Ön far tavsiyesi

brdtl

Daimi Üye
Kayıt
2 Mayıs 2015
Mesaj
220
Tepki
366
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Bora Dutal
Bisiklet
Orbea
Plus'ların şarj süreleri ve aydınlatmaları yeterli, mercekleri çok kötü, ışığı dağa taşa dağıtır. Fakat montaj malzemeleri berbat. Ben 3 tanesinin bağlantı parçasını kırıp illallah ettim. Şimdi iki arkadaşım fener olarak kullanıyorlar. Ne alırsanız alın kendi özel bağlantı apartı olmayan, lastikle bağlananı tercih edin derim. Buna Knog da dahil. Knog'un da kendine has bağlantı lastiği var. Gayet de sağlam. Ama bir gün mutlaka o lastik kopacak. Başımızı ağrıtacak. Lezyne'lara bayılıyorum ama fiyatları uçuk. Ben Moon Nebula ön-arka set kullanıyorum. Amacı görünür olmak, dikkat çekmek olanlar için en kaliteli ürün bana göre.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nani
Scudo

theburakt

Üye
Kayıt
8 Ekim 2018
Mesaj
39
Tepki
44
Şehir
AYDIN
İsim
Burak
Bisiklet
Bianchi
@brdtl Knog ya da Lezyne fiyat olarak benim karşılayabileceğim ürünler değiller. Moon Comet fiyatı itibariyle tercih edebileceğim bir ürün. Moon kullanan birisi olarak sormak isterim tam performansta ne kadar süreyle aydınlatma sağlıyorlar? Bir diğer sorum da güç kaynağı nedir? Ayrıca daha önce hiçbir alışverişim olmadı ama bu uzakdoğu sitelerinden alınabilecek ürünler de var mıdır acaba?

Örnek vermek gerekirse bu üründen 4 tane alıp aynı anda kullansak nasıl bir performans elde ederiz?
(link)
 

Ali_Bey00

Üye
Kayıt
25 Eylül 2018
Mesaj
18
Tepki
7
Yaş
24
Şehir
Hatay
İsim
Ali Kaya
Bisiklet
Salcano
Herkese kolay gelsin bir sorum olacak
2 tane arka ışık arasında kaldım biri: (link)
diğeride:(link)
Sizce knog mob ile arasında çok fark var mı ya da bu fiyat çerçevesinde önerebileceğiniz arka ışık var mı ? (Ön ışıkta bakıyorum.)
 

brdtl

Daimi Üye
Kayıt
2 Mayıs 2015
Mesaj
220
Tepki
366
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Bora Dutal
Bisiklet
Orbea
@theburakt Comet kullanmadım ama sitesindeki verilere göre 500 mah bataryası var. Nebulanınsa bataryası 800 mah. Karşılaştırma yapmak çok doğru değil. Nebula en yüksek modda en az 1 saat kadar sabit yanıyor. Çakar modda daha şarjının bittiği olmadı. Tabi arka ışıktan bahsediyorum. Ön ışıkta ise durum biraz farklı. Gündüz en yüksek çakar modda 2 saat civarlarında şarjı bitti. Nebulanın strobe (çok hızlı yanıp sönen) modu ise bence harika. Grup sürüşünde arkadan geleni çok rahatsız etmiyor. Daha önce plus arka ışıkla önden giderken arkadan sürekli söylenme duyardım mesela.

Ucuz çin malı ışıklara ve hatta aksesuarlara çok para harcadım zamanında. Hepsi taklit ürünler oldukları için mutlaka bir falso verdiler. En büyük örneği de Plus'ın Moon kopyaları oldu benim için. Biraz fazla para verip mümkün olan en bilindik markalardan ürün alınması taraftarıyım. İlk kullandığım ışıklar kardeşimin dekatlondan aldığı şarjlı ön arka setti. Üzerlerine 3-4 tane çin malı ucuz şarjlı ışık bozuldu. Onlar hala duruyorlar mesela.

(link)
Gece görünürlük için güzel ürün bu bana göre. Ama 1 saati geçtikten sonra şarj durumları belli olmuyor :)

(link)
Bu da gece görünürlük için çok iyi. Ne zaman şarj ettiğinizi unutturur :)
Çok para harcayıp (benim gibi) çok uzaklarda aramaya gerek yok.
 

theburakt

Üye
Kayıt
8 Ekim 2018
Mesaj
39
Tepki
44
Şehir
AYDIN
İsim
Burak
Bisiklet
Bianchi
@brdtl Ben de yıllarca decathlon ürünlerini kullandım ama aydınlatma süreleri hep yetersizdi, süreyi uzattığımda da aydınlatmaları yetersizdi. Sanırım 2-3 saat yüksek performans veren bir aydınlatmayı ucuza almak diye bir durum söz konusu değil TL bu kadar değersizken. Köy yollarında tek başıma bisiklet sürmeyi seven biriyim. Bu yüzden araba farı gibi dedikleri aydınlatmalar tercihim ama olmuyorsa da çok zorlamadan uygun bir şeyi alıp geçeceğim. Uzak doğu sitelerinden alışveriş yapmadım ama sizin de dediğiniz gibi bir güvensizliğim var. Ürün hatalı gelse arkasına düşüp derdimi anlatana kadar 6 ay geçecek hissi veriyor. İşin içinden çıkamıyorum anlayacağınız. :)
 

hardnrocker

Aktif Üye
Kayıt
14 Temmuz 2018
Mesaj
178
Tepki
82
Şehir
bursa
İsim
hard rocker
Bisiklet
Kron
Plus PLF-7207B PLR-5506T ön ve arka far seti test videosu çektim kendi çapımda. Bu konu içine bağlantı yapıp konu açtım fakat admin nedense silmiş. Fotoğraf da eklemiştim. Şimdilik bu videoyu ekledim, yakında fotoğraf da eklerim.

Bence, giriş seviyesi ve şehir içi kullanım için gayet yeterli, tam bir F\P ürünü. Ben aldığımda bu kadarını beklemiyordum. İleride yetmezse ön far daha iyisi ile takviye edilebilir.
Videoda karşıdaki duvar yaklaşık 10 metre ve fazla olabilir. Işık şiddetini ve geçileri göstermeye çalıştım.
IMG_20181005_204218.jpg IMG_20181005_204011.jpg IMG_20181005_203929.jpg IMG_20181005_203822.jpg IMG_20181005_203853.jpg IMG_20181005_203759.jpg

Bu arada Cree led yazıyor kutusunda. Kısa bir araştırma sonucunda şu bağlantıyı okudum.
(link)
Bendeki lamba ledini büyüteçle yukarıdan incelemeye çalıştım. Anlatılanlara göre sahte izlenimi aldım. Fakat ben montajsız incelediğim için ve anlatılan ledlere dahil olup olmadığını bilmediğim için geniş yorum yapamayacağım.
 

theburakt

Üye
Kayıt
8 Ekim 2018
Mesaj
39
Tepki
44
Şehir
AYDIN
İsim
Burak
Bisiklet
Bianchi
@hardnrocker Aydınlatması gayet iyi görünüyor. Acaba ne kadar süreyle bu performansı sürdürebiliyor? Bir saatten uzun gidiyorsa bu şekilde tercih etmek lazım bunu. Ayrıca satın almadan bilemem ama cree ledin orjinal olup olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim bakınca.
 

hardnrocker

Aktif Üye
Kayıt
14 Temmuz 2018
Mesaj
178
Tepki
82
Şehir
bursa
İsim
hard rocker
Bisiklet
Kron
Detaylı bakmaya çalıştım, fakat monteli halde de belli oluyorsa sahte olabilir. Anlatılanlara pek benzemiyor. Size büyüteç ile fotoğraf çekip atayım madem.
Fakat sahte de olsa ışık şiddetini beğendim şimdilik. İlerleyen zamanlarda performans kaybı olursa belirtirim.
Saat olarak deneme yapmadım, en kısa zamanda onu da yapmaya çalışırım.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yol bisikletim de Sigma Buster 100 kullanıyorum, katlanır bisikletimde de Plus ışık mevcut.
@theburakt Katlanır bisikletimle yaklaşık 3 saat akşam sürüşü yaptım hala ışık yanıyor. Tam ışıklı mod da 1 saat, çakarlı mod da 2 saattir kullanıyorum.

(link)
(link)

Bunlar yol bisikleti kombinasyonum.

(link)
(link)

Bu da katlanır bisiklet kombinasyonum.
 

Ali_Bey00

Üye
Kayıt
25 Eylül 2018
Mesaj
18
Tepki
7
Yaş
24
Şehir
Hatay
İsim
Ali Kaya
Bisiklet
Salcano
Sizce bunu mu alıyım : (link)
Yoksa bu mu :(link)
ikiside bana 50 tl indirimle gelecek.

Ayrıca bu kaskıda alacağım: (link)