Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Türkiye içi east power 1000 lümenlik ürünü de bu şekilde arkasındaki kapağı söküp bataryaları değiştirebiliriz. Fiyatı 450lira civarında.4000mah batarya kapasitesi mevcut.
Offbondage 250 lira civarına yeni hesap açarak aliexpress ile almak mümkün. 2 hafta gibi sürede gelir heralde. Uzun turlar için eastpower daha ekonomik oluyor bu durumda.

East power dan aldım ön aydınlatmayı ve karanlıkta gayet güzel performansı var. 1. Modu en parlak 2. Mod bi düşük parlaklık 3. Mod çakar mod 4 ve 5. Modlar ise üzerinde ledlerin yandığı modlar. Arkadında mıknatıs ve ip ile asmak için çengeli mevcut. Pilleri sök tak yapılabiliyor o yüzden piller ömrünü tamamladığında değiştirebiliriz. Bağlantı aparatıyla ilgili kötü yorumlar var ama içindeki plastik kauçuk parçası kaliteli ve aparat hiç gevşemedi. Gayet güzel tutuyor.
1. Ve 2. Modun fotoğraflarını da ekliyorum.

Dosyalar

• IMG_3157.jpeg
    IMG_3157.jpeg
    83,7 KB · Okunma: 70
  • IMG_3158.jpeg
    IMG_3158.jpeg
    58,8 KB · Okunma: 69
  • Beğen
Tepkiler: Esatesat
Scudo
lezyne xl 1100 kulanıyorum yaklaşık 4 senedir. havalar karardıktan sonra her gün yagmurda çamurda kullandım. bana mısın demedi.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Özcan
Moon Rigel Max 1500 kullanıyorum çakarlı modlarında araçların fark edememesinin imkanı yok. Işık görmüş tavşan gibi oluyor sürücüler. Tabiki görmek istemeyenler yine yapacağını yapıyor. Dün her akşam yaptığım rotada belediye otobüsü birkaç cm yakınımdan hızla geçti ve dengemi kaybettim. Fark edilmememin imkanı yok. Arkada Helix Max 250 , Kaskımda yine aynı şekilde ön arka ışıkları. Üzerimdeki reflektörler vb.... Türkiye de bisikletliye saygı için daha çok eğitimli yılların geçmesi lazım.

(link)

Geçen fırsatta paylaşıldı alan veya kullanan var mı bunu

Arkadaşlar merhaba,

Dün Moon Rigel Pro 1000 aldım.

Cihazı gelince şarja taktım uzunca bir süre. Şimdi açmak için basıyorum 2 kere çakar yapıp kapanıyor. Ekranda mavi sabit ışık yanıyor ve yazdığına göre bu şarjın tamamen dolu olduğunu gösteriyor. Bozuk mu alet acaba, yoksa ben mi beceremedim?

Arkadaşlar merhaba,

Dün Moon Rigel Pro 1000 aldım.

Cihazı gelince şarja taktım uzunca bir süre. Şimdi açmak için basıyorum 2 kere çakar yapıp kapanıyor. Ekranda mavi sabit ışık yanıyor ve yazdığına göre bu şarjın tamamen dolu olduğunu gösteriyor. Bozuk mu alet acaba, yoksa ben mi beceremedim?

İlk açışta çakarlı mod mu yoksa sürekli yanma modun da mı kullanılacağı seçmek için 3- 4 saniye kadar uzun basıp sonrasın tek basışla uzun modları. 2 li hızlı basışla çakarlı modlara geçiş yaparsınız. Kılavuzda yazıyor ilgili durumlar.

Genellikle forumda önerilen ışıklar arasında adı geçmeyen farklı bir alternatif Specialized Flux 1250. Kanalda inceleme, ön bakış konseptli ilk video. İncelememi istediğiniz farklı aydınlatma ürünleri varsa yorumlarda benimle paylaşabilirsiniz.

Genellikle forumda önerilen ışıklar arasında adı geçmeyen farklı bir alternatif Specialized Flux 1250. Kanalda inceleme, ön bakış konseptli ilk video. İncelememi istediğiniz farklı aydınlatma ürünleri varsa yorumlarda benimle paylaşabilirsiniz.

İnceleme için teşekkürler. Işık çok kaliteli ama fiyatı lümen değerinin tam 5 katı :)

İlk açışta çakarlı mod mu yoksa sürekli yanma modun da mı kullanılacağı seçmek için 3- 4 saniye kadar uzun basıp sonrasın tek basışla uzun modları. 2 li hızlı basışla çakarlı modlara geçiş yaparsınız. Kılavuzda yazıyor ilgili durumlar.
Evet mesajı yazdıktan sonra fark ettim ben de. Kılavuzu tam anlayamadım sanırım okudum ama uzun süre basmam onu bir kilitli konuma getiriyormuş anladığım kadarıyla.
Arkadaşlar tekrardan selam,

Moon gece kullananlar hangi modda kullanıyor acaba, ben gündüz bir iki deneme yaptım şimdi karşıdan geleni kör eder bu ki gece neler olur tahmin edemiyorum.

Son düzenleme:
Evet mesajı yazdıktan sonra fark ettim ben de. Kılavuzu tam anlayamadım sanırım okudum ama uzun süre basmam onu bir kilitli konuma getiriyormuş anladığım kadarıyla.
Arkadaşlar tekrardan selam,

Moon gece kullananlar hangi modda kullanıyor acaba, ben gündüz bir iki deneme yaptım şimdi karşıdan geleni kör eder bu ki gece neler olur tahmin edemiyorum.
Rigel serisinde yerinden çıkıp, yol bilgisayarı altında ters kullanım için ters takılabilen bir anti kamaşma (anti dazzle) filtresi var. Düz kullanıyorsanız ellemeden ters kullanıyorsanız da söküp ters takarak ve farı yolu aydınlatacak şekilde aşağı doğru çevirerek gece trafik içinde kullanırken tepki alma sorunu yaşamazsınız, tabi ışık şiddetinde makul bir moda düşün, 1500 yine fazla gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Özcan
Arka farda forumdaşların tavsiyesi üzerine moon a yöneldim. Geçen sene de bu başlıktan güzel tavsiyeler duymuştum. Şimdi genellikle gündüz ve hava kararmaya yakın vakitlerde beni farkettirebilecek bir ön ışık arıyorum

Aydınlatmadan çok beyaz çakar modunda kullanırım diye düşünüyorum. Şarj süresinin uzun olması gerekiyor çünkü 7 / 24 açık olmalı, özellikle yağmurlu havada. Aydınlatma farım var, böyle küçük ve çakarlı bir modele bakıyorum. Birkaç yerde uygun fiyatlı moon meteor ya da meteor x gibi seçenekler gördüm, kullanan var mı arakadaşlar? İkinci far için biraz kaba mı olur?

Arka farda forumdaşların tavsiyesi üzerine moon a yöneldim. Geçen sene de bu başlıktan güzel tavsiyeler duymuştum. Şimdi genellikle gündüz ve hava kararmaya yakın vakitlerde beni farkettirebilecek bir ön ışık arıyorum

Aydınlatmadan çok beyaz çakar modunda kullanırım diye düşünüyorum. Şarj süresinin uzun olması gerekiyor çünkü 7 / 24 açık olmalı, özellikle yağmurlu havada. Aydınlatma farım var, böyle küçük ve çakarlı bir modele bakıyorum. Birkaç yerde uygun fiyatlı moon meteor ya da meteor x gibi seçenekler gördüm, kullanan var mı arakadaşlar? İkinci far için biraz kaba mı olur?

Moon aerolite kullanıyorum.
Önceleri herkesin moon'u övmesine anlam veremiyorumdum. Alıp kullanana kadar. Gayet kaliteli, ufak tefek hafif ve kibar, kullanım süresi uzun, şarj sorunu asla yok, ışığı çakarı çok güçlü, ışık çakar modları çok fazla, gidona kaska maşaya sabitleme imkanı, ön arka çift taraflı ışık ve çakar modları var.
İyi ki almışım diyorum.

Dosyalar

• aerolite.jpg
    aerolite.jpg
    30,2 KB · Okunma: 70
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Moon aerolite kullanıyorum.
Önceleri herkesin moon'u övmesine anlam veremiyorumdum. Alıp kullanana kadar. Gayet kaliteli, ufak tefek hafif ve kibar, kullanım süresi uzun, şarj sorunu asla yok, ışığı çakarı çok güçlü, ışık çakar modları çok fazla, gidona kaska maşaya sabitleme imkanı, ön arka çift taraflı ışık ve çakar modları var.
İyi ki almışım diyorum.
Teşekkür ederim tavsiye için, forumun moon çetesi olduğu söyleniyor. ön farda çin muadili çok fazla seçenek var fakat insan güvenemiyor. Yoksa fiyatına göre iyi farlar var.

Hoşuma gitti bahsettiğiniz model, çift taraflı da kullanılabiliyor mu yoksa ön ve arka için ayrı ayrı modelleri mi var?

Teşekkür ederim tavsiye için, forumun moon çetesi olduğu söyleniyor. ön farda çin muadili çok fazla seçenek var fakat insan güvenemiyor. Yoksa fiyatına göre iyi farlar var.

Hoşuma gitti bahsettiğiniz model, çift taraflı da kullanılabiliyor mu yoksa ön ve arka için ayrı ayrı modelleri mi var?
Bildiğim kadarıyla 2 modeli var.

100 lümen sadece ön ledli.

Bendeki çift ledli, 60 lümen ön ledli, 10 lümen arka ledli. Ön ve arka ışık sabit yada çakarlı kullanım modları var.
(link)

Eski ışıklarımdan birisinin 350 lümen olduğunu öğrendim. Eğer doğruysa 350 lümen önümü zor aydınlatıyor. Merak ettiğim konu ise zayıf aydınlatma lambanın vasat bir çin cihazı olmasından mı kaynaklanıyor yoksa 350 lümen gerçekten çok düşük bir rakam mı?

Zifiri karanlıkta da denedim, ancak önünü aydınlatabiliyor ki gece sürüşü yapmak mümkün değil. Gece sürüşü için en az kaç lümen tavsiye ediliyor arkadaşlar?

Eski ışıklarımdan birisinin 350 lümen olduğunu öğrendim. Eğer doğruysa 350 lümen önümü zor aydınlatıyor. Merak ettiğim konu ise zayıf aydınlatma lambanın vasat bir çin cihazı olmasından mı kaynaklanıyor yoksa 350 lümen gerçekten çok düşük bir rakam mı?

Zifiri karanlıkta da denedim, ancak önünü aydınlatabiliyor ki gece sürüşü yapmak mümkün değil. Gece sürüşü için en az kaç lümen tavsiye ediliyor arkadaşlar?
Bisiklet ışıklarından beklenti görmekten çok görünmek olması lazım. Parlaklıktan ziyade dar bir alanı aydınlatıyor benim kullandığım ışıklar. Zifri karanlıkta kullanmak için olan ışıklar hem biraz pahalı oluyor hem de trafikte kullanmak için uygun olmayabilir.
Örnek olarak Magicshine RN3000
(link)

Antremanlarımızı hep zifiri karanlıkta yapıyoruz artık. 800 lümen üstü ışıklar yeterli oluyor.

Bisiklet ışıklarından beklenti görmekten çok görünmek olması lazım. Parlaklıktan ziyade dar bir alanı aydınlatıyor benim kullandığım ışıklar. Zifri karanlıkta kullanmak için olan ışıklar hem biraz pahalı oluyor hem de trafikte kullanmak için uygun olmayabilir.
Muhtemelen bisiklet ışıklarının açısı biraz garip, bu ışıklar genellikle karşıdan gelen insanlar da hesaba katılarak piyasaya sürülüyor.

Antremanlarımızı hep zifiri karanlıkta yapıyoruz artık. 800 lümen üstü ışıklar yeterli oluyor.

o zaman 350 lümen gerçekten yetersiz, elimde yüksek lümenli ışıklar da var fakat 350 lümenin önümü zor aydınlatması garip gelmişti. evet, günler kısalınca hava çok erken kararıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Şu ürünü aldım. 1 ay kadar gemide fener olarak kullandım. Yaklaşık 15 gündür de akşam sürüşlerinde kullanıyorum. Ön ışığı oldukça güçlü ve pil kapasitesi büyük. Arka ışık ise biraz temsili olmakla birlikte hiç yoktan iyidir. Yorumlarda kullanım sırasındaki fotoğraflar mevcut. Uygun bir zamanda tamamen karanlık bir yolda foto çekersem eklerim ben de. Gemide çok defa metal zeminlere düşürdüm ama bir sorun yaşamadım. Bence F/P açısından alınabilir bir ürün diye düşünüyorum. Aklımda rockbros ürünleri vardı ama aliexpress kargo süreci ile uğraşmak istemedim, gemide acil fenere ihtiyacım vardı :D
Edit: Yorumlarda resim yokmuş, youtube videosu varmış.

(link)

Geri