Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Olur abi neden olmasın Kerim'de müsait olursa neden olmasın."Yarış"madan bir Uludağ tırmanışı yaparız;)

@Candan Biberci

yok yav sokmayın beni oraya ,kerim biliyor benim arkamdan eğimde araba korna çalar ise bende motivasyon gidiyor,
sağa yapışıp çıktım hep, gene daddiri daddiri,birde siyah murat arabalı cangolar var:komik::komik::komik:bunların hiç biri suadiye kartepe eğimde yok,valla bir işkembe turu yaparım , bursaya gelirim birde sen kafa adamsın kerimde, aynen bursada dolaşırız, sonra ben abbas ,geldiğim yere dönerim mudanyaya..:harika::harika::harika:

Orbea köklü bir ispanyol firmasıyım diyorsa en azından ödül olarak depoda yıllanmış modeli bile çıkmayan bir bisiklet vermemeliydi.
Giderin yarısı zaten biz 10'ar tl olarak verdik.Madalya+köfte ekmeği biz karşıladık az çok:)Anlayacağınız sponsora biz Sponsor olduk.

vay babam vay,,,,:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

neler oluyor yahu...

Mecit'e ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. Ufak tefek aksilikler olsa da bence çok güzel bir organizasyonu. Şehir dışından gelenler için otopark imkanı bile düşünülmüştü. Ben de ilk defa tırmandığım Uludağ'ı yaklaşık 3.5 saatte bitirdim. Yolda tekniğim konusunda uyarı veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim. Uludağ'a çıkabilmek bile başlı başına büyük bir başarı bence, o yüzden en azından keşiş grubunda kaçıncı olunduğunun bilinmesinin bir önemi olmadığını düşünüyorum herkeste Strava vs gibi programlar varken. Yolda çıkarken 35 plakalı bir minibüs önümüzde giden bir arkadaşın üzerine kırıp laf attı ancak daha büyük bir tatsızlık yaşanmadan yatıştırıldı. Bir sonraki yıl tekrarlanması dileğiyle.

@Kudret Kurtcebe Gel abi gel 29 Ekim de yada başka bir cumartesi izin alalım tırmanalım ekibi de al gel :harika:

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Kerim A.

allahhhhhh 29 ekim dersen uçarak gelirim,

http://s9.postimg.org/ckad8kbkv/IMG_1549.jpg

maziye bak feribotla mudanya ,

http://s9.postimg.org/q2h9kunq7/IMG_1550.jpg

yağmur yemiştik istanbolada..

http://s9.postimg.org/nz6ud6nxb/IMG_1551.jpg

http://s9.postimg.org/ulti6d5lr/IMG_1552.jpg

http://s9.postimg.org/a0eqego0v/IMG_1553.jpg

kerim hatırladın değilmi ?mudanya çıkışı ,hemen üst geçitten bisiklet geçişi bulmuştuk,

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/20150816_104920-jpg.31260/

kerim öndeki sen,bura 18 eğim 900 metrelik dut eğim hey gidi günler....

@Kudret Kurtcebe Unutulur mu ilk Uludağ çok fena ıslanmıştım, daha dün Mudanya daydım güzel bir deniz havası iyi geldi ilk haftadan sonra :) aslında Uludağ yapacaktım ama antrenmansızım biraz Mudanya da açılayım dedim.
İşe Bisikletle Gidenler vol.2

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Kudret Kurtcebe
@Kerim A.
Nasib kısmet olursa 29 ekim güzel ve anlamlı bir tarih olur.Rotayı siz belirlersiniz dilediğiniz yere pedallarız evelAllah:)

• Beğen
Tepkiler: Kerim A.
@Candan Biberci

29 ekim ben abbas evden 05.30 da çıkar ayrılık çeşmeden marmaray,15 dakika sonra yenikapı,07.30 feribot ,önceden bilet alırım gidiş ve dönüş,yağmur yağar ise aynen gelirim ,sağanak mağanak tanımam gelirim ,29 ekimde deprem olsun gene gelirim.:islik::D:D
09.00 mudanyadan 21 km sonra çekirgeden çıkar kudret markette dururum,orayı sen biliyorsun candan dostum ,saat 11.00 ordayım....

http://s7.postimg.org/my3ph6onv/IMG_1751.jpg

29 ekim takım gelmekte serbest,takımdan kerimi ziyaret ,hasret gidermece dostumuz candan ile pedallamaca.http://s7.postimg.org/6a82kblgb/IMG_1811.jpg

o gün gençler zirveyi aldı,sağdan sola -korcan furkan -erkan,
ben 21 km çıktım gişelerde stop dedim,yolun son 10 km 'sinin 3 km 'i toprak idi,bildiğim için gıant 'a kıyamadım,

http://s7.postimg.org/l8qher0ij/IMG_1816.jpg

yolun rezaletliği 2015....

http://s7.postimg.org/nk2bo5fff/IMG_1825.jpg

gene buluştuk yahu,,,,sağdan sola ,korcan,erkan ben

http://s7.postimg.org/6nhu9gx97/IMG_1832.jpg

furkan ile

http://s7.postimg.org/x3l793hp7/IMG_1833.jpg

yav bu dede acaipti ,muhabeti şahane idi,sen kafayımı yedin dedi,istanboladan bisikletle gelinirmi demiş idi.:komik::komik::komik:

http://s7.postimg.org/z9fi3ll5n/IMG_1834.jpg

29 ekim buluşma yeri saat 11.00 'de kudret marketteyim...

@Kudret Kurtcebe
İnşAllah abi bir aksilik çıkmazsa tarih tamam.Kartepe takımıda pek afilli yahu imrendim açıkçası:)
Bursa'nın önce tozunu atmışsınız sonrada yağmurunu yemişsiniz:)

• Beğen
Tepkiler: Kerim A.
Tırmanışta duvara toslayan biri olarak iyi derece yapan arkadaşlardan bu tırmanış öncesi ve esnasında nasıl beslendiğini öğrenebilir miyim?

@fblisaru

keşif grubundan furkan dostum 283 kişi içinden ,üçüncü oldu ,seni aydınlatırda,yalnız saruhan dostum sigara olmayacak...

Kudret Abi,

Sigarayı günde bir-iki adet içiyorum. Hayatım boyunca spor faaliyetlerinde bulundum. Etabı kendimce iyi, genelde ortalama derece ile bitirdim. Tırmanış esnasında ve öncesinde bu işi ciddiye alanların nasıl beslendiğini öğrenmek istedim... Benim nefes ile değil enerji kazanımı/sarfiyatı ile sıkıntım oldu inancındayım.

@fblisaru

onuda içme tam olsun yahu ,neyse sen bilirsin ,takdir senin ,beslenme dersen tiyo vereyim,ama senin metabolizma farklı tepki verebilir,kaslara iyi gelen devit-3 eczanede 2.5 lira ,her ay alıyorum kapsül şeklinde,enerji ise,kuyruk yağı yüklenirim,ayrıca kuzu eti,yumurtalı ıspanak ,olmazsa olmazlardan ,enerji barları bıraktım..

@Kudret Kurtcebe

Valla fikrinizi çok beğendim, toplam 54.000 lira ödül Redbull gibi koskoca bir firma için devede kulak. Bence şimdiden bi konuşun bu durumu, çünkü izin mizin derken anca yapılır.

@Tunafish

teşekkür ederim,devede kulak tabi,ekimde olabilir,1 ay varda, olmaz ise nisan sonu 2017 olur,geç olsun iyi olsun,

tabi aşağıdakilerde olmazsa olmazlardan,

katagoriler olacak,55 yaş üstü,artı gençler 18-25, 25-35 ,35-45 yaş arası ,45-55 yaş arası
5 katogori üzerinden 15 km eğim yarışı,gelelim işin para kısmına 1 'inciye 5000 lira ikinciye 2500 ,üçüncüye 1500 lira redbull bu parayı verirmi sormak lazım...toplam ödül 45.000 lira eder.

elitler için durum farklı olmayacak onlarada ödüller aynı toplam 9000 lira ödül 1 ve 2 ve 3 'üncüye,
genel toplam ile 54.000 lira ödül parası verilecek...

yalnız tabi durmadan çıkma söz konusu,ayrıca herkeste cip olacak duran diskalifiye olacak,

bunları, redbull firması ile görüşürüm,sonuçları buraya yazarım,kendimde 55 yaş üstü yarışırım.

tabi yarışın özelliği uzun mesafe eğim yarışı...

birde aklıma gelmişken ,katılım fazla olur ise,amatörlerde aynı anda yarışa geçilir,yalnız herkesin bileğinde bant olur, 5 adet farklı renkte bant,atıyorum 18-25 yaş arası sarı bant takar 25-35 kırmızı takar ,böylelikle herkes kiminle yarıştığını bilir,55 yaş üstü kaç kişi gelir merak ediyorum..

@Kudret Kurtcebe
Kuralları kaideleri tam olması gerektiği gibi planlamışsın ağabey manevi destekçinim:harika:
Olmasa bile canını sıkma sözde sponsorlardan daha iyisini katılımcıların desteği bile gerçekleştirebilir :)

Merhaba arkadaşlar ve abiler, öncelikle yapmış olduğunuz tüm güzel ve yapıcı yorumlar için teşekkür ederim. Normal şartlarda açıklama yapma zorunluluğu hissetmiyorum. Ancak yazılanları her zaman cevaplama yolunu takip etmeyi seçerim ki bu şekilde fikirler ve düşünceler doğru yöne yönelebilsin. Sizlere kısa kısa madde madde tüm eleştirilerinize göre saygıyla cevaplıyorum. Yol çalışmalarına yaptığınız yorumları kale almayacağım. Onlar devletle aranızda olan konular...

Öncelikle ben genç bir arkadaşınız veya bir çoğunuza göre kardeşinizim. Ancak bu demek değildir ki bisiklet adına birşey yapmayacağım. Bursa'da 1996 yılından bu yana yapılan bisiklet yarışlarının sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bu konuda yetkililer yetersiz. Ülke genelinde de bu aşikardır. 19 yıldır bir kısmınız gibi hayat şartlarıma rağmen bisiklet yarışları için hazırlanmaya çalıştım, antrenman yaptım yapılan birliktelik organizasyonlara(kar gütmediği sürece) destek verdim vs vs vs. En sonun birşeylerin farkına vardım. Herkesin fikri var. Harika fikirler! Fakat gel uygulayalım dediğinde kimse yok!!! Ben taşın altına elimle değil bedenimle girdim. Kararlılığımı gören başta ailem ve sponsorlar desteklerini esirgemediler. Organizasyon yapmak basit bir iş değildir. Görülmeyen birçok adımı zaman içerisinde farklı şekillenen birçok durumu oluşur. O yüzden burada Sayın Kudret bey'e cevabım şu, "bunları, redbull firması ile görüşürüm,sonuçları buraya yazarım,kendimde 55 yaş üstü yarışırım." dediğiniz an sizin bütün eleştirilerinizi kafamdan sildim. Çünkü siz organizasyonları dışarıdan takip edip içine girmemiş birisi olmalısınız ki hem organizasyonu yapıp hem de tamamen sorumlu olduğunuz o anda bisiklete binmeyi düşünüyorsunuz! imkansız denecek kadar zordur. Ayrıca her durumda Giro D'İtalia, Tour de France'tan örnekler vermeniz bir garip böyle bir organizasyon için... Veloturk ile bile kıyaslamanız doğru değil... Kişi başı 100TL alsaydık Salcano gibi bir sponsora bile ihtiyacımız kalmazdı.(!) :) 54000 TL sadece kürsüye çıkan sporculara ödül dağıtımı belki birgün olacaktır. Ama daha günleri görmemize çoook zaman bulunmakta olduğu ortadadır. :harika: Siz mükkemmeli düşünüyor ve anlaşılan sadece fikirlerinizi paylaşıyorsunuz. Bir de bisiklete biniyorsunuz. Lütfen yapacağınız proje için etrafınızda destek istediğiniz herkes bir bir çekilirken moral bozup bırakmak yerine projenizi tek başınıza tüm sorumluluğu alarak gerçekleştirin sonra gelin oturalım konuşalım... O güne kadar da nasıl yapıldığından bile bilginiz olamayan ve üstelik gelip katılmadığınız bir organizasyona (Orbea Uludağ Performans Tırmanışı veya Bir Başka Büyük Organizasyon) eleştiri yapmamalısınız.

1-) Öncelikle birisinin karışacağı bir kaza - Organizasyonun en büyük korkusuydu. Hatta benim korkumdu. Çünkü böyle bir durumda ne Orbea ne de bir başkası söz konusu değildi. Her yerde benim imzam ve projem vardı. Ben bu yükü üstlendim. Elimden gelen tüm önlemleri aldım. Polis, jandarma, ambulans... Jandarma ile bir gün öncesinde 13 rütbeli ile güzergah kontrol edildi. Nerede trafik kapatılacak nereden ne yapılacak? İlçe komutanı trafiği kapatamayız dedi. Fakat biz durana kadar arkamızdan organizasyona dahil olan dışında tek bir araç gelmedi. O da bizim birlikteliğimizdendir. Mecbur kapatıldı. Ayırca Uludağ yolunda son yarış 1994 yılında yapıldı. 22 yıldır Uludağ yolunda herhangi bir bisiklet gurubu bırakın yarışı bizim gibi bile tırmanamadı. İzin alınamadı! Bu organizasyonda alınması gereken en önemli konu birisinin ölümü ve ben bunu tek başıma aldım. Hakim karşısına çıkmakta da kendime güveniyordum. Bir başkalarının aksine!!! Çünkü bisiklet içindi. Tour de France'ta bile birisi ölmüşken bizde de olabilirdi.

Not: Yukarı çıkarken bir arkadaşımız düştü. Kalça kemiğini kırmış ve başında iki ambulans bitti. Anında yönlendirdim. Şu an takipteyim. Balat Sahil'de tedavi görüyor. Bir kişide aşağı inerken düşüp kolunu kırdı. Aşağı blok iniş yapılacağını yazmamıza ve yukarıda anons etmeme rağmen herkes kafasına göre indi. Yine de ambulans düşenin başında bitti ve omzunda kırık olduğu anlaşıldı. Kendisi Bursa'da yaşıyor. Tanıdığım bir abim. Görüşüyorum. Bunu hangi organizatör yapar? TUR'da kaza yapan Torku sporcunun başında bile İzmir'den bir başkası refakat etmişken?

2-) ORBEA - Orbea İspanyol dev bir firmadır. Ama Türkiye'de distribütörü vardır. Üretim yapmayan bir salcano veya accell gibi pazara sahip olmayan sadece sattığından komisyon alan bir markadır. Ve böyle bir organizasyona destekte bulunması alkışlanmalıdır. Küçük bütçeyle dev rekabete katılmak gibidir. Toplamdaki harcamaları 20000TL civarındadır. Verdiği bisiklet, ödüller, reklam giderleri, hazırlık aşamaları, personel masrafları vs. Bu yüzden aslında Orbea alkışlanmalıdır. Ve Orbea olması konusunda bana teklif geldiğinde olsun diye de çok uğraştığım doğrudur. Alışılmış markaların dışında bisiklette farklı markaları insanlar tanısın diye...

3-) Yarış mıyız? - Hayır bu organizasyon yarış değildir. Çünkü başlangıç çizgimiz yok. Bitiş çizgimiz yok. Herkes ulaşabileceğini bilsin. Tabularını yıkacağı bir organizasyondur. Yarış yapsaydık lisansı olmayan tek bir bisikletli giremezdi. Hakemlerimiz olurdu. Kimsenin araca tutunmasına izin vermezdi.(Gerçi federasyon yarışlarında araçlara binen bile var ama neyse...) Başlangıçta çizgi, bitişte çizgi olurdu. Ödüller kupa madalya olurdu üzerinde dereceleri yazardı. Evet ilklere ödül verecektik. Bunu da yazdık. Sponsor olanların bu sene için start alan 422 kişinin hepsine ödül verebileceği bir durum söz konusu bile olamazdı. Fakat kendi tanıtımlarını yapmak zorundalar. Benim firmam olsa bende yapardım. Bunu en iyi yapabilecekleri isimler ise bu sporda gerçekten aktif ve yarışan isimler en iyilerdir. Ve kendi ürünlerinden spora teşvik amaçlı kürsüye çıkarılıp ödülleri verildi. (1000TL AYAKKABI, 300TL KASK, WİNDSTOPER CEKET, FAR 270TL, TAYT, ELDİVEN, FORMA VS.) Bunun olması yarış olduğu anlamına gelmez. Sponsorları iyi araştırın. Köklü firma olmadıklarını ve bir zamanlar onlarında yarıştıkları sporcular olduğunu, bisiklete destek için büçelerince bu organizayonun parçası olduğunu göreceksinizdir.

4-) Tüm yapıcı ve uslüplü eleştirileriniz için teşekkürler. Sonuçta Velotürk gibi bir firma değiliz. Tamamen amatörüz. Tamamen yeni başladık. Her sene adım adım büyüdük. Bu sene ciddi büyüdük. Önümüzdeki yılda daha iyi olacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz. Çip takacağız. Daha fazla kontrol noktamız olacaktır. İnancı olan tüm bisikletseverlere teşekkürler. Biz bunu bu şekilde başlattık ve aldığımız mesajlar neticesinde bir öncü olduk. Sadece firmaların değil bireysel olarak da bu gibi organizasyonların yapılabileceğini gösterdik.Bunu yaparken bize sözlerini tutmayan Belediyeler, spor kulüpleri oldu. Son dakikada kendi bireysel bütçemizden karşıladık. Sözümüzü tutalım istedik. Yapmasaydık söylediklerinizde sonuna kadar haklıydınız. Sözünü tutmadılar der geçerdik. Ama seneye de yapmazdık. Yıkıcı eleştiriler olduğu sürece de emin olun bu organizasyonları yapmak isteyen insanları bundan soğutacak ve bisiklete aslında asıl darbeyi siz vuracaksınızdır.

Bu organizasyonda devlete bağlı kimse destek vermemiştir. (Nilüfer Belediyesi Dışında) Federasyona bağlı kimse elini sürmemiştir. Engel olmaya çalışan bile olmuştur. Bu yüzden sizlerin bu tip organizasyonlara eleştri yaparken uslubünü koruması ve yapıcı olması gerekmektedir. Aksi takdirde birilerinin ekmeğine yağ süreceksiniz ama o ekmek küflenmiş olacaktır. Candan Biberci'ye yapıcı eleştiriler ve her seneye iyi olacağımıza inancı açısından teşekkür ederim. Bunun için her sene çalıştığımızdan daha fazla çalışacağız.

Burada yazdığınız herşey çok önemlidir. Lütfen dikkatli olalım... Olabildiğince objektif yazamaya çalıştım.

Saygılarımla...

178.jpg

@Mecit Tatlıcılar
Bazı olumsuz eleştrilerime rağmen yinede yapıcı olmanızı saygıyla karşıladım.Bizlere eleştirmek kolay ama işin için olunmayınca detayları bilemiyorsunuz.Çabanızı destekliyorum.
Yıllar geçtikçe bu organizasyonun gerçekten bir klasik olmasını temenni ediyorum.
Bu yıl yol çalışması gibi durumlar bazı sıkıntılara sebep olsada seneye daha keyifli olacağı kanaatindeyim.
Emekleriniz ve ılımlı yaklaşımınız için teşekkürler:)

@Mecit Tatlıcılar

Yazınızın tamamını okudum, nihayet konuyu toparlayacak bir mesaj gelmiş dedim kendi kendime. Elinize emeğinize sağlık. Bu yıl gerçekleştirilen etkinliğe katılamadım, kısmet bir daha ki sefere diyorum.

Teşekkürler

Geri