Scudo Sports

ön ve arka göbek seçimi

aertan

Daimi Üye
Tepki
140
İsim
ali ertan noyan
Bisiklet
Ghost
herkese selamlar,
trek fx 7.2 V fren bisikletim için ön ve arka göbek almak istiyorum.
ön göbek

ön ve arka göbek

8li sistem vitesim var, ve yükseltmeyi düşünmüyorum. teker setimi daha kaliteli bir seviyeye çıkarmak istiyorum öncelikle.
göbeklerden sonra ekonomik durumuma göre çember ve tel arayışına gireceğim.
bunlar işimi görür diye düşünüyorum yorumlarınızı alabilir miyim?

Scudo
bu göbekler rulmanlı mı acaba? ben rulmanlı almayı düşünüyorum novatech marka...

ben amatör olarak pek anlamıyorum bu farklardan,
ondan ötürü forumda sordum. bilgili arkadaşlardan destek almak amacıyla.
belki bambaşka bir öneri olur, ona yönelirim.
internetten alışveriş yapan lindsay lohan'a dönmeyelim sonra :)

@levent koç
Göbekler bilyalı, almayı düşündüğünüz göbekler rulmanlı.

@BF Okuru

evinden işine toplam 35 km şehir ortamında bisiklet kullanan birine ne önerirsiniz, rulmanlı mı yoksa bilyalı mı?
sonuçta üzerinde gelen sanıyorum en alt seviye shimano göbekleri el değmeden 3.500 km kullandım.
sakin bir sürücüyüm.

@aertan
Ozaman Rulmanlı veya bilyalı olması size birşey ifade etmez, bence bilyalı al. Çünkü bilyaya birşey olduğunda tek bilyayı değiştirebilirsin ama rulmanlı bilyalıy göre daha masraflı olduğundan bilyalı tercih etmelisin.

linkte sorduğum ön arka deorenin işimi göreceğini tahmin ediyorum.
yanılarınız için teşekkür ederim.

aslında komple jant seti alsan daha ekonomik olur, çemberi falan değiştireceksen her seferinde akord dizme parası alırlar...

göbek dersen deore işini görecektir.

• Beğen
Tepkiler: aertan
@emrahozkan

ya aslında bunları sonbahara hazırlık olarak topluyorum.
arka jant çemberim artık kötü durumda, ön çember mazgal kazası yüzünden değişmişti.
bir çember alacağım arka teker için ve sonra tel arayacağım ama tel bulmak çok zormuş.
sonra bizim bisikletçi çocuğa dizdiririm, sürekli gittiğim yer. uyguna halleder sağolsun.

arkadaşlar peki jant teli olarak şu linkekilere ne dersiniz?
(link)

Screenshot_20240318_061131_com.dmall.mfandroid.jpg
Neden maliyetli göbeklerde 6 vida disk yerine centerlock hakim?

Hepsi degil, nasil maliyetli göbeklerde Centerlock varsa 6 delikli de var ayni sekilde maliyetsiz göbeklerde de centerlock var.
315601 dosyayı görüntüle
Tabi ki ama üstüne shimano xt göbekleri de centerlock olunca niye böyle merak ediyorsun? Vida disk alyanla takılıp rahat montaj işlemleri yapıldığından neden centerlock ile üreticiler işimizi zorlaştırıyorlar? universal ürün her zaman iyidir bence.

Geri