Scudo Sports

Onur Karaca kardeşimiz vefat etti.

Allah rahmet eylesin , çok çok üzücü bir haber . Araç sahibinin serbest bırakılması rezalet, yaşanmaz bu ülkede gerçekten.

Scudo
@Mehmet Levent
Bizde verelim olur.Madem öyle biskletimi topladıktan sonra ek aparat olarak yanına bir hakyemez bağlıycam.Varsa gelsin bir tane maganda da görsün nasıl dayak yeniliyor.Bunlara kötek lazım başka türlü yola gelmezler.kanunlar bile bisikleti ve sürücüsünü bir kategoriye koymuyorsa,biz kendimizi bir kategoriye sokarız illaki ;)Zorla yada güzellikle.Seçimi kendileri yapsın artık.

Ben motorsiklet kullanırkende aynıydı.Bu hayvanlar hiçbir zaman hayvanlıklarından vazgeçmediler,geçmezlerde.Ancak her bisiklet sever arkadaşımız tekil olarak değilde çoğul olarak tur yada antreman yapsın ve böyle durumlarda hiç değilse güzel bir sopa çekerek nefsimizi köreltmiş oluruz.Şimdi kalkıp da birisi demesin onlara öyle davranarak sende aynı duruma geliyorsun diye.Hiçde değil.Bu nereye kadar gidecek böyle.Biri ölünce sadece ALLAH Rahmet Eylesin demekten ileriye gidebilirmi bu.Somut ve elle tutulur bir hareket yapmadıktan sonra bu olayların ne önüne geçilir nede bu hayvanlar akıllanır.Bizler bu davamızda ciddi olduğumuzu göstermezsek daha çook onur gibi arkadaşımızı kaybederiz.Peşinden de dua ederiz.

başımız sağ olsun. arkadaşlar.
allah cennet mekan eylesin.

bisiklete, ankara da yayalar bile kayıtsız. önemsemiyorlar. ehh adam jipine güveniyor ve kırmızı ışık, boğa misali daha da kamçılamış güdülerini ki, durmamış bile. şimdi o katil ortalılarda dolaşıyor. vicdanı olan biri ise zaten uykuları kaçıyordur ama kırmızı ışıkta durmayacak kadar vicdanlı biri sanırım.
Allah, vefat eden kardeşimize cennetinden bir yer sunsun, duam budur.

Genç yaşta bir kardeşimizi daha İ. Melih Gökçek sayesinde otoyola dönen Ankara caddelerinde kaybettik. Burada yalnız merhuma çarpan araç sürücüsü değil, son düzenlemelerle yolları bir nevi otoyola döndürerek yayalar ve bisikletliler için hayatı daha da zorlaştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek te bu kazanın sorumluları arasında. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve bisiklet camiasına baş sağlığı dilerim. Bana göre ne zaman ülkemizde düzenli bisikletli kullanan sayısı en azından 3 milyona ulaşır, o zaman bisikletlilerin talepleri ciddiye alınır.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
@zekeriyacomert
ankara da son olmayacağını hepimiz biliyoruz. belki sıradaki kişi benim. otoban kardeşim şehrin içinde otoban var resmen. merhum kardeşimizin vefatının olduğu kavşaktan aşağı araçların bir gidişi var ki en az 80-90. direksiyon hakimiyetini kaybetse biri, yolun kenarındaki parka girse bisikletle alakası olamayan kişiler bile tehdit altında.
izmirden ankaray geldiğimde-bundan 18 yıl evvel- anlayamıyordum buradaki sürücülerin acelelerini. ha gideceğin yere 3 sn geç gidiver ne olacak? ankara, melih beyin de desteğiyle tamamen otomobillere göre tasarlanan bir şehir olup çıkmıştır. üzerime çıkayazan arabaya " yayaya saygı!!! " diye bağırdığımda sürücü efendi durup " otoya saygı! " diye bağırıyorsa, o şehirdeki düşünce yapısı hakkında fikir vermiş oluruz.
bazen ankarada böyle canhıraş araba sürenleri, analarının karnından da geri vitesle dört çekerle çıktıklarını sanarak şaşırıyorum. sanki hiç yaya olmamışlar, sanki yayalar uzaylıymış gibi davranıyorlar. Allah ıslah etsin hepsini ve bu genç kardeşimize edenler en kısa zamanda, jip sürücüsünden, melih gökçeğine kadar layığını bulsun diye dua ediyorum.

Sevgili kardeşimizi kaybettik .Evet...ve hiç bir şey onu bize geri getiremeyecek.Sadece ortada bir borç var:Bir insanlık borcu.
Bu borç,suçlunun hak ettiği cezayı almasıyla hukuki olarak ödenecek ancak insani ve vicdani borç "Ezel" e kadar sürecek.Yeni trafik kanununda taksirli ve taksirsiz suçlar kavramı yeniden ele alındı ve bu konu ile ilgili yargıtay genel kurulunun bir içtahat kararı var.Karar,ışık ihlali sonucu,ölümlü kaza yapan bir şoför'ün cezasını 1/3 oranında arttırıyor.
"Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi halinde bilinçli taksir vardır; bu halde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır." Şimdi biz bisiklet dostları bu davanın takipçisi olmalıyız.Azrail kıyafetleri ile dolaşan bir yığın trafik canavarı yollarda bu gün sizi,yarın bizi bekliyor.Hukukçu bir arkadaş buluruz,bulamazsak aramızda toplanır aileye destek oluruz.Bu konuda önderlik etmeye de,herhangi bir önderliğe uymaya da hazır olduğumu açıkça beyan ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
TÜRKÜN ŞAKASI OLMAZ... TÜRKİYE'de yaşadığını unutup tedbiri elden bıraktığın an, ÖLÜRSÜN!!

"asla yeşile güvenip geçme... bırak korna çalsınlar, bırak selektör yapsınlar... sen araba gelmediğini veya araçların durduğunu gör ondan sonra geç..."

araba alacağımı duyan bi taksici abimin bana ilk uyarısıydı... araba diyorum araba!! bisiklet veya motosiklet diil!!

ve şöyle düşünüyorum... eğer 100 bisikletçi ölürse, birileri bi'şeylerin farkına BELKi varır... bir BELKİ uğruna kimse bu 100 bisikletçiden biri olmasın....

o yokuş aşağı asfaltta kaptırıp inmeyi tabi ki seviyorum... altımdaki toprak yolda, karşıma bi otomobilin çıkmıycağından enim olarak, lastiğin altından kayan toprağı hissederek, 50 yi gördümse.... yağ gibi asfaltta daha hızlı olmak isterim elbet...

iyi de neye güvenerek???

yazık bu ülkeye yazııık!! iyiyi yapan herkesin bi gün bi şekilde, belki de canıyla, cezalandırılmasını artık ben kabul edemiyorum!!!

Allah rahmet eylesin. En başta ailesine ve hepimize sabır versin.

Yoğun çabalarımız sonucu,Moderatör Genç Osman Bircan arkadaşımızın da katkılarıyla,konu kilitlendi.İlgisineteşekkür ediyoruz.

Allah rahmet eylesin allah ailesi ve sevdiklerine sabır versin.

Geri