Scudo Sports

Ormanlarımızın şirketlere satılması

şunu da şuracığa yazayım da dursun ara ara referans olur liberallere.. kapitalizm , gölgesini satamadığı ağacı keser..

ne demişti adam smith amcam; laissez faire, laissez passer.

Scudo
bir taraftan element uydurmanın anlamı yok ilk olarak tbmm deki kanun tasarısı ve satısıyla ilgili onaylanan tasarıları bir bütün olarak ele almakta fayda vardır. Lakin ki bizler sadece sonuç odaklı bakıyoruz ormanda agaç kesmek filan yok ayrıca Satış degil kiralama .

Eskiden agac yakarlardi muteait gider alirdi oraya otel vs. Yaparlardi simdi onada gerek yok cok sikinti olacak bizim icin

@hamlet2006
Benim ilgi alanım Şirine

Devlet işletmelerini sattılar parasını harcadılar, toprak sattılar parasını harcadılar yerine kar edecek devleti geçindirecek bir kurum işletme fabrika yapmadılar ve devlet şuanda sadece vergi ile geçinen bir kurum haline geldi ve bu vergiden elde edilen gelir yetmiyor olacak ki ağaçlara oraya buraya saldırmaya başlandı. Çok fazla sürmez bu durum elde edilen vergi gelirleri borçları kaldıramayacak duruma gelecek elde de satılacak bir şey kalmayınca ülkeyi çok kotü bir durumda bırakıp kaçacaklar.

Bu gün 5 yıllık verirler yarın10 ilerdede temmeli verirler biz neden uğraşalımki adamlar fabrikaları,kurumları özeleştirdiler en sonundada ülkeyi verirler artık yetmedi şu para sevdanız inşallah o aldığınız paralar yüzünden geberin (p*slikler) :mad:
(vatansız şerefsizler) ileride birisi nerelisin diye sorunca vattansizim derler artık

Bir kişide bir eylem planlayalım bir şeyler yapalım demiyor.Kusura bakmayın ama böyle koyunlara böyle çoban."Türkiye karanlığa boğuldu...Aydınlık bir gelecek yok bu ülke bitmiştir avrupaya kaçın!!!" yapılan tüm muhalefet bundan ibaret.Her yıl 4-5 tane güzel doğal alanlar mahvediliyor da kimler ses çıkarıyor buna?Hiç kimse.O yüzden boş laflar konuşmayalım.Kadınlar katledildikçe cani kocalar tarafından sokaklara dökülüp protesto edilse,her ağaç kesilme skandalı yaşandığında yapanın kapısına gidip hesap sorsak,ya da her halkın parası birilerine yedirildiğinde hepimizin yumruğu çelik gibi tepelerine inseydi bunlar olmazdı.Suçlu biziz...

@DurgunDeniz
Canını sıkma..Sen daha Dünya'da yokken,bunlar ülkeyi yönetmeye(?) başladılar..!

İnsanların bu kadar tepkisiz olmasının nedeni,kader inancı ve devlete olan bağlılık (devleti kutsallaştırma) olarak açıklanabilir..Bir de tv gerçeği var ki,çok fena..Resmen tv başında insanları uyuşturuyorlar..

Sonuçta bu ülke,bir islam imparatorluğunun devamı..Haliyle bireysel hareket etme,tepki verme,ses çıkarma,gösteri yapma gibi şeyleri bu ülke insanından beklemek beyhudedir..Çok istisna birşeyler olursa,o zaman insanlar ayaklanabilir..Gezi mesela böyle bir patlamaydı,istisnaydı..

@ahlaksız
Hocam Osmanlı'da büyük çaplı çok fazla isyan var.Bunun İslam İmparatorluğuyla ne alakası var onu anlamadım.
Bence şuan cumhuriyet dönemi isyanlar açısından çok zayıf geçiyor.
Aslında Türklerin, cumhuriyet dönemiyle bu kadar uysallaşması incelenmeli.
Bkz.Patrona Halil İsyanı
Celali İsyanı...

@DurgunDeniz
Akrep gibisin kardeşim,
korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Serçe gibisin kardeşim,
serçenin telaşı içindesin.
Midye gibisin kardeşim,
midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
Bir değil,
beş değil,
yüz milyonlarlasın maalesef.
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
— demeğe de dilim varmıyor ama —
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!
NAZIM HİKMET RAN

Aklıma bu şiir geldi nedense.

@DurgunDeniz

ülkede o kadar bilinçli insan yok bu gün karnım doysun arabama binip işe gideyim akşam tv başına oturup saçma dizileri izleyip yatayım evleneyim çocuk yapayım ve bu hayat böyle 60-70 yıl gitsin. benim çocuklarımda aynı tası döndürüp dursun

bazen çok düşünüyorum da ne yapabilirim diye aklıma pek bir şey gelmiyor (biyodizel dışında)

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@gmfaruk
Osmanlı imparatorluğu şeriatle yönetilen bir imparatorluk sonuçta..İmparatorluğun başındaki kişi de,islam halifesi..Bu imparatora itaat eden halk,imparatorluğun devamı olan ülkede de genelde devlete itaat etmiştir..
Osmanlı'da sonuçta farklı inançlar/mezhepler/ırklar mevcuttu..Haliyle her dakika halifeye itaat beklenemezdi..Ben genelden söz ediyorum..Sonuçta Osmanlı yüzlerce yıl varlığını devam ettirdi..
Türkiye 100 yıllık bir ülke bile değil..Ülkenin geneli sünni..Buna rağmen darbeler/isyanlar yine olmuş ama genel anlamda devleti kutsallaştırma yine devam etmiş..

@ceng @ceng hee kiralık olunca hiç bir şey yapamıyorlar dimi. o zaman koca ormanı bu adamlar niye kiralıyor arkadaşım onu söylesene.ordan bir menfaatleri olmasa durup dururken kiralama parası verirmi bu holdingler..demekki ordan bir gelir elde edeceklerki bunu yapıyorlar...ormanlar hükümetin malı değil bu ülkedeki 80 milyonun malı..kimin malını kime kiralıyorlar...

:ckskc: Bir vatandas hukumetten yasadan ulkeden yonetimden hatta insanlardan ne kadar sogutulabilir ve o insan ne kadar kotu sartlarda yasamaya mahkum edilebilir? Kacinci "level"deyiz? Neymis, masrafi varmis. Suan cok yaratici bir sekilde vergi getirip satis yapiyorlar. Bence 600 e yakin issizi bu denli yaraticiliga tesvik ettigimiz icin kendimizi ayakta alkislamamiz lazim. Yarim saattir yazip siliyorum sinirden. Her cumlemin sonu kufre variyor. Her internete girdigimde boyle kotu haber almak zorundaymisim gibi. Tarzan mi olsak?; Yok bu sefer beyaz adam bize medeniyet getirmek ister sonra demokrasi falan. Ne yapsam bilemedim.
@Hakan Ergül Sanırım ironi yapmış.
@selim82
En son Turkiyenin gidisatini ve istanbulu begenmeyenlere bilet kesiyordu sayin churbaskanimiz. Yuk oluyormusuz. Bu firsati degerlendirebiliriz. Ben çok arastirdim bulamadim. Soz var ama icraat yok.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Günümüz gençliğinin araştırmadan üfürmesine bayılıyorum. Dün başka bir ormancı büyüğümle yüz yüze konuşup işin aslı nedir diye sordum. Şu anda zaten kesim taşıma işlerini taşerona yaptırıyoruz. Onu kanuna dahil ettiler dedi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Özcan. Ve @ceng bişey biliyorsunuz ama bir türlü açık açık yazmıyorsunuz gibi konuşuyorsunuz. Buyurun yasanın içeriğini anlatın da bilgikenelim, varsa yanlışlarımızı düzeltelim.

Seker fabrikalarinin ozellestirilmesi hakkindaki aktrollerin engin fikirleri
Screenshot_2018-04-17-05-15-05.png

Gordugunuz uzere ozellestirmeye karsi cikanlarida "vatan hayini" ilan ediyorlar

Geri