Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Robert Jordan nın
Zaman Çarkı serisini okuyorum,
16 kitaplık bu seri ve beşinci ayında sekizinci kitaba ancak geldim.😁😁😁😁

Scudo
Bisiklet ve bisiklet sporunda gelişim amaçlı okuyabileceğimiz kitap öneriniz var mıdır?

Robert Jordan nın
Zaman Çarkı serisini okuyorum,
16 kitaplık bu seri ve beşinci ayında sekizinci kitaba ancak geldim.😁😁😁😁
Robert Jordan'ın maşallahı var, yazmışta yazmış, yazmışta yazmış 😃 kitaplar 700-1000 sayfa arası o yüzden de uzun sürüyor bir kitabın bitmesi, ben de 3. kitaptayım, bu seriyi okurken farklı kitaplar da okuyorum, o yüzden yavaş ilerliyor okuma hızım.

• Beğen
Tepkiler: EsQaRe
Robert Jordan'ın maşallahı var, yazmışta yazmış, yazmışta yazmış 😃 kitaplar 700-1000 sayfa arası o yüzden de uzun sürüyor bir kitabın bitmesi, ben de 3. kitaptayım, bu seriyi okurken farklı kitaplar da okuyorum, o yüzden yavaş ilerliyor okuma hızım.
Okumak güzeldir, yavaş veya hızlı olması önemli değil yeter ki zevk alın:)

Son düzenleme:
Bisiklet ve bisiklet sporunda gelişim amaçlı okuyabileceğimiz kitap öneriniz var mıdır?

irfan türetgen hocanın kitabını mutlaka tavsiye ederim. (link)

kadir görkem aka'nın belleville tacı keyifli bir roman. (link)

aydan çelik'in kitabında nefis rotalar var; istanbul için. (link)

şeytan arabasının yolcuları var. bisiklet temalı kısa anektodlar. sporun kültürü için çok keyifli bir kitap.

yabancı kaynaklar da var ama gerekli bilgileri özet geçiyor; irfan hoca'nın kitabı bu anlamda daha derin.

özelden ulaşırsanız cyclist training bible'ı paylaşabilirim (ingilizce haliyle)

irfan türetgen hocanın kitabını mutlaka tavsiye ederim. (link)

kadir görkem aka'nın belleville tacı keyifli bir roman. (link)

aydan çelik'in kitabında nefis rotalar var; istanbul için. (link)

şeytan arabasının yolcuları var. bisiklet temalı kısa anektodlar. sporun kültürü için çok keyifli bir kitap.

yabancı kaynaklar da var ama gerekli bilgileri özet geçiyor; irfan hoca'nın kitabı bu anlamda daha derin.

özelden ulaşırsanız cyclist training bible'ı paylaşabilirim (ingilizce haliyle)
cok tesekkur ederim emeginize saglik arastirip bulayim da okuyayim bunlari

• Beğen
Tepkiler: dalyanus
1984-orwell, suskunlar-anar, ince memed-y.kemal, meal tefsir - m.esed

Vakit buldukça okumaya çalışırım ve okumayı severim ama şu aralar yoğunluktan dolayı bu işe pek vakit ayıramıyorum(aslında günün yaklaşık 3te biri kitap başında okuyarak geçiyor ama bu yazılar edebiyat değil akademik türden oluyor.)

Birkaç yıl önce okuduğum Sabahattin Ali'den Kürk mantolu madonna'yı hala unutamam. Beni okuduğum dönemde çok etkilemişti. Eğer okumak isteyenler varsa tavsiye ederim.

Pi'nin Yaşamı
Suç Ve Ceza çok beğendiğim kitaplardan

Hayata ve maddiyata bakış açınızı değiştirecek bir kitap

1673350864810.png

Bu aralar Tülay German kitaplarını okudum. Düşmemiş Bir Uçağın Karakutusu (otobiyografi) ve Erdemli Yıllar kitaplarını okudum ikisini de çok beğendim. İkisinin de baskısı yok :kötü: Erdemli Yıllar sahaflardan bile zor bulunuyor ama diğeri sahaflarda var. İsteyen olursa ikisinin de pdf formatları bende mevcut :harika: Düşmemiş Bir Uçağın Karakutusu'nu özellikle da tavsiy ederim :)

Dün akşam DNR dan 6 adet bisiklet konulu kitap aldım. :D Geldiğinde
fotoğraf atacağım.

0000000718925-1.jpg

Jessica liseli bir genç koşucu.Bir gün okula giderken servisi bir kazaya karışıyor.Servis içindeki öğrencilerden kimisi ölüyor,kimisi yaralanıyor.Jessica ise bir bacağını kaybediyor.Tabi bunu kabullenmesi zaman alıyor hatta ölen arkadaşının yerine koyuyor kendini keşke ben de ölseydim bu şekilde yaşamaktansa ölmek daha iyidir gibilerinden.Sonra bir doktorla tanışıyor ve bacağına yapılacak bir ampütasyon işlemi ile yeniden koşabileceğini söylüyor Jessica'ya.

Bisiklet temalı değil ama çok da farklı bir spor değil koşu. Bisiklete/spora bir sebepten ara vermek zorunda olan ya da böyle bir durumda kalan insanlara bir umut aşılamak adına on numara kitap. Deprem bölgesinde enkaz altında kalıp bir ya da birden fazla uzvunu kaybetmek zorunda kalan insanlar olduğunu biliyorum. Bu insanlar önceki hayatlarında sporcu ya da amatör olarak sporla ilgilenen kimseler olabilir yahut hiçbir alakaları olmayabilir sporla. Kimisi için spordur, kimisi için şarkı söylemektir, kimisi içinse yazmaktır tüm mesele. Ne oldum değil ne olacağım demeli belki de insan. Belki de tünelin sonunda hep bir ışık olduğuna inandırmalı kendini olmasa bile ortada bir tünel. Ancak bu şekilde ayakta kalabilir ve geride kalanlara ilham verebilir. Ne diyor şair : ''Varmak değil ; yol güzel .''

Geri