Orbea Kullanıcıları Kulübü

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
Pek çok marka ile konular açılmış, bisikletleri hakkında fikir alış verişinde bulunacakları başlıklar açılmış.
Orbea kullanıcıları da bu konu altında buluşabilir, kullandıkları bisikletler ile deneyimlerini, fotoğraflarını paylaşırlarsa, en azından bu markayı düşünen arkadaşlar için de kılavuz görevi görmüş oluruz.
 
Scudo

Sozenen

Aktif Üye
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesaj
155
Tepki
393
Şehir
İstanbul
O zaman ilk mesaj benden gelsin... Kullanıcı aslında ben değilim eşim. Ben bir yol bisikleti kullanıcısıyım, ancak eşim forum kullanmadığı için onun adına ben yazayım dedim. Eşim için de bir şehir bisikleti arayışı içerisindeydik iki hafta öncesine kadar.
İnternetten neredeyse bildiğim tüm marka modelleri gösterdim ve haftasonu fotoğraflardan beğendiği bütçemize göre modellere bakmak için dükkanlara gitmeye karar verdik.
Önce Delta bisikletteki Canondale Quick serisine ve Schwinn'in adını hatırlayamadığım bir modeline baktık, ha güzel dedi çıktık :)
Oradan Aktif Pedal'a geçerek Specialized Sirrus serisine baktık. Burası biraz kalabalık ve ufak olduğu için pek deneme şansı olmadı bisikletlere şöyle bir göz gezdirdi ve oradan da çıkarak Orbea mağazasına girdik. Orada bize çok güzel bir şekilde bisikleti anlatıp kuran çalışanlara teşekkürü borç biliriz, zaten eşim de bisikleti görür görmez ben buna aşık oldum dedi ama tam kararımızı vermek için eve döndük. İki gün sonrasında da gidip aldık Orbea Carpe modelini.

Henüz havalardan ve 1 buçuk yaşındaki kızımızdan fırsat bulup güzel bir tura çıkamadığımız için fotoğraflarımız kötü ışıkta ve az oldu ancak. İlk kullanıcı yorumu olarak şunu belirtebilirim ki, ön aktarıcının olmaması kimseyi korkutmamalı. Daha öncesinde dağ bisikleti ile gittiği yollardan arka vites aralığının genişliği sayesinde rahatça tırmanabiliryor. Dağ bisikletinden sonra oturma pozisyonu çok kısa bir süreliğine zorladı ancak ona da alıştıktan sonra bisiklet çok rahat ben bu zamana kadar binmiyormuşumki dedi adeta.

Bu kadar uzun yazıdan sonra sizi kalitesiz telefonumla çektiğim fotoğrafla baş başa bırakayım. Eşimin aşık olarak aldığı yeşil Orbea Carpe'si.
Seda-orbea-carpe.jpg
IMG_0376.JPG IMG_0395.JPG IMG_0407.JPG IMG_0411.JPG
 

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
@Sozenen bisiklete aşık olmamak elde değil. Sizin alma hikayeniz benimkine az da olsa benziyor. Uzun senelerden sonra bisiklet alma düşüncesi doğduktan sonra ve Bütçeyi belirledikten sonra ben de specialized ile Arasında kalmıştım. Orbea da çalışanların kaliteli iletişimi, aydınlatıcı bilgileri beni de bundan 2.5 ay önce orbealı yapmıştı. Gözüme öyle tatlı geliyor ki gece bir bakmadan uyuyamıyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: çimtay ve Sozenen

BarisBJK

Daimi Üye
Kayıt
23 Şubat 2014
Mesaj
311
Tepki
313
Şehir
İstanbul
Merhaba,
ben Orbea Avant M50 Flat 2014 kullanmaktayım. Mağazanın açıldığı hafta aldım bisikletimi. Birçok parçasını upgrade ettim ve çıkan sonuçtan çok memnunum.

Dün Beşiktaş-Kadıköy vapurunda da bir siyah Carpe'ye rastladım.

Aram'a selamlarımı iletiyorum buradan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
@B.Celik merhaba. fotoğrafını görmek isterim bisikletinizin.
Evet Aram'ın bilgeliği ve samimiyeti gerçekten takdire şayan idi..
 
  • Beğen
Tepkiler: çimtay

massaget

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2013
Mesaj
986
Tepki
424
Şehir
Ankara
Bisiklet
Dahon
@Sozenen Güzel bisiklet hayırlı olsun, bayan değil de sanki erkek bisikleti gibi, bir de kaça aldınız acaba?
 

Sozenen

Aktif Üye
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesaj
155
Tepki
393
Şehir
İstanbul
@mehmet aşkın
Bisiklet unisex bir bisiklet dolayısıyla en küçük kadrodan büyüğe kadar var. Eşime aldığımız bisiklet 43 kadro yani en küçüğü.
Bu Carpe 10 yani en üst modelmiş. :) Deore xt arka aktarıcı ve SLX hidrolik fren sistemi var. Bu haliyle 1040 euro fiyatı. Nakitte %10 gibi bir indirim oluyor yanlış bilmiyorsam.
 

Kazuya

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
969
Tepki
1.480
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Emrah
Bisiklet
Specialized
@Sozenen bisiklet gerçekten harika, nazar deymesin, şuan katlanır kullanıyorum, eşime de aldım ama bu bisikleti yazdım kenara:) şehir bisikletine geçeceğim zaman beni orbeayla lapierre arasında zor bir tercih bekliyor olacak:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Sozenen

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Ben konu açacaktım Orbea alsam mı diye, burada Orbea konusu varmış şimdi farkettim.

Evdeki Giant Expressway 2 katlanır bisiklet görüntü olarak çok güzel olmasına karşın, iş kullanmaya gelince eşim de kızım da ondan kalite olarak daha düşük olan OrbisPlus'ı tercih ediyorlar. Üçümüz bisikletle biryere gidecek olsak Giant tercih olarak sonda kalıyor. En sonunda kızıma bir bisiklet almaya karar verdik. Önce Merida Crossway 20-v'yi inceledik ancak bisiklet ağır (14 kilo). Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Orbea'ya gittim. Aklımda hafif bir vitessiz bisiklet vardı. Orbea'da aradığım bisikleti gördüm, çok hafif ve harika görünüyordu, ancak satıcı beni uyardı: Bunun kızımı yoracağını söyledi. Bu sefer vitesli seçeneğe baktım.

2014 model Orbea Carpe 40, kadro olarak 13 yaşındaki kızım için uygun görünüyor. Alsam mı almasam mı kararsız durumdayım. Orbea'nın tasarımları çok hoşuma gitti bu arada.

upload_2015-5-20_18-5-3.png
 
Kayıt
15 Mart 2015
Mesaj
31
Tepki
44
Yaş
40
Şehir
istanbul
İsim
aydın Tuncer
Bisiklet
Orbea
Bende bir avant m30s kullanıcısıyım bundan öncede Aqua 50 kullanıyordum ikiside gerçekten çok iyiydi Aqua alt sınıf yol bisikletine giriş için kullanılabilir alüminyum kadro Claris vites sistemi var tabi kadrodan memnun kalıp Üzerindeki seti değiştirmek yerine üst segment bir karbon almak istedim bir çok çeşit baktıktan sonra yolum yine orbea'ya düştü avant serisi m30s modeli sahibiyim 2015 yeni shimano 105 set var kadrodan ve setten çok memnunum ultrega biraz lüks olur kadroyu ve kadro rahatlığını ilk seleye oturduğunuzda anlıyorsunuz ilk pedala bastığınızda yüzünüzde kocaman bir gülümseme olacaktır bisikleti SPD ile kullanıyorsanız bir bütünlük sağlıyorsunuz sanki bacaklarınızın devamıymış gibi bence kaliteyi orbeada bulabilirsiniz bundan sonraki adımımda bir orca serisi olacak herkese keyifli sürüşler.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Sozenen

Güle güle kullanın. Güzel bir fitnes. Fitnes piyasasının çeşitlenmesi oldukça sevindirici.
 
  • Beğen
Tepkiler: cihan cambaz

gremlis

Üye
Kayıt
27 Mart 2015
Mesaj
37
Tepki
75
Şehir
Istanbul, TR
İsim
Hasan S.
Bisiklet
Orbea
Birilerinin konuyu tetiklemesi gerekiyormus demek ki. Orbea'cilar dokulmeye basladi. :)

Ben de Avant H30 kullanicisiyim. 5800 grupset ve vision team25 jant takimi ile birlikte geliyor. Bu segmentteki ilk bisikletim oldugu icin baska bir bisiklet ile karsilastiramiyorum lakin surus keyfi hayallerin otesinde :)

Ilgi ve alakasi ile tum orbea'cilari mutlu eden Aram Tabar'i da es gecmeyelim tabi.

(link) by (link), on Flickr