses geliyor. Sorun nerede olabilir?

@Knight Rider Bu tarz sesler genelde 3 kısımdan gelir. Orta göbek, pedal veya sele borusundan. Bu ses ayakta giderken kesiliyorsa sele borusundan olabilir, kilidin tuttuğu yere ince bi gres sürersen kesilir genelde. Diğer ikisine ise bakım yapmak gerekir. Sağ pedaldan şüpheleniyorsanız farklı bir pedal ile değişip deneyin.

26 1.3/8 bisikletim var 10 vites akillilik edip 6 lı ruble taktim. Bisikletin arka catala mil zor gecti. Zincir atip atmamakla kararsiz tak tuk ses geliyor. Orijinalini taktim geri ve ses soluk yok. 89 model eski tip yol bisikleti malesef her parcanin olmadigini anlamis oldum.

Bendede aynı sorun var 2 gün önce dağa çıktım bisiklet biraz zorlandı eve geldikten sonra orta göbekten ses gelmeye başladı her gün dahada artıyor bakım yaptırabileceğim biryer yok ama açtırıp temizleyebilecek biryer var yaptırsam sorun geçermi bilmiyorum

Arkadaşlar sorunumu çözenin ellerinden öpeceğim. Yaklaşık 3 gündür sabah akşam saatlerce çözmeye uğraşıyorum. Sorun şu, geçen gün bisikletimin içini dışını her tarafını bir güzel yıkadım sonra kurulamayı unutup içeri girmişim ve ertesi gün aklıma geldi. Geri dönüp baktım ve kadrosundan tutun her aksamında ufak ufak paslar oluşmuş hemen aldım wd40 ile bir bez hepsini yavaşça tek tek silerek temizledim. Ardından üzerindeki wd40 ı atmak için tekrardan köpükle suyla bir güzel yıkadım. Dişlilerinden tutun frenlerine mis olmuştu adeta mis. Kuruladım ve ardından üstüne bir bindim frene basınca birde ne duyayım. Bildiğiniz borazan gibi ötüyor borazan az bile öter yanında. Ön değil arka frenden geliyor ve tüm mahalle bana bakacak o derece yüksek bir ses. Neyse dedim (V-Fren kullanıyorum bu arada ve temizledikten sonra zinciri, dişlileri bir güzel yağlamıştım bunu es geçmeyelim) herhalde fren aksamının olduğu yerde problem var. Bugün tekrardan iki tekeri de söküp jantları bir güzel köpürttüm, fren pabucunu yeniden aldım değiştirdim, pabucun etrafındaki esneyen aksamı da parça parça edip tüm yağını kirini aldım ve geri monte ettim. Sorun yine değişmedi saatlerce uğraştığım emek boşa gitti. Artık şundan eminim frene basınca (dip not: bisiklete binmeden frene basınca ses gelmiyor, yalnızca binince ve birazcık hızlanınca ses geliyor) gelen ses frenden değil ya ayna koldan ya orta göbekten geliyor ama onları sökecek anahtarım maalesef mevcut değil. Bisikletçiye götürdüm, vakit ister uğraşamam dedi ve sen bu jantları ve pabucu yağlamışsın deyip su döktü. Bunu söylemesinin sebebi de ben bugün tüm aksamları temizlemeden önce dün akşam eğer ki ses frenden geliyor ise V-freni bi yağlayayım ses susarsa ondandır diye test etmemdendi. Ama sonra dediğim gibi bugün her şeyi yıkadım temizledim ve ses kesilmedi. Gittiğim tamirci abi de sevdiğim bir tamircidir ama işleri yoğun malum ona kızmıyorum. E tabi o su dökünce arka fren tutmadı ve doğal olarak ses gelmedi. Sorunum frende değil bundan adım gibi eminim ama nerede hiçbir fikrim yok. Yardımcı olmak isteyen varsa özelden sesin videosunu vs çekip atabilirim. Nedir bunun çözümü orta göbeğin bilmem nerenin antisize'ı mı yıkanınca gitti acaba noldu bilmiyorum. Son çare kayıt olup buraya sormak istedim şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar sorunumu çözenin ellerinden öpeceğim. Yaklaşık 3 gündür sabah akşam saatlerce çözmeye uğraşıyorum. Sorun şu, geçen gün bisikletimin içini dışını her tarafını bir güzel yıkadım sonra kurulamayı unutup içeri girmişim ve ertesi gün aklıma geldi. Geri dönüp baktım ve kadrosundan tutun her aksamında ufak ufak paslar oluşmuş hemen aldım wd40 ile bir bez hepsini yavaşça tek tek silerek temizledim. Ardından üzerindeki wd40 ı atmak için tekrardan köpükle suyla bir güzel yıkadım. Dişlilerinden tutun frenlerine mis olmuştu adeta mis. Kuruladım ve ardından üstüne bir bindim frene basınca birde ne duyayım. Bildiğiniz borazan gibi ötüyor borazan az bile öter yanında. Ön değil arka frenden geliyor ve tüm mahalle bana bakacak o derece yüksek bir ses. Neyse dedim (V-Fren kullanıyorum bu arada ve temizledikten sonra zinciri, dişlileri bir güzel yağlamıştım bunu es geçmeyelim) herhalde fren aksamının olduğu yerde problem var. Bugün tekrardan iki tekeri de söküp jantları bir güzel köpürttüm, fren pabucunu yeniden aldım değiştirdim, pabucun etrafındaki esneyen aksamı da parça parça edip tüm yağını kirini aldım ve geri monte ettim. Sorun yine değişmedi saatlerce uğraştığım emek boşa gitti. Artık şundan eminim frene basınca (dip not: bisiklete binmeden frene basınca ses gelmiyor, yalnızca binince ve birazcık hızlanınca ses geliyor) gelen ses frenden değil ya ayna koldan ya orta göbekten geliyor ama onları sökecek anahtarım maalesef mevcut değil. Bisikletçiye götürdüm, vakit ister uğraşamam dedi ve sen bu jantları ve pabucu yağlamışsın deyip su döktü. Bunu söylemesinin sebebi de ben bugün tüm aksamları temizlemeden önce dün akşam eğer ki ses frenden geliyor ise V-freni bi yağlayayım ses susarsa ondandır diye test etmemdendi. Ama sonra dediğim gibi bugün her şeyi yıkadım temizledim ve ses kesilmedi. Gittiğim tamirci abi de sevdiğim bir tamircidir ama işleri yoğun malum ona kızmıyorum. E tabi o su dökünce arka fren tutmadı ve doğal olarak ses gelmedi. Sorunum frende değil bundan adım gibi eminim ama nerede hiçbir fikrim yok. Yardımcı olmak isteyen varsa özelden sesin videosunu vs çekip atabilirim. Nedir bunun çözümü orta göbeğin bilmem nerenin antisize'ı mı yıkanınca gitti acaba noldu bilmiyorum. Son çare kayıt olup buraya sormak istedim şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar söylemeyi unuttum buna ek olarak sadece frenlere asılınca değil zaman zaman ayakta esnediğimde de altlardan benzeri lakin düşük düzeyde ses geliyor.

Bisiklet MTB mi bilmiyorum ama özellikle yağlı gresli yerlere bu kadar su sabun yaramaz...Çok çamur olmadıkça yıkamayın silin bence..Wd40 ı sıkıp birde onu yıkamanızda gereksiz, wd40 metal aksamın üstünde kalsınki pas olmasın, metal korunsun, ayrıca zincir belki (temizlik) ama göbeklere asla wd40 sıkmayın içindeki gresi eritirsiniz..Zincir akışkan, göbekler katı yağla kalmalı herdaim..Yağı kir olarak görmemeliyiz..
Sese gelecek olursak, acaba balatanın janta sürtme sesimidir? Frene basmadan olmuyorsa, göbekten pek mümkün görünmüyor..Pedal yaparken mi yoksa boşta giderken mi oluyor?

Ses göbeğe doğru geliyorsa ön vites ayarına da bir bak derim

• Beğen
Tepkiler: 4meinn
@HakanAydn hocam öncelikle bisiklet Bianchi Scorpion yaklaşık 6-7 senedir kullanıyorum. Çelik kadro sağolsun bacaklarım ağlıyor ama pes etmedim. Temmuzun ilk haftası piyasaya sürülecek olan Bisan MTX 7400 ü almayı düşünüyorum lakin her gün bisiklet sürdüğüm için o zamana kadar biraz daha dayanması gerekiyor keretanın. Soruna gelecek olursak ben yıllarca bilinçsiz bir şekilde sürdüm ve hala her şeyi tam olarak öğrenmiş değilim. Son 6 ay 1 yıldır bisikleti normal kullanıcılar gibi değil de sanki altımda bir dirtjump varmış gibi kullanıyorum. Milleri yamultup jant akortonu bozuyorum. Bu yüzdendir her allahın günü tamircilerde geziyorum ve illallah ettirdim artık. Evet bisikletin fazla suya değmemesi ve yıkanmaması hususunda dikkat eden biriydim ta ki geçenlerde youtube'da fazlaca abonesi olan ve tanınan bir bisiklet kullanıcısının profesyonel bir bisikletçiyi, bisikletini köpürte köpürte yıkarken çekip bisiklet nasıl temizlenir adında başlık atmasından sonra olaylar meydana gelmeye başladı. Bende kirinden pisinden rahatsız olduğum için giriştim bu işe. Özellikle girdiğim en son su birikintisinin su değil hayvan dışkısı olduğunu burnum bana gösterene kadar. Wd40 ı sıkıp yıkamamın sebebide fazlaca sıkmıştım ve tüm kadroyu wd40 ile hafif hafif sıkarak silince kadronun üzeri deli divane toz topladı. Ve sorunum da bahsettiğiniz göbek işi sanırım çünkü oradaki katı yağ allahına kavuştu. Sorun oranın yağsız olması mı bilmiyorum ama sizin tabirinizle balatanın (benim pabuç dediğim şeydir diye düşünüyorum) sürtmesinden olsa idi bugün hepsini temizledikten sonra düzelmemesi imkansız olurdu. Son olarak ise pedal da yapsam boşta da gitsem pek farketmiyor özellikle sürerken ayağa kalktığım ve aynakola - göbeğe yüklendiğim zaman geliyor ses ve sanırım oradaki katı yağ olmadığı için frene basınca da kadro geriye doğru ivme kazanıp oraya yük bindiriyor. Umarım sorunum budur ve bisikletciye gidip derdimi anlatabilirim. Çok sağolun bilgi için <3
@slckats evet viteslerde de geçme sorunu var ama idare ediyorum göbekten sorun çözülmezse ona da baktıracağım çok sağolun hocam.

Geri