Scudo Sports

Ön aktarıcıda vitesin çift düşmesi

ilgilenen herkese teşekkür ederim. sorun çözüldü.
dendiği gibi olay tamamen tel geliş açısı ve bağlantı şekli ile ilgiliymiş. teli vidanın arkasından dolandırarak sabitlediğimde hem vites geçişleri çok yumuşadı, hem de 3ten direkt 1e düşme olayı çözüldü. gerçi evde denedim, test sürüşünü yarın yapacam ama %99 çözüldü görülüyor.
telin geçiş açısı yanlış olunca muhtemelen tel olması gerektiğinden çok daha fazla geriliyordu ve bu nedenle benim vites değiştirmek için çok zorlamam gerekiyordu ve yine bu aşırı enerjiden dolayı vites kolu vites düşürme esnasında vitesi 2de kavrayamayıp 1e düşürüyordu.

vites kolları fiyatlarına bakmaya başlamıştım, ancak yukarıda dediğim gibi teli elle çektiğimde sorun olmadığı için, kolun bozuk olduğu konusunda ikilemde kalıp buradan sorayım demiştim. iyiki de öyle yapmışım. vites kolu sağlammış demek ki.
tekrar teşekkürler.

Scudo
@MAERKEK Trim( ara vites) fonksiyonu var viteste. Ondan öyle gözüküyor. Trim fonksiyonu orta dişlide fonksiyon görmesi gerekirken küçük dişli de çalışıyor, vites telini gerginleştirip sıkınca da ortadan kalkıyor ve vites kolu çok sertleşiyor. Zaten bu sorunun sebebi bence de sti kolun vites teli gerginliğine dayanamaması o yüzden mümkün olan en düşük gerginlikte kullanmaya çalışıyordum. Siz öyle diyince tekrar ayar yaptım ama değişmedi.

Bir de ön aktarıcı yayı çok gergindir denilmiş. Nasıl dururken gerilir, tam tersine zamanla ufak ufak gevşemez mi zaten?

Bisikletin WD40 layıp yağlamadığım oynak parçası kalmadı:) vites fren kolunu greslesem bir çözüm olur mu sizce?

@Kook
Tabiki zamanla gerginlik azalır . Vites kolu boşta iken rahat hareket ediyorsa greslemeye gerek yok

Arkadaslar selam, yeni bir salcano ng 750 24 jant lady modeli bisiklet aldim. Daha sifir hic binmedim, ayarlarini yapayim dedim orta viteste dagildim. 3 saat ugrastim yapamadim. Tel alttan geldigi icin ve 3 kademeli basmali oldugu icin beceremedim, cevirmelileri rahatca yapabiliyorum. Su an tel cok gergin oluyor ve cit sesi gelmiyor, vites kolunun ordaki kabloyu bosaltarak en kucuk orta disli ve en buyuk arka disli ile ayari yapiyorum, teli gererek sıkıyorum. Sonra ortada 2.vitese bile atamiyorum cunku tel gergin oluyor, nasil yapacagimi bir turlu beceremedim ve telin orta aktariciya baglanis bicimide sanirim yanlis.

Yeni konu acamiyorum yeni uye oldugumdan sanirim.

Birkac resim ekliyorum.

(link)

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Aynı sorundan bende müzdaribim . İki tane çevirmeli parçaladıktan sonra basmalı aldım . Ayarda randıman sağlayamadım.

@MAERKEK
Basmali bana daha zor geldi, 2 tane daha bisikletim var onlar ustden gecmeli tel kullaniyor ve cevirmeli. Cok daha rahat ayar yapiliyor. Bi salcanoda kadro altindaki vites tel klavuzu kirilmis. Bugun buldum 2 tane aldim. Aksam ayari tekrar deneyecegim ama videolarda vites kolundaki kabloyu bosaltin diyorlar, ama bugun bisikletci kolun ordaki metal komple plastik parcanin icinde olacak dedi.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@social
Deneye deneye bulacağız , hava soğuk olunca pek uğraşamıyorum.

Geri