Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

ertunga bey in verdiği örnekteki fener 150 candela ışık verebiliyor buda fenerden 1 metre uzağı 150 lux aydınlatır demek ki oda 90° açıyla aydınlatma yaptığı düşünülürse ama açı 45-60° civarı yere vurur ve verim düşer, bisikletle giderken en az 5 metre önünüzü iyi görmeniz önemlidir, 5 metre uzaklık için bu değer 6 lux e düşer,açıdan dolayı daha da düşer. Anlaşılması için dersliklerde ve normal çalışma ofislerinde istenen ışık şiddeti standardı 250 lux tür, buna göre karşılaştırmanızı yapabilirsiniz. XM-L U2 ledli ürünleri tercih edin ve pil olarak 18650 pil alın, fiyat performans olarak en iyi çözüm XM-L T6 ledli bir fener yaklaşık 1000 lumen ışık akısına sahip olsun(lux şiddet, lumen akı dır karıştırmayın) ve yanına çin malı en az 3000-4000(gerçek güçleri 2000-2500 arası olur) mAh gücünde bir 18650 pil alın;;;; performans isterseniz 1800 lumen XM-L U2 ledli bir fener ve yanına panasonic marka 3100 veya 3400 mAh gücünde(gerçekten bu gücü verir) 18650 pil alın

not: çin malı 18650 piller 10-15 tl arası bulunabilir, panasonic 18650 piller ise 30-35 tl civarıdır.

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
Scudo
bataryaları ayrı monte edilen ve fenere kablo ile güç iletilen fener modellerinde kablosuz km saati kullanıldığında elektromanyetik girişimden dolayı çalışma bozuklukları gözlemlenmesi ihtimaldir. dikkat ediniz...

@Emrah ONANŞehir içinde kullandığım için bana yeterli geldi linkini verdiğim ve aldığım far stop lambası tabiki hiç ışık olmayan köy kasaba şehirler arası yol gibi yerlerde yetersiz ama şehiriçi bana yeter.

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@Emrah ONAN

@Emrah ONAN

Peki bu son düşündüğümüz ürün hakkında ne diyebilir siniz ?
İhtiyacımı karşılayabilir mi ?

(link)

@Umut Tekin

o parayı edermi derseniz evet o parayı eder ama dediğim gibi batarya paketi ayrıdır ve kadroya bir yere monte edeceksiniz görüntü açısından sıkıntı yaratmayacaksa alın. orta güçte çalıştırırsanız tahminen sürekli yanmada 8-10 saat idare eder belkide daha fazla

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
ben de fener almak istiyorum. şu ikk modelde karar kıldım:

(link)

(link)

sizce hangisi daha iyi?

@Cemali Avcı

İkisi de para etmez. Yukarıda Emrah Bey'in yazdıklarını okuyun. Aynısı el feneri için de geçerli.

@ahmetcan44

bütçe kısıtlı ve verebileceğim rakamlar bundan yukarı olmaz. akşamları nadiren çıktığımı da hesaba katarsam daha iyisi bana lüks gibi geliyor.

@ahmetcan44
teşekkürler. fakat aliexpress yada ebay'den almayı düşünmüyorum. satıcıyla oluşabilecek olası bir sorunla uğraşmak istemiyorum.

Hocam Aliexpress'te ve eBay'de, yahut da DX'te paranız güvencede. Bir sıkıntı yaşamazsınız. Aliexpress'te kargo takibi de mümkün. DX'te ek ücret istiyorlar bu meblağlar için. eBay'de hiç yok zaten. Bir kaybınız olmaz, kazancınız olur. 2 doları fazlasıyla hissettirecek fark var diye söylüyorum.

@ahmetcan44

daha önce ebay'den arkadaş alışveriş yapmıştı. satıcı ürünü kargolamayıp, yalan bi takip no girmişti. parasını kurtarana kadar üç ay geçti. aliexpress de benzer mantık; gittigidiyor gibi. o yüzden pek sıcak bakmıyorum. bikaç kullanıcıya (top rated) mesaj attım aksesuarlarla alakalı. geri dönüş olmadı. hal böyle olunca soğudum bu sitelerden. dx'den onlarca alışverişim oldu. hepsi geldi. sadece bir kargom gelmedi. iade istedim. sorunsuz iade ettiler ki o ürün de iadeden yaklaşık 10 gün sonra geldi.
o yüzden dx, focalprice, buyincoins gibi sitelerden alışveriş yapmak daha mantıklı geliyor bana.

Aliexpress'te sahte takip numarası gibi bir şeyle karşılaşırsanız, paranız iade edilir. Onun dışında; yanlış ürün gelmesi ya da alakasız ürün gelmesi durumunda ürün yine sizde kalır, paranız iade edilir. 7 dolara alacağınız ürün gerçekten iç açıcı değil. Benzeri DX'te varsa alın ama yoksa bulaşmayın derim. Fiyatlar ortada.

@Cemali Avcı

seçtiğiniz fenerlerde bisiklete montaj aparatı yok farkındamısınız ayrıca temin etmeniz gerekli. ayrıca bu güçte fener alırsanız şehir içinde idare eder sizi. aynı fiyata gittigidiyor yada sanalpazar üzerinden de fener bulabilirsiniz aynı güçte. araştırın ama en azından 400-600 lumen güçte alın bu bütçeyle belki bulabilirsiniz.

Açıkçası bu konu benim de kafamı çok kurcalıyordu, sürekli olarak da geceleri çıkıyorum bisiklet sürmeye ve geçtiğimiz günlerde Fenix'in BT20 modelini gördüm. Açıkçası ilk bakışta epeyce tuzlu geldi, 250 lira kadar bir maliyeti var ve 2 yıl garantili. 12 ay kadar da kredi kartına taksit yapabiliyorum. İncelemelerini okudum yabancı forumlarda, bir bisiklet üzerinde de görüm, yarım saat kadar kullandım ve ihtiyaçlarımı tam manasıyla karşılayacağına kanaat ettim. Henüz siparişini geçemedim ama bir ay içerisinde almış olmayı umuyorum. O zaman sağlıklı bir incelemesini yaparım.

@ahmetcan44

Ben de ilk etapta 250 lira mı demiştim ancak şu ana kadar aydınlatma için harcadığım parayı göz önüne alınca (s-sun led ışıklar, cat eye'lar, u2 ledli ışıklar vs...) bu tarz bir şey alıp iki sene kullanmak daha mantıklı geldi açıkçası. Aydınlatması gerçekten çok iyi, niteriderlardan bile iyi geldi hatta bana.

Aydınlatması eminim iyidir, fotoğraflar bile iştah kabartıcı fakat 250 lira uçuk geldi. Alırsanız incelemesini bekliyorum. Kaçkar'dan alacaksınız sanırım.

@ahmetcan44
Kaçkar da var mı bilmiyorum, av malzemeleri satan bir tanıdığım var, fenix ürünlerini de distribütör garantili satıyor, ondan rica etmiştim güçlü bir fener var mı diye, o göstermişti. Kaçkar da varsa orayı da değerlendirmek isterim.

Var ama tek çekim fiyatı 250 TL.

(link)

6 taksite kadar vade farkı yok gibi ama sonrasında biraz biniyor.

Geri