Scudo Sports

Okullarda ders olarak okutulacak mevzu, kargoyla bisiklet gönderme :)

Kargo yoluyle bisiklet gönderirmisiniz?

• Kesinlikle göndermem, babamın oğluna güvenmem.

• Gönderirim, kargoya güveniyorum, zaten dünyanın en güvenli ülkesinde yaşıyoruz.

• Çoğunlukla yüz yüze satım veya alım yapmayı tercih ederim.

• Konuya sahip çıkmak lazım!

• Almam da satmam da, açıkçası konuyla alakasızım, buraya kamera şakası videoları ararken ulaştım.

• Toplam katılım
    90
Konu sahibinin 15.000tl lik hirsizlik olayini komik olarak nitelemesi sinir bozuyor.

Scudo
@Edip Dinçer ben yurt içi kargonun kamyondan gönderi boşaltması sıranda geçiyordum tak tuk dan dun sesler geliyordu bir döndüm baktım ki adam karpuz atar gibi yolluyor fakat karşıda tutacak kimse yok kamyonun ucuna kadar sallıyor hey maşallah dedim... o gün bu gündür kargo gönderirken iyice sarıp sarmalarım ve alıyorsam da kontrol etmeden almam bilginize :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Ben kargo ile yolladım sattığım bisikletimi,hiç bir sorunla da karşılaşmadım. Sadece uzak mesafe gidiyorsa pahalı oluyor o kadar. Eğer bisikletimi yollamak zorundaysak değeri hiç farketmez,yollarım.

@furkan.zaman Ben trajıkomik dedim dikkatini çekerim. Ayrıca yazı sadece konu içinde bir örnek, ayrıca bu olayın gerçekliğini tek araştıran benim ;) ama daha gerçek olup olmadığı bile belli defğil, belkide bir şehir efsanesi. Ama siz bunları boşverin soruya odaklanın :)

@Tolga Çelebi Yürü be :) işte bu şekilde sorduğum bir soru var kişilerden net cevap alıyoruz, yollarım veya yollamam, veya ne alaka ben kargoya vermem. Konumuz bu :)

çocuklarla aynı whatsap grubundayım. olay tamamiyle gerçek ama detayları bende bilmiyorum. çünkü whatsapp a doğru düzgün girmiyorum. grupta baya dert yakınıyolardı bu olayla ilgili. gerçi hala sormadım durum ne oldu diye. :islik:

• Beğen
@chnkrmz Ben çocuktan babasının numarasını istedim direk, çünkü daha önce bu çocuklar bi ilana bayağı uzunca troll yapmışlardı topluca. Kadroyu da aynı görünce ulan yine mi imam hatipli bisikletçiler dedim :D Sonra babasını aradım, babasına dedimki böyle bir vaka var, o da evet öyle birşey varmış dedi, yani sanki babası konuyla hiç bir alakası yokmuş gibi cevap vermişti, son durumu bende senin gibi bilmiyorum:kötü:

@çağrı can
Ikinci el urundeki hatayi zaten cok buyuk olmamasi kosuluyla sifir urune gore daha rahat hallediyorsun. Sifir urunde bir sorun olustu mu yok geri gonder yok mail at garantisi iviri ziviri oo bi ton dert.
Sifir aldigim bir lapierre bisikletle ilgili firmaya mail atmaktan fransizcayi çözüyordum neredeyse. Zor kurtuldum. Favorim izlanda :)

Bence o 15binlik bisiklet mevzusu kolpa.Satıcı ilana " Krom Bisiklet " yazmıştı.Sahte kimlikle alan kişide kendi adamları Hem bisiklet onlarda kalacak hemde 15binin üstüne çökecekler gibime geliyor

İnternet'ten çok sık alışveriş yapan birisiyle yaşıyorum. Her şirket haftada bir olmasa iki haftada bir bize uğrar. Artık adamlarla kanka olduk. Bir gün biri bana,
"Abi, bir isteğin olursa söyle. Malum çok fazla koli oluyor sahipsiz!!!!" diye zarf attı. Hoş iki hafta sonra adamı göremedik. Yerine yeni eleman almışlar. Yeni elemana nooldu arkadaşa diye sordum. Düzgün bir cevap alamadım. Artık foyası mı çıktı, köşeyi dönüp uzadı mı? siz tahmin edin.

• Beğen
@furkantrojka Hocam kargocu imzalatıp gidiyor anında açıp kontrol etmeye bakmaya vakit bırakmıyorlar ki.

@Gökhan Kuş Nasıl bin türlü güvenli halleri var acaba bilgilendirirseniz seviniriz. :)

@dethagorf İşte laf ola beri gele. Arkadaş sevinsin diye yazdım :D Biz çok güvenli bir ülkede yaşıyoruz. Bu arada tüm ulusumuzun başı sağolsun :(

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Bu konuda bir kaç kelam edeyim..

En son yol bisikletimi satarken, şehir dışına yollamak gibi bir düşüncem yoktu. Bunun da iki sebebi vardı; birincisi alacak kişi gelsin, bisikleti denesin, üstüne binsin, insin, sağına soluna baksın, benim görmediğim bir kusuru varsa görsün-bilsin, bisikletle bir bağ kurabiliyorsa alsın, yoksa içine sinmeden almasın diye.. İkincisi de kargo işinden korktuğum için..

Velhasıl, bisikleti en çok isteyen forumdan bir abimiz oldu ancak kendisi İzmir'de ikamet etmekteydi. Nasıl ederiz, gelip mi alsanız, bir görseydiniz çok iyi olurdu falan derken, nihayetinde karşılıklı güven kurulunca, bisikleti yollamaya karar verdim.

Bana göre eğer bir satıcı bisikletini satarken kargo ile yollamayı kabul ediyorsa, o kargodan da sorumlu olacak. "Ben zaten kargolatmak istemiyordum, sen istedin diye kargoladım" demek doğru değil, o zaman ya hiç kargolamayacaksın, ancak kargoluyorsan da sorumluluğunu alacaksın. Ben de her ne kadar kargoyu kabul etmiş olsam da, bu sorumluluğu üstüme aldığımı biliyordum.

Bu sebeple bisikletçimin yolunu tuttum (zaten oradan yeni bisiklet aldığım için nazım da geçti ancak almasaydım da muhtemelen yaparlardı) bir kaç gün önceden yeni satılacak bir bisikletin kutusunu ve ambalajlarını saklamalarını tembih ettim. Bir kaç gün sonra da gittim, bisikleti bizzat orada söktürttüm, darbeye maruz kalabilecek heryerini streçle ambalajlattım, içinden çıkan bisikletin ne kadar ambalaj koruması varsa, sattığım bisiklete uygulattım. Mümkün olduğunca düzgün ve iyi sabitlenmesine gayret ettim.

Kargoyu da bisikletçiden yaptırttım, bu hem bir miktar daha fiyat avantajı getirdi, hem de sürekli bisiklet getirip götüren kargo şubesiyle en azından rotanın bir kısmında tecrübeli tarafta kalmış olduk.

Kargo takip kodunu da bisikletçiden istemiştim kargoyu gönderttikten sonra, ancak bana kargo takip numarası gelene kadar kargo gitmişti bile..

Tüm bunlar elbette bir miktar ek masraf yaratıyor (ister satıcı ister alıcı karşılasın) ancak düzgün ve sonradan alışverişi etkileyebilecek anlaşmazlıkların çıkmadığı bir süreç için bana sorarsanız yapılması gereken bu.

Geri