Selim Somçağ'ın Türkiye'nin Ekonomik Krizi adlı kitabını herkese tavsiye ederim. Türk ekonomisinin günden güne nasıl batağa sürüklendiğini ve bu bataktan nasıl kurtulacağı hakkında bilgiler edinebileceğiniz ve ekonomi hakkında birçok temel kavramı öğrenebileceğiniz bir kitap.
Kuran hep başucumdadır.Herman Hesse nin bozkırkurdu bitti.Goethe doğu batı divanı sırada.Doğulu olmayıp kültüründen etkilenen bütün yazarlar ilgimi çekmiştir.Işık doğudan yükselir.Kişisel gelişim kitaplarını ise elime bile almam.
Bİzim tarihimizi incelemeye,araştırmaya bunları yazmaya vaktimiz olmuyor galiba. Bizim yerimize yıllar once İngilizler yazmış tarihimizi onlar ne yazdılarsa okuyup duruyoruz. Benim oglum bina okur döner döner yine okur. Egitimimizde bu mantık var.Murat Bardakcı ile Pelin Batu nun tarih programını izliyorum.Saglıcakla kalınız,....
Kavgam yasaklanmış Türkiye'de nedense.Artık satılmıyormuş.Bende hala 2005 ten kalan bir baskısı var Allah'tan.Ayberk Türk 5 kere bitirdinmi o kitabı gerçekten
Evet arkadaşlar, bugüne kadar okuduğunuz en iyi kitap sizce hangisi ?
Benim favori kitabım; Necip Fazıl Kısakürek adlı yazarımızın ''Çile'' adlı eseridir ! cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim...
Oğuz Atay'ın "Tutunmayanlar" romanı, ( okuduğum en iyi Türkçe roman )
Herman Hesse'nin "boncuk oyunu" romanı, ( okuduğum en iyi çeviri ve yabancı yazar )
Nurettin Topçu'nun "Ahlak " kitabı ( Türk felsefecileri arasında tek adam )
Rus yazarların özellikle de Dostoyevski'nin kitapları favorimdir. Bilhassa 'Delikanlı' kitabını şiddetle tavsiye ederim.
Yaşar Kemal'in de İnce Memed kitabı hala aklımda olan güzide eseridir.