Scudo Sports

Ön çapraz bağım koptu

belli bir süreci gözden çıkardım zaten. Profesyonel futbolcular bile 6 ayda tekrar üst düzeyde futbol oynuyorlar bazılarının tekrar çapraz bağı kopabiliyor. İnşallah bende 6 ay sonunda gönül rahatlığı ile bisiklet sürebilirim.

Scudo
@Emrah Özşahin
Son durum nedir? Ameliyat oldunuz mu?

Sende bizdensin :D ACL benimde kopuk ilk başta gerçekten çok tereddüt ettim bisiklet için fakat şimdi günlük 20-25 km gezintiler 60-80km uzun turlar yapabiliyorum. Eminim daha fazlasınıda yapabilirim fakat vakit ve ekipman sebebiyle sıkıntı .
Bisikletin herhangi bir sakıncası yok . Doktorların ACL kopuk olan kişilere tavsiyesi hafif tempo koşu- yüzmek ve bisiklet. Ben bisikleti seçenlerdenim. Geçmiş olsun.

Evet ameliyat oldum. 1 ay fizik tedaviden sonra işe başladım. Bisiklette sürerek 17 kg verdim. Fizik tedavi hareketlerine devam etmem gerekiyordu ancak işte ve Yürüyüşte ve bisiklet sürerken sıkıntı olmadığı icin aksattim :) koşarken ağrıyor ama. Tam olarak iyilesemedim hareketleri 6 ay boyunca yapmam gerekiyordu

halı sahada futbol maço yapmak bence bile bile ladesten başka bir şey değil.
çevremde ne kadar halı saha maçı ile meşkul olan kişi varsa istisnasız hepsi sakat.
uzak durulmasından yanayım.siz ne kadar iyi ve centilmen bir oyuncu olsanız da bir gün bir birisi tarafından iradeniz dışında sakatlanmanız çok yüksek bir ihtimal

darbeye dayalı sataklıklar çok mühim değil kırık olmadığı sürece geçer. çapraz bağ yırtılması genelde kendi kendinize yaptığınız birşey. aniden sağa sola dönerken ayağınızın sabit kalması özellikle kramponlar v.s çime takılabiliyor kiloda varsa kaçınılmaz oluyor bu durum. yolda yürürken bile çapraz bağı kopanlar oluyor tabi maçta yaşanan risk kadar riski yok :) ama bisiklet en güzeli. hiç bisiklet sürerken ön çapraz bağı kopan birini duymadım.

Diz eklemine binen yukun azalmasini saglayan baglardan biri on capraz bag acili bir yaslilik donemi gecirebilirsiniz eger birde irsi olarak kemik deformasyonu yatkinliginiz varsa buna baya yakinsiniz demektir. ameliyat olma ihtimaliniz varsa da fazla geciktirmeyin cunku zaman gectikce baglar birbirinden uzaklasiyor .

HTC Salsa C510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2003 yılında artroskopik ACL ile yırtığın büyük olmasından dolayı açık menisküs ameliyatı oldum. Daha sonraları enfeksiyon kaparak tekrar ameliyat olan birisiyim. ( menisküs bölgesinden sebebi gribe yakalanmamdan dolayı ameliyat bölgesinin efenkte olması ). Açıkçası size ameliyat olmanızı tavsiye edebilirim ama doktorunuzu da iyi seçmeniz gerek. İlerleyen yaşlarda kasların zayıflaması ve yükün daha çok dize binmesi nedeniyle ani boşalmalar kireçlenme kıkırdak dokusunda bozulma vb. sıkıntılar olabilir. Olmazsanız da kendinize dikkat etmeniz ve tekrar dizinizi döndürmemeniz lazım. Malum bisikletten bazen aniden inme durma gibi hareketler yapabiliyoruz. Kaslarınızın da güçlü kalması lazım... + ile - değerleri düşünmekte fayda var bir işe başlamadan önce...

''menisküs bölgesinden sebebi gribe yakalanmamdan dolayı ameliyat bölgesinin efenkte olması ''

Mrb...
Cümleyi anlamak mümüün değil..
2 operasyon arasındaki süre ne kadardı?

Ameliyattan yaklaşık bir ay sonra ateş burun akıntısı öksürük ve dizde şişiklik kızarıklık...hastanede yaklaşık 1,5-2 ay ilaç tedavisi arada da diz içi temizleme ameliyatı

2.operasyon ,ilkinden kaynaklanıyo....Cerrahi sterilizasyon tam yapılmamış...Grip viral bir enfeksiyon olup yara yerinde bir sorun yaratmaz....Diz içi temizlendiğine göre, orda bakteriyel bir enfeksiyon var..İlk ameliyatta asepsiye dikkat etmemiş ortopedist....

Anladığım kadarıyla hekimsiniz. Bana söylenilen oydu yani nezle grip tarzı birşey olduğumu hatırlıyorum ama nezle olmak sanırım mikrobik ya da bakteriyel bi olay onun etkisi olur mu bilmem. Ama dizimin içinin temizlendiğini net olarak biliyorum. Teşekkür ederim bu arada. Bir de okuğum kadarıyla açık yapılan menisküs ameliyatlarının enfeksiyon riskinin çok yüksek olduğu idi...

@Emrah Özşahin
Geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda tamamen iyileşirsiniz.

Ömrünüzün bir yerinde artık hayat çekilmez hale gelecek , yürürken ayağınız boştaymış , diziniz boşalıyormuş gibi olacak, ağrılarınız şiddetlenecek ve mecburen ameliyat olacaksınız, en iyisi bunlar daha başlamamışken tedavi olun

öçb bisiklet için çok gerekli değil menisküs ve kıkırdak dokuda bir hasar varmı bunlara bakmak lazım ben 6 yıl öçb kopuk yasadım yeryer gunde 80 km bisiklet suruslerim oldu 80 gun once öçb ameliyatı oldum dış meniskıusumde dejenerasyon vardı ve yırtık yoktu ameliyat sırasında doktor aşırı bir problem gormediginden ellememiş sadece öçb yi yaptı

edit:üstteki yorumdaki arkadaş diziniz boşalacakmış gibi olacak demiş benim böyle bir şikayetim hiç olmadı bazı insanların dizi daha iyi kompanse ediyor kaslarınızı guclendirmeniz gerek.boşalmalar olabiliyor ama herkeste oalcak diye birşey yok anlamanız gereken dizinizin asla öçb kopmadan önceki haline gelmeyeceği

@Tolga Günsezer

Yaklaşık iki ay önce motorsiklet kazası sonucunda sol ön çapraz bağ ve sol dış yan bağ koptu.Şuan 14 gün geçti ameliyat olalı. Ön çapraz bağ yapıldı ama dış yan bağ halen kopuk şekilde duruyor. Fizik tedavi ile düzeleceğini söyledi doktor. Ama çok endişeleniyorum. Dizimi sağa sola hareket ettiren yan bağlardır. Ve dizin ileri geri hareket ettirmesini sağlayan ise ön ve arka çapraz bağlardır. Dizim tekrar dönecek diye korkuyorum Ağrı'larım halen geçmedi bir kaç gün sonra dikişlerim alınacak. Yan bağ ameliyatı diye birşey yok ben bulamadım halen. Bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar. Yan bağlar fizik tedavi ile güçlenirmi Nasıl bir süreç bekliyor beni. ?

Arkadaşlar merhaba.
11 yıllık amatör profesyonel basketbol deneyimim sonucundaki bilgilerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle konu sahibine çok geçmiş olsun. Işiniz zor baya inşallah kolaylıkla atlatırsınız.
Konuya gelecek olursak,bağ yırtılınca işlevini devam ettirir ama yırtık boyutuna bağlı olarak ameliyat gerektirebilir ve de yırtık boyuna bağlı olarak yine performansı düşer yani görevini yerine getiremez.
Ama bağ koparsa bu işlemlerden giç biri olmaz. Kopan bağ uzuvu ölü gibi sallanır kullanılamaz. Çekme itme olur ama o bağ görevini tek başına yerine getiremez. Ameliyat gerektirir zımbalarlar dikerler vs.
Bagı kopuk yırtık şekilde yaşayan insanın zihni sağlıklı değildir bence.
Allah korusun çok şükür fiziksel bir engelimiz yokken kendimizi bile bile engelli yapmıs oluruz direk.
Bence ameliyatınızı olunuz.
Yaklaşık bir 6 ay fiziktedavi yapınız.
Ve de buzlarla arkadaş olunuz.
Çok geçmiş olsun tekrardan

Capraz bag zedelenmesi yasayan arkadaslar var midir, bana tavsiye verebilecek. Neden oldugu konusunda bir fikrim de yok

Geri