@Şeffaf
Burak Bey, Şunu belirtmek isterim ki okçuluk spor mu diyen arkadaş ne kadar hatalıysa sizde bu sözlerinizle o kadar hatalısınız. Ben Tarih Yüksek lisans öğrencisiyim ve son dört yıldır Geleneksel Türk Okçuluğu yapıyorum. Hatta sadece bununla kalmıyorum aynı zamanda Geleneksel Türk zırhlarının replikalarını da yapmaktayım. 15. 16. yüzyıl Osmanlı Piyadesinin canlandırmasını yapmaktayım. Benimle birlikte tarihi canlandırma yapan onlarca insan var. Dünya da Organik Türk yayını yapmayı bilen onlarca insan var. Türkiye'de de Organik Türk yayını eski usullere göre yapan ustalarımız mevcut. İstanbul'da, İzmir'de, Tekirdağ'da, Tokat'ta, Ankara'da var. Laminasyon olarak yapan usta sayısı daha da çok. Bugün Okmeydanı'nda bulunan Tarihi Okçular Tekkesi Okçular Vakfı adı altında yıllardır faal halde ve düzenli eğitimler verilmekte. Türkiye'nin dört bir tarafında İstanbul'dan Antalya'ya, İzmir'den Diyarbakır'a, Samsun'dan Elazığ'a kadar memleketin her yerinde Geleneksel Türk Okçuluğunu icra eden kulüpler, dernekler ve sporcular mevcut. İçlerinde Güney Kore'de, Japonya'da, Polonya'da düzenlenen Geleneksel Okçuluk müsabakalarında hem yaya hem de atlı okçuluk dallarında dünya şampiyonlukları yaşamış dostlarımız, hocalarımız mevcut. Yazılı kaynak konusunda ise hem yabancı hem de Türkçe kaynaklar mevcut. Buna Osmanlılardan kalan yazılı metinlerde dahil. Bu metinlerin günümüz çevirileri mevcut ve satılmakta. Hatta yurt dışında ve yurt içinde yazılmış makalelerde mevcut. Kimsenin size tarihinizi unutturma gibi bir gayreti yok. Etraf kaynak dolu, müzeler tarihi eserler ile dolu, arşivler araştırmanız, incelemeniz, öğrenmeniz için açık. Her yerde devlet ücretsiz Eski Türkçe (Osmanlıca) eğitimleri vermekte ve öğrenmesi son derece kolay. Gidip öğrenin, arşivlere girin eski metinleri çevirin o zaman yok dediğiniz şeylerin var olduğunu göreceksiniz. Yok okumam, araştırmam vaktim yok diyorsanız eğer araştıran tarihçilerin kitaplarını, makalelerini okuyun. Okuduğunuz eserlerin kaynakçalarını inceleyin oralardan da daha fazla esere ulaşın. Çıkıp da kimse bilmiyor, kaynak yok, insanlar tarihine yabancı demeyin. Ortalık da bunca çalışan, gayret gösteren, ailesinden sevdiklerinden feragat edip de bu tarihi kültürü yaşatmaya çalışan insanların hakkına girmeyin.
Türkiye'de günümüz menzil okçuluğu rekoru 505.1 metredir. her geçen sene bu rekor daha da ileriye taşınmaktadır. Yaylar öyle hafif değildir. Türkiye'de 140 librelik (63 kg) yaylar geren okçularımız mevcuttur.