Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

arkadaşlar merhaba

yaklaşık 20 yıl sonra bisiklet sürmeye tekrar başladım giriş seviyesi bir ön lamba arıyorum. satış sitelerinde çok satılan veya yorum yapılan lambalar hep 3-5m önünü zor aydınlatıyor en azından 15-20m önümü aydınlatabilecek bir lamba varmıdır ?

Scudo
arkadaşlar merhaba

yaklaşık 20 yıl sonra bisiklet sürmeye tekrar başladım giriş seviyesi bir ön lamba arıyorum. satış sitelerinde çok satılan veya yorum yapılan lambalar hep 3-5m önünü zor aydınlatıyor en azından 15-20m önümü aydınlatabilecek bir lamba varmıdır ?
Moon meteor 600 :) Biraz daha uygun isterseniz Aliexpress'te gayet kaliteli modeller var. Sanırım markası Offbondage idi ben beğeniyorum şahsen.

• Beğen
Tepkiler: mehmetcan33
Moon meteor 600 :) Biraz daha uygun isterseniz Aliexpress'te gayet kaliteli modeller var. Sanırım markası Offbondage idi ben beğeniyorum şahsen.

öneri için teşekkür ederim. şarjlı pek sevmiyorum evde 8-10 makine devamlı şarj oluyor. pilli tercihim. hatta aklıma el feneri geldi olmaz sanırım.

• Hahaha
Tepkiler: Amanita
öneri için teşekkür ederim. şarjlı pek sevmiyorum evde 8-10 makine devamlı şarj oluyor. pilli tercihim. hatta aklıma el feneri geldi olmaz sanırım.
Şarjlı tavsiye ederim. Zaten sık şarj isteyen bi alet değil Moon. Yüksek modda 2 saat gidiyor. Orta modda 4 saat civarı. Haftada 4 kez akşam birer saatlik sürüş yapsanız haftada bir şarj ister. En azından pil masrafı ve gereksiz bir tüketim oluşturmuyor.

Hem pilli, hem de 15-20 m güçlü aydınlatma yapan piyasada pek ürün yok. Ben de ön maşaya sabitlenen pilli far ararken epey zaman harcadım birkaç ay öncesinde.

En çok aydınlatma ürünü satan firmalardan biri.(şarjlı, pilli vs).:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: mehmetcan33
eastpower ebl 048a

Size bunu tavsiye ederim. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Hem şarjlı hem de pilli. Fakat piller 18650 pil. Değişimi kolay. Yarım saatlik ev iş arası yolculukta %50 ışık gücünde beni 5 gün idare etti.

Bisiklet aksesuar satışı yapan yerler kendi sitelerinde uygun fiyata satıyor.

eastpower ebl 048a

Size bunu tavsiye ederim. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Hem şarjlı hem de pilli. Fakat piller 18650 pil. Değişimi kolay. Yarım saatlik ev iş arası yolculukta %50 ışık gücünde beni 5 gün idare etti.

Bisiklet aksesuar satışı yapan yerler kendi sitelerinde uygun fiyata satıyor.
Benim arkadaşıma aldık, öyle aydınlatıyor ki anlatamam. Kesinlikle tavsiye ederim. Tabi biraz kaba fakat sorun yapmayacak kişiler için on numara ürün ve bu fiyata da zor bulursunuz gibi geliyoe

Merhabalar,

Yol bilgisayarı ile farı aynı yere monte etmeyi sağlayan tutuculardan almayı düşünüyorum. Almak istediğim model (link). Almayı düşündüğüm GPS yol bilgisayarı da (link).

Plus marka bir farım var fakat gopro bağlayabileceğim parçayı nasıl temin edebileceğimi bilmiyorum.

Aliexpress sitesinde başka bir üründe böyle bir aparat buldum. Sağ üstteki. Herhalde bana lazım olan parça bu olacak.

Yardımlarınızı rica ederim.

Dosyalar

• IMG_7361.jpeg
    IMG_7361.jpeg
    96,7 KB · Okunma: 39
  • IMG_7360.png
    IMG_7360.png
    146,1 KB · Okunma: 38
Moon ürünleri konusunda Adil Bey'e katılıyorum. İhtiyacınız olan lümendeki ürününü alırsanız memnun olmamanız çok zor

Merhabalar,

Yol bilgisayarı ile farı aynı yere monte etmeyi sağlayan tutuculardan almayı düşünüyorum. Almak istediğim model (link). Almayı düşündüğüm GPS yol bilgisayarı da (link).

Plus marka bir farım var fakat gopro bağlayabileceğim parçayı nasıl temin edebileceğimi bilmiyorum.

Aliexpress sitesinde başka bir üründe böyle bir aparat buldum. Sağ üstteki. Herhalde bana lazım olan parça bu olacak.

Yardımlarınızı rica ederim.

Yapmak istediğimi bir şekilde başardım :harika:

Ne kadar sağlam olduğunu ileride göreceğiz…

IMG_7377.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Bugün şu ürünü görünce 👆 bu yazdığımdan emin oldum:

(link)

100000000 (100 milyon) lümen, 800W.

Bir tane alın, tek bir ürünle tüm grup gündüz gibi sürüş yapsın.

311194 dosyayı görüntüle

Abi bu ürünü bilmem ama cidden bu kadar uzağa yüksek şiddette ışıyan fenerler var. Yani ölçemesem de lümen değerinin bol sıfırlı olduğuna emin olduğum bir olay yaşadım. Köyümden, net 3 km ilerde bir tepede gece fotoğrafı çekiyordum. Çobanın teki, köyden bize doğru ışığı rastgele tuttuğunda, inan o aliexpress'teki örnek fotolardaki kadar aydınlık yaptı. Yakında irili ufaklı tepelere tutuyor ve baya zifiri karanlıkta aydınlanıyordu. Trafikte kullanılacak bir ürün değil, adamı geçici değil temelli kör eder.

Abi bu ürünü bilmem ama cidden bu kadar uzağa yüksek şiddette ışıyan fenerler var. Yani ölçemesem de lümen değerinin bol sıfırlı olduğuna emin olduğum bir olay yaşadım. Köyümden, net 3 km ilerde bir tepede gece fotoğrafı çekiyordum. Çobanın teki, köyden bize doğru ışığı rastgele tuttuğunda, inan o aliexpress'teki örnek fotolardaki kadar aydınlık yaptı. Yakında irili ufaklı tepelere tutuyor ve baya zifiri karanlıkta aydınlanıyordu. Trafikte kullanılacak bir ürün değil, adamı geçici değil temelli kör eder.

Parlak olur, güçlü olur ama 800W, 100 milyon lümen olmaz.
Nitecore v.b. markalar var çok güçlü fenerleri olan, hiçbirinin özelliklerinde jeneratörle üretilebilecek watt'lar, xenon farın 10 bin katı lümenler yazmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Yol bisikletinde cok yuksek lumen isiklar kullanisli degiller. Mtb icin dusunulebilir. Sarjlari cok gitmiyor cunku en babasinin bile.

Parlak olur, güçlü olur ama 800W, 100 milyon lümen olmaz.
Nitecore v.b. markalar var çok güçlü fenerleri olan, hiçbirinin özelliklerinde jeneratörle üretilebilecek watt'lar, xenon farın 10 bin katı lümenler yazmıyor.

Yani kullandığım aracın xenon farına (D3S Osram) baktım. 35w 3200 lümen gözüküyor. Oldukça iyi aydınlatması var ve uzak huzmelisinde 500 metreye rahat ulaşıyor. Bu el fenerleri ise 3 km'yi aydınlatabiliyor. Watt açısından değerlendirmek mantıklı değil ancak ışık üretme kabiliyeti açısından xenondan üstünler. Ömür olarak bilemiyorum.

Yaklaşık 3 aydır bu ışığı kullanıyorum. İçinde 6 tane led var. Üstteki 3 tanesi yüksek güçlü alttaki 3 ışık daha az ışık veriyor. 45 gram ağırlığı var. Işığın en sevdiğim yanı flash modu çok kuvvetli. Gündüz güneş tepedeyken bile ciddi anlamda görünürlük sağlıyor. Bir diğer sevdiğim özelliği ise flash modu tam 12 saat durmadan ışık veriyor. Bu ışığı takıp da şöförler ya da yayalar tarafından görmezden gelinme ihtimaliniz yok. Şimdiye kadar 1 kere gece kullandım ve ışık yere bakmasına rağmen karşıdan gelen sürücüler selektör yaptı sürekli :) Gece aydınlatması da çok iyi. Zifiri karanlıkta çok güzel ışık veriyor. Youtube'da incelemesi de var linkini aşağıya bırakıyorum. Küçük ve kompact bir ışık arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Ekran Görüntüsü (118).png Ekran Görüntüsü (119).png

(link)

(link)

Yaklaşık 3 aydır bu ışığı kullanıyorum. İçinde 6 tane led var. Üstteki 3 tanesi yüksek güçlü alttaki 3 ışık daha az ışık veriyor. 45 gram ağırlığı var. Işığın en sevdiğim yanı flash modu çok kuvvetli. Gündüz güneş tepedeyken bile ciddi anlamda görünürlük sağlıyor. Bir diğer sevdiğim özelliği ise flash modu tam 12 saat durmadan ışık veriyor. Bu ışığı takıp da şöförler ya da yayalar tarafından görmezden gelinme ihtimaliniz yok. Şimdiye kadar 1 kere gece kullandım ve ışık yere bakmasına rağmen karşıdan gelen sürücüler selektör yaptı sürekli :) Gece aydınlatması da çok iyi. Zifiri karanlıkta çok güzel ışık veriyor. Youtube'da incelemesi de var linkini aşağıya bırakıyorum. Küçük ve kompact bir ışık arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
319487 dosyayı görüntüle 319488 dosyayı görüntüle

(link)
(link)

Bu lambanın yere bakma ihtimali sıfır. Çünkü dairesel ışıma yapıyor. Üstten bir sınırı olmayan her lamba, karşıdakinin gözünü alır. Far çanaklarının buna göre tasarlanmaması sonucu oluyor. Güzel ışıma ancak, sırf o uzun far yüzünden kavga çıkabilir. Hemen hemen bu boyutlarda bir ürün kullanıyorum ama bunun fiyatı ve ışıması kabiliyeti daha güzelmiş. İnternetten almak daha mantıklı, mağazalar fiyatı çok yükseltiyor.

Geri