Scudo Sports

Optik Gözlük Kullananlar.

erola

Üye
Tepki
30
Gözlük kullanıcısı olduğum için bisiklet gözlüğü takamıyorum acaba görme kusuru nedeniyle optik (normal) gözlük kullanan arkadaşlar varsa gözlük sorunu ile ilgili olarak bisiklet kullanırken bulduğunuz ve uygulayabildiğiniz bir yöntem var mı ? Yoksa biz kendi gözlüklerimizi takmaya devam mı ediyoruz.

Scudo
Valla ben aslında bu olaya bir çözüm arıyorum..
Hızlı giderken çerçeve kenarlarından toz kaçabiliyor veya rüzgar eserken de sık sık başımıza geliyor yani ben de bu soruna bir çözüm bulamıyorum :(..
Gözlük üzerine cross gozluk takmak aklıma geliyor ama...:D

Bisiklette lens kullanmak zor oluyor. Her ne kadar rüzgarı kesmesi için gözlük taksanız da sağdan solda gözünüze rüzgar geliyor. Lens bir zaman sonra kuruyup batmaya başlıyor. Ben bisiklette bu nedenle lens kullanamıyorum. Ama göz numaram pek de büyük olmadığı için pek sorun olmuyor bende.

Bisiklete binerken kesinlikle gözlük takmanız gerekiyorsa yapı marketlerde satılan 3M güvenlik gözlüklerinin içine normal gözlüğünüzü takıp kullanabilirsiniz. Bu tip gözlükler geniş olduğu için başka gözlük kullanımına yer sağlıyor. Yani optik gözlük üstüne bu tip gözlükleri takıp kullanabilirsiniz. Şeffaf camlı olanını bulabildim ama bunların turuncu camlı olanları da var.

Andac arkadaşımızında belirttiği gözlük bence güzel bir alternatif. Ayrıca yağmurlu karlı ıslak ve çamurlu zeminlerdede birebir. Kaçkar bisikletin antreman yarışlarında bir çok bisikletçide bu gözlük kullananlara rastldım. Gayette iyi verim alıyorlar. Bende tavsiye ederim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

aNDAC saol ya bu modelleri hosuma gitti Ama Antalya da bunu tedarik edebilecegim bir yer bilmiyorum Koçtaş a bakıcagım belki vardır :(? başka nerede satılıyordur bilen varsa yazabilirse sevnirim:)

@BMX_rider07

İş güvenliği ekipmanı satan mağazalarda bulabilirsin. Antalya'da mutlaka vardır.

• Beğen
Tepkiler: anze1
@erola

Sen şu linkten bilgilenedur, hatta belki siparişini de verirsin :), ben de ileriki günlerde altıgözlülük tecrübelerimi fotoğraflar eşliğinde aktarırım.

(link)

Rudy Project herhalde gözü bozuklar için en fazla çaba sarfeden marka:

(link)

Peki bu gözlükleri normal gözlügümüzün üzerine takmak yerine bunların bombeli kübik çerçevelerine numaralı gözlük camları yaptırılabilir mi acaba.

• Beğen
bende onu çok düşündüm ama bence şöyle güzel bi gözlükcüye gidip oradan bisiklete uygun olabilecek bi gözlük beğenip ona numaralı cam taktırmak en iyisi olacaktır. ben bi model beğendim şu an para biriktiriyorum sanada tavsiye ederim o daha iyi olur.benim gözlerde aşırı bozulma var şu anda (4.00 derece) başka herhangi bir alternatif bulamadığım için bu yolu bi deneyeceğim. eğer bi ilerleme olursa mesaj atarsan sevinirim by

• Beğen
birde suna bak.

(link)

ben uzun süredir kullanıyorum gayet memnunum açık renk camlısını aradaım ama bulamadım bir tane buldum adidass marka o biraz pahalı geldi almamıştım bir ii sene önce 250 ytl civarı idi.

• Beğen
Tepkiler: Spec
@Abdullah Hakkı

Arkadaşım gözlük numaran cok buyuk neredeyse benimki kadar :) Bence 3m gözlükleri gibi numaralı cam taktırma! neden diye sorarsan.. sıralıyım sana..
1- gözlük numaran büyük oldugu için kenarları geniş gözlük camı yaptırırsan sadece ortayı net görebilirsin...
2- 1.madde yeterlidir sanırım :eek:

iyi forumlar herkese..

belki görmüşsünüzdür..dağcıların gözlükleri olurya rüzgarlı ortamlarda kullandıkları:gözlüklerin yanlarına taktıkları rüzgarlı önlemek için kullanıyorlar..

hem pratiktir hemde basittir. kullanılabilir bence

bende bir süredir bu gözlük sorununa çare düşünüyorum.günlük kullandığım gözlüğümü ise bisiklette kullanamıyorum(malum ortak sorun bu :) )

geçenlerde optikçimle görüştüm bisiklette kullanmaya uygun bir gözlüğün camını numaralı cam yapabiliriz dedi. .bir kaç aydan o şekilde bir gözlük yaptırmayı düşünüyorum . .

benden önceki mesajlarda güzel ve faydalı şeyler gördüm.yazan arkadaşlara teşekkür ederim.. ;)

sirkecide bir gozlukcude cok hos, icine kucuk ayri bir cerceveyle numarali gozlugun de oturdugu (takildigi) bombeli camli gozlukler var. yaklasik (modeline gore) numarali camlarla 250-350YTL arasi degisiyor. ancak numara yuksek olursa herhalde biraz daha artar. adidas markadan daha ucuza gelmisti. ancak beni, kirpiklerimin cama dokunmasindan dolayi rahatsiz etti ve almadim. sun optik, dogubank'in 1. katinda, saticisi ufuk bey.

benim bu konuya cozumum lens oldu su anda kullanıorum gayet memnunum..

@Abdullah Hakkı

bence bu yontem cok yanlıs bızım ıcın (yas ıtıbarıyle) gozluk derecemız 20lı yaslara kadar ılerleyecegınden her artmaya dunyanın parasını vermektense normal gozluge cam fılmı cekmek daha mantıklı bence :)

@nuriaktürk

Bu gözlüğü ben de gözüme kestirdim. Gözlük alacağım zaman ilk bakacağım bu olacak.
Yanlış anlamadıysam bu gözlüğe uygun numaralı cam kestirmek gerekiyor.
Doğru mu?

@Abdullah Hakkı

:) benimkiler de 4 derece ya. buradaki beyin fırtınasından kullanılası pratik yöntemler çıkar artık sanırım. :)

@encralis

evet iç kısıma gözlük numarana göre cam kestiriyorsun.

Geri