Scudo Sports

Ombudsman'dan trenlerde bisiklet taşınması hakkında yeni karar

bunu yapmaları için marmaray trenlerine bir vagon daha koymaları lazım ki bu da istasyonlara trenlerin uzun gelerek sığmaması demek. son vagonu bisiklet taşıma vagonu haline de çevirmezler. bence uygulamazlar.

Scudo
Bisiklet konusunda toplumda bir farkındalık oluşmaya başladı. Bence ilerleyen dönemlerde kurumlar bu konuda daha duyarlı davranmaya başlayacaktır.

Kim öper ombusmanı hiçbir yaptırımı yok anca tavsiye verir

TCDD'nin 15 Temmuz afişi. Yorumsuz olarak bırakıyorum.

EITozxyX0AAId6D
Ahahaha lorem ipsum kısmını doldurmamışlar : D
lorem ipsum hazır ofsetlerde doldurulacak kısma yazılıyor.

@tekincik hocam öncelikle bu bir kazanımdır ve bundan ötürü sizi tebrik ediyorum... yalnız tahminim siz hukukçusunuz ve bizlerden daha iyi biliyorsunuz bazı konularda inanın şikayet etmeniz veya hak aramanız o kadar uzun süreçlerle kabusa dönebiliyor ki bizler hemen sonuca kilitlendiğimiz için sabır olayı da noksan olduğundan ilk dakikada golü yiyip oturuyoruz ama hak aramak önemli çok haklısınız ...bu bir resmen hak verilmez alınmaz olayının ispatı olmuş

• Beğen
Tepkiler: tekincik
@dryakup23 Ben hukukçu değilim. Okul yıllarından kalma alışkanlıklarım sonucu edindiğim iyi bir dilekçe yazma kazanımım sayesinde başvurumu yaptım ve bu Karar çıktı. İlk defa bir devlet kurumunun bu yönde ciddi bir Karar aldı. Amaca ulaşmak biraz uzun sürse de bunun geri dönüşü olmaz. Bir vatandaş olarak hepimiz bu konuda birşeyler yapabiliriz. Biz makul birşey istiyoruz.

(link)

(link)

Haber, Anadolu Ajansı ve Hürriyet'te de yer aldı.

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
@tekincik bir üyeye hukuki destek verilir demişsiniz o yüzden bende hukukçu olabilirsiniz diye tahmin etmiştim ki öyle olmaması aslında azminizin göstergesi demektir ki çifte tebrik ediyorum hakikaten muazzam bir başarı... bisiklet camiası olarakta bizlere iyi bir örnek oldu açık söylemem gerekirse ki bu benim ayıbım bu dilekçenin muhatabı olan KDK kurumunu bile şimdi sayenizde öğrendim...

@dryakup23 Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), TBMM'ye bağlı olarak çalışan bir Kurum. Kurumun verdiği kararlar bağlayıcı olmasa da idareler genel olarak bu kararlara uyuyor. KDK, vatandaşın bir çeşit avukatlığını yapan bir Kurum. Gerektiğinde aldıkları kararları basınla paylaşıyorlar ve TBMM'ye rapor veriyorlar.

Aynı zamanda kararlara uymayan idare aleyhinde idare mahkemesinde süresi içinde dava açma hakkınız var.

Şimdi sıra TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünün vereceği yeni kararda.

Kurumun başındaki Kamu Başdenetçisini ise TBMM Genel Kurulu seçiyor.

Bir vatandaş olarak e-devlet üstünden CİMER kanalıyla küçük bir dilekçe yazıp gönderseniz bile en fazla on dakikanızı alır. Farkındalık ve kamuoyu gücü önemlidir.

Son düzenleme:
Bence tekincik'in söylemeye çalıştığı şu. Siz uğraşın da, gerekirse mücadeleniz bi ömür sürsün, sefasını siz süremeseniz bile çocuklarınız ya da torunlarınız sürer. Aslında Türkiye'de herkes böyle düşünse şimdi ülke olarak çok başka yerlerdeydik. Fakat "günü kurtarmak" bizim göbek adımız olmuş. Ekonomimizi "günü kurtarmak" için yaptığımız hareketlerle tekrar batırdık, ve uzunca bi süre de toparlayamayacağız. Bi politikacı çıkıp da gerçekleri anlatsa, ey ahali, beni seçerseniz en az 10 sene fakir kalacaksınız, ama sonrasında yavaş yavaş düzlüğe çıkmaya başlayacağız ve dövize bu kadar endeksli bi ekonomimiz olmayacak, her şey daha sağlam olacak filan dese oy alması imkansız gibi bişey. İstiyoruz ki hemen yarın her şey düzelsin. Ama işte bu şekilde bırakın düzelmeyi her şey daha da kötüye gidiyor.

Son düzenleme:
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, bu son Karardan sonra bisikletlerin trenlerde taşınması konusunda yeni düzenlemelerin yapılacağını ve bu konuda ayrıca bilgi verileceğini bildirdi.

Bence sizde CİMER'den başvurular yapın.

Son düzenleme:
Marmaray mevzuunda yol bisikleti ile trene binebilmek icin TCDD'ye ve idaredeki yetkililere email, twitter, watsapp uzerinden çok kez yazdım. Ancak her sabah işe giderken ciddi stres ve münakaşa yaşamaktan yorulup katlanır bisiklet aldım. Tren açıldıgından beri katlanirla işe gidiyorum. Ancak bu konudaki ufacık bir adımı bile desteklerim.

İstenirse her şey ayarlanabilir ,yeter ki iyi niyetli ve çözüm odaklı adım atmak istesin insan. Metrobüste bile her saat bisiklet taşımak serbest taşımak mümkün olabilir. Dakika başı otobüs geçiyor her 10-15 metrobüsten birinin körük arka kısmının koltuklarını söker bisiklet ,bebek arabası ,elektrkli sandalye gibi durumlar için hazır hale getirirsin . Buraya vatadaş binmesinide yasaklamazsın ama herkes bilir ki öncelik diğer saydığım yolcuların .Bugün bebek arabası yasak değil ama koltuğunda oturan bir bebek arabasını metrobüse yoğun saatlerde sokma imkanı var mı ? Ya da yürüyen sağlıklı mücadele edip kendi alanını kazanma becerisine sahip yolcuların bugünkü şekli ile yolculuk etmelerini diğerlerinin evde ya da nerede ise bir yerden başka yere kımıldamamalarını isteriz.
Bririnci fotoğrafta kopenhag ta avm girişi , yaya girişinden daha büyük bisiklet otopark girişi mevcut . Merkez de bulunan tek avm ve bizde ki yüzü aşkın avm nin devasa otoparkları olmasına rağmen kapalı alanda güvenli bir bisiklet park yeri olanı yok sanırım. Cevahir avm ye mail attım güzel ve kibar cevap aldım o kadar. Saphire de iken şikayet dilekçesi doldurmak istiyorum dedim danışmada konuyu sordu bisiklet par yeri dediğimde haa o konu dedi (sen istediğin kadar doldur biz bir halt yapmayacağız tadında) . Bir sayfa dolusu yazıp verdim .
İkinci fotoğrafta yine avrupa ülkesi tabi neresi bilmiyorum ama bisiklet vagonu ve duracağın yer çoğu zaman işaretli , yer olunca kibarca biniyorsun tıkış pıkış gelirse bekliyorsun . Bizde tabi aşırı kalabalık şehirler mevcut ama nazilli izmir arası bisiklet taşıyamamak neden mümkün olamaz ki?

1.JPG2.JPG

TCDD Taşımacılık A.Ş. yeni bir düzenleme yaparak bisiklet taşımanın yasak olduğu saat dilimini gün içinde toplam bir saat düşürdü. Buna göre, sabah 07.00-08.30, öğleden sonra 16.00-19.30 saatleri haricinde trenlerde bisiklet taşınabilecek.

(link)

Kamu Denetçiliği Kurumu kararı ilerleyen dönemde trenlerdeki bisiklet yasağının tamamen kaldırılması yönünde. Bu bir başlangıç oldu. Yaşasın bisikletlerin serbest taşınması.

Geri