Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

@Candan Biberci

helal candan ,geliyorum sözüm söz buradan haberleşmeye devam.bi şey kalmadı 22 gün çabuk geçer...

@Flash23

çok teşekkürler ,09.00 'da mudanyadan çıkarım saat 10.45 en geç çekirgede olurum ,oradan gişeler 21 km idi,duruma göre bakacağım artık ya 5 km çıkar bırakırım ya da gişelerde dururum.32 derece hissedilecek o gün 33 km kuzey doğudan rüzgar var accuya göre.valla 21 km geleceğim için sıcak bana dokunmakta,bu nedenle 5 km tırmanır, dururum.kalmak isterim ancak aynı gün dönerim herhalde.

Scudo
@Kudret Kurtcebe

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Efe Cycler
Hayır ben sonuncu olacağım merak etme. :p :D

@Candan Biberci
Sonuncu olurum diyorsun ama dayanıklılık ta çok önemli Uludağ tırmanışımda kondisyonun gayet iyi ben senin gibi düşünmüyorum :)

@Flash23
Kardesim misafirlik konusundaki yaklasımından dolayı seni ayrıca tebrik ederim :harika:

Jandarma dan sonra hem yol kalitesi hemde ağaç sıklığı nedeniyle Uludağ kendine hayran bıraktıriyor buraya kadar dayanan devamını getirir...Bu Pazar sabahı hotellere cıkmayı düşünüyorum yollardaki son durum hakkında detaylı bilgiyi buradan yazarım :D

@İlker_Yılmaz
Bayramın 2. günü Allah kısmet ederse hotelleride ve küçük zirveyide geride bırakıp büyük zirve tırmanışı yapacağım.
Geçmiş yıllarda 4 kez gerçek zirve deneyimim oldu 3 kezde küçük zirve (rasatdüzü).
Bisikletle büyük zirve tecrübem ilk defa olacak.Bölgeyi iyi biliyorum belli kısımdan sonra bisikleti taşıyarak çıkacağım kısmetse.

@Candan Biberci
Şimdiden hayırlısı olsun hoteller den sonrası gerçekten büyük kayaların olduğu ve ağacın olmadığı çok zorlu bir parkur...Arkadaşım çıkmıştı full süspansiyon bisikletle bile çok fazla zorlandığını belirtmişti...Allah güç kuvvet versin, gitmesi ve resimleri paylaşması senden beğeniler ve yorumlar bizden olsun :koptum::D...Bayramda Trakya'da olmadaydım aslında hotellere kadar eşlik edebilirim sana ;)

@İlker_Yılmaz
İzin günlerinde ancak oluyor.Bayramın 1. günü eş dost ziyareti sonra topuk :)Allah'tan bisiklet hafif yoksa taşıması zor olurdu.
Zirveden,göllerden bol fotoğraf paylaşırım inşAllah.
Uludağ zirvesi bisikletle hayatta en az bir kez yaşanması gereken bir deneyim:)

Antrenmanlar yerlerde ne yazıkki yine katılamıyorum, her yarış öncesi ayrı bir sıkıntı çıkıyor, bu sene ramazan vs. bırakıcam bisikleti artık.

@Hasan Saylık
Ramazandan sonra 2 hafta var her gün binilse bence form tutmak için yeterli bir süre olur.
Ramazanda olsa dili damağa yapıştırmayıp fazla hararet yapmadan hergün 20 km yapıyorum.Çok fazla olmasada en azından paslanmamak anlamında faydalı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Candan Biberci ;
Dağ bisikleti kullandığım zamanlar zirveyi çok istemiştim ama bir türlü nasip olmadı maalesef...Fakat dağcı arkadaşım var göllere çıkıp eş dost 1 gece çadırda kalmayı düşünüyoruz uygun bir zamanda...Bahsettiğine göre uyandığında muhteşem bir manzara oluyormuş :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@lealtad Start anında net olan her etkinlik gibi öncelikle numara ve kayıt tamamlama yapılacaktır. Besin gıdaları katılımcıları yol üzerinde bekleyen ravitayman bölgelerinde olacaktır.(Güzergah mesafesinin yarısında). Etkinliğimizde sadece En iyi Performans'lara avrupa profesyonel tip esnek kumaştan 1.kalite Forma verilmektedir. Daha sonrasında talep edenler birikirse ücret karşılığında forma yaptırıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Mecit Tatlıcılar ;
Yarış esnasında su takviyesi extra suluklar ile sağlanacakmı?...Sağlanacaksa nasıl olacak yoksa su ihtiyacını yol üzerindeki çesmelerden kendimiz mi sağlayacağız...Birde lastik patlaması vb. arıza durumlarında bize yardımcı olacak bir ekip arabası mevcut olacakmı?..Detayları burdan birde sizden duyarsak iyi olur ona göre hazırlıklarımızı yaparız...:)

Keşiş gurubunun rotasını bu gün tırmandım köpekler benden pek hoşlanmadı,2 km lik yol çalışması pek hoş değildi st.bianche oldu resmen, contadorun geçen sene giroda patladığı toprak yol gibiydi.Ama ondan sonraki asvalt kaymak.Nabzı belli bölgede tutarak tırmanmak gerek yol uzun,başlangıç eğimi genele göre fazla,ama sonrası yumuşak arkadaşların dediği gibi.Optimum güç uyguladığınız kadans ritmini yakalayınca rahat çıkılıyor.Yarış ortamında daha da hızlı çıkılabilir.İki suluk(1 lt)bi tane jel ve kahvaltı olarak oğlumun 5 tane cicibebesi süt ile çıktım.Ekstra bişeye gerek yok bence (sallana sallana çıkmadığım halde2:04 sürede) tabiki her sporcunun tarzı ihtiyaçları farklıdır(60 kg yum).

@İlker_Yılmaz Etkinlik sırasında bazı ikramlarımız olacak onlar sürpriz olsun. ravitayman Torbası eşliğinde! ;) Teknik destek Performans grubuna olacak. Ama ciddi malzeme sorunu olursa katılımcı araca alınacak... Şimdilik bu kadarını söyleyelim. Herşey o gün sürpriz olsun. :cool:

Merhaba arkadaşlar,
Bugün Hürriyet - Uludağ Hoteller Bölgesi tırmanışını yaptım, sadece çıkış 2 saat 40dk sürdü...193 boy ve 95kg 'luk bir cüsseyi bacaklar iyi taşıdı sanirim :koptum:...Sıcaklık ve sinekler gerçekten çok problem çıkarttı özellikle sinekler delirtti gerçekten...Jandarmadan sonra hotellere kadar 40-50 civarı sinekle mücadele verdim arada bir ısırıkta almadılar değil ne yaptıysam uzaklaştıramadım:hihi::acpsnr:...Malum yol genişletme çalışmaları devam etmekte...Milli Park'a gelmeden yaklaşık 1 km'lik yol toprak ve mıcır bide önde araba gidip tozatınca ne güzel nefes alınıyor :snzdglsn:...Milli Park'ın kapısından girince toprak yol bitti sanmayın 500m sonra bu sefer neredeyse 2km'lik aynı şekilde yol kucağını açmış sizi bekliyor olacak:bsmagryr::agla:...Sonrası ise zirveye kadar mükemmel bir asfalt:harika:...Milli Park sonrası eğim çok daha sert:eek:....Yol üzerinde bolca buz gibi suyun aktığı çeşmeler mevcut:ssrtcbya:...Açlık krizi yaşamamak adına mutlaka cepler dolu olsun:krktm:...İniş için ise kesinlikle yeni asfaltın tadına bakmalısınız kremalı kaymak gibi istediğin kadar yatır virajlarda bisikleti:cool:

@İlker_Yılmaz Merhaba zirve soğuk oluyor mu sadece kısa kollu forma ile çıksak inişte üşürmüyüz?

Merhaba,

Bende geleceğim ama nasılgeleceğime karar veremedim daha belki cuma akşamdan gelip otelde kalacağım yada gece 4'te yola çıkıp araç ile kent meydanına geleceğim. Sabah 7 de kent meydanında olacağım. Keşiş grubunda olacağım için lastik patlarsa kendimiz değiştireceğiz yedek şamrel yanımda taşıyacağım.
Çok fazla ağırlık teşkil eden malzeme almak istemiyorum yanıma.

@Hasan Tunalı ;
Hocam Kent Meydanında ki sıcaklık o gün ne olursa zirvede 10-15 derece daha düşük bir sıcaklık bulacaksın:)...Malum yaz şartları olacağından dolayı kısa kollu forma ile inişte herhangi bir sorun yaşamazsınız...Çıkışta yavaş yavaş hissettiğiniz serinlik inişte yerini sıcaklığa bırakacak, yani güzel bir duygu oluyor:hrkbuya:..Yaklaşık 30 dk süren oldukça uzun bir iniş sizi bekliyor olacak bu arada net 32km civarı:krnz:...Gelişinizi Cuma'dan yapıp dinlenik şekilde yarışa girerseniz sizin için daha iyi olur...Çünkü Uludağ gerçekten çok uzun bir rampa ve yer yer gerçekten eğim çok yüksek oluyor...Yol yorgunluğu ile birleşince sıkıntı yaşayabilirsiniz...Tamir ve içecek konularına değinmiştim ama süpriz olacağına dair bilgi aldım bende merak ediyorum fakat hazırlıklı geleceğim...Bu arada cebinizde Milli Park sonrası mutlaka yiyecek birşeyler olsun yoksa açlık krizi olabilir...Benden tavsiye :harika:

Geçen seneki etkinlikte genç bir arkadaşımız şu bisikletle tırmanmıştı;

http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/500/Spor_4375808.jpg

O yüzden çok da gözünüzde büyütmeyin. Zor ama imkansız bir tırmanış değil.

@Tunafish;
Ben bundan çok daha kötülerinide gördüm...Çocuk belki 30 senelik ve kendisine 3-4 boy küçük gelen bir bisiklet ve sırtında çantası ile tırmanmaya çalışıyordu...Hatta muhabbet ettiğimde bu genç arkadaşın astım hastası olduğunu ve dağ havasının iyi geldiğini söylemişti...Valla imkanım olsa ona bir bisiklet hediye etmeyi çok isterdim...Sonuçta herşey azim ile alakalı...Fakat yarış kavramı işin içine girince dinlenme, bisiklet, hava durumu ve o günkü form durumu gerçekten çok etken oluyor ve zorluk derecesini katlıyor...

Geri