Scudo Sports

Ön aktarıcı teli değişimi ve vites ayar vidası

OnurYollarda

Daimi Üye
Tepki
290
İsim
Onur
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir süre önce donanımlarını yükselttiğim bisikletimde, bisikletçi ön aktarıcı kablosunu çok dibinden kestiği için aktarıcı ayarı yaparken telleri bozdum. Şimdi yeni tel siparişi verdim ancak birkaç sorum olacak:

1. Gidon bandı sökülmeden teli muhafazadan içeriye itekleyerek takabilir miyim?
2. Herhangi bir gerginlik ayar vidası olmadığı için, gerginliğini nasıl ayarlayabilirim? Pense ile çekerken ön aktarıcı vidasını sıkmak zor geldi :)
3. Aşağıdaki link'teki ayar vidasından alsam her bisikletçi takabilir mi? (Youtube'da biraz zahmetli görünüyor)

(link)

EA735E3B-C283-4582-BAA9-07D605A4D234.jpg

Kimsenin fikri yok mu? :)

Ön aktarıcı gerginlik ayar vidası olan bir Shimano STI kol var mıdır? Eski Microshift aktarıcılarımda vardı, ancak Tiagra 4700'de olmadığı için biraz sıkıntılı oluyor ayar yapmak.

Şöyle bir ürün aldım ama bakalım nasıl taktıracağım ve nasıl olacak...

(link)

Scudo
Herkese merhaba. Dört beş ay aradan sonra bisikletimi çıkarıp vites ayarlarını vs yapmak istedim. Bu arada ilk defa teli de değiştireyim derken ön aktarıcı üzerinde telin bağlandığı yer değişik göründü gözüme. İlk fotoğraftaki gibi olduğunu sandığım yer şu an ikinci fotoğraftaki gibi. "Parça falan mı düştü yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum" derken teli bağlamaya çalıştım, pul yamuldu. Gerçekten parça mı eksik yoksa ben mi yanlış yaptım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.190622190623

Geri