Scudo Sports

Öğrenciyim ve iyi bir bisiklete binmek bizim de hakkımız değil mi?

bu şartlarda ben çinli bir girişimci olsam gelir türkiyede fabrika açarım. Anadolu ahalisini çalıştırır, malı avrupaya daha ucuza satar, çinde yan gelir yatarım. asgari ücret çinle kafa kafaya geliyor neredeyse.
 
Scudo
Yani şartlar bu durumdaysa o zaman 2. El bisiklet aramanız mantıklı olur temiz ve iyi donanımlı.

@dahonsedona
Hoş ben de bisikletimi satıyorum malum sitede ama bana da niye ucuz satıyosun diye mesaj atıyorlar ? ucuz satsan da kabahat. ?
 
Ne yazmaya kalksam lafım siyasete kaydı :)
''Ekonomimiz iyi, istikrar devam ediyor, bisiklet fiyatlarının yükselmesinin sebebi dış güçler.'' deyip topluma ayak uyduralım en iyisi :)
 
@Mehmet Metin Levent
Çeşit çeşit insan var tabi.

Ben sıfır fiyatının yarısına fiyat koydum. Adam mesaj atmış hala benim kaça aldığımı sorguluyor. İyice öldüreceksen, satınca elime doğru düzgün bir ihtiyacımı karşılayacağım bir tutar geçmeyecekse sadece vites kollarının fiyatına niye satayım sana bisikleti. Durur bir kenarda belki tanıdık birine lazım olur.

Nominal fiyat o anki zaman geçerlidir. İki sene önceki bin lira şimdiki bin lira ile aynı değildir. Ben bisikleti iki sene önce iki bine almışsam şimdi yenisi 4 bin liraysa, iyi de bakmışsam, piyasadaki fiyatın da bu olduğuna inanıyorsam, bir zahmet aynı fiyatı koyayım.

Yurtdışında niye ikinci el düşük? Çünkü orada birinci el de alım gücüne göre düşük, insanlar yenisini zorlanmadan alıyor. enflasyon da yok, iki senede fiyat iki katına çıkmıyor.
 
Makina Mühendisiyim iyi bir bisiklete binmek benim de hakkım değil mi? Burası Türkiye bu örnekler uzar gider. Ben Mühendisim, eşim öğretmen gideceğimiz tatili veya alacağım bisikleti kılı kırk yararak hesaplıyorsak öğrenciye gelene kadar değiştirmemiz gereken şey çok fazla ne yazık ki.
 
halbuki bir Finlandiya'da okusaydın hiç böyle dertlerin olmazdı. hem okurdun hem çalışırdın gül gibi geçinir giderdin . boru değil Finlandiya , bir aylık maaşınla bir karbon ( hem de ultegra setli ) bisiklet alırdın :)
 
Maalesef hiçbirimiz Finlandiya'da değiliz. İçerisinde bulunduğumuz şartları düşünmemiz gerek. Kimse 2016 da 2000tlye aldığı bisikleti şuanda 5000tlden satılıyorsa 1000tl ikinci el olarak vermez. Gider 3500 tl 3000tl fiyat çeker. Çünkü bisikletin değeri değişmiştir iki sene öncekine göre para değer kaybetmiştir.

Bu işin öğrencisi yaşlışı hamilesi yok maalesef. Çalışan kazanıyor. Eğer daha güzel bir bisiklet, daha güzel bir araba istiyorsak çalışmamız gerekiyor. Eğer öğrenci halimizle daha güzel bir bisiklet istiyorsak tatilde çalışıp parasını kazanmamız da gerekiyor. Bu işin başka yolu yok ülkemizde şartlar böyle.

Ayrıca kimseye de gidip sen 5 sene önce 1000tlye almışsın bunu 500tlye sat bana demeyin çünkü o bisikletin denkleri şuanda 10000tlye satılıyorsa 2.el değeri 5000tl misal veriyorum
 
İyi denebilecek 2. el bir bisiklete 30 yaşımdan sonra sahip oldum..Aile geçiminin dışında ülke şartlarında birşeylere para ayırmak gerçekten zor.

Orta ve iyi seviye bisiklete öğrenciyken sahip olmak için yemeden içmeden çalışmak ya da aileden durumun iyi olması gerekli. Temiz 2. el bakılmasını da tavsiye ederim. Bazı şeylere sahip olmak malesef zaman alıyor..
 
  • Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
Özel bir üniversite okumak; hayatın eşitsziliğini ,adaletsizliğini görmek için önemli bir süreç olsa gerek.Zengin arkadaşlarınız muhtemelen temiz, iyi niyetli,mütevazi insanlar olmasına rağmen istemsiz olarak onlara ayak uydurma gayretiniz bile sizin maddi ve manevi olarak enerjinizi azaltacak,ekonominizi zorlayacak, ve yoracaktır.

Özel okul tercihlerinden dolayı kimseyi eleştirmek gibi bir niyetim asla yok bunu da belirtmek isterim.
Bence herkes herşeyin en iyisine layıktır buna inanırım.
 
Devir çok değişmiş 8 arkadaşının 4 ünde araba olması büyük bir oran. Ülke de alım gücü artmış benim 72 arkadaşımın 2 sinde araba vardı üniversite de. Mutlu olmayı bilen çocuklardık yinede 8 kişi ve bir kangal köpeği arabaya doluşup pikniğe gitmişliğimiz vardır. :):):) Çok kafaya takmayın ne olursa olsun hepimiz bu dünyada ki görevimizi tamamladıktan sonra gideceğiz. Kendimizden iyiye bakarsak hiçbir zaman mutlu olmayız. Akşam çorbanızı yudumlarken sizi düşünüp vay arkadaş sıcacık evinde çorba içenler var diyenleri düşünün daha mutlu olmayacaksınız ama daha sonra daha mutlu olacaksınız.
 
94 de universiteye basladim. Kafamdaki anlayis ; bir profesorun toplumda maddi manevi olarak en üst seviyede yaşayan birisi olduğu şeklindeydi. Sonra ne mi oldu? Fizik profesörü fen edebiyat fakültesinden bizim fakülteye reno 12 ile gelirken, 2. Ögretim öğrenciler manda kasa yada clk mersolar ile gelince bayağı bir afallamıştım. Hayatı yeni öğrenmeye başlamışım meğerse....?????
Hele birde kantinde oturmadan önce cebindeki cuzdan , cep telefonu, araba anahtarı ve malbuşu çıkarıp masaya koyan öğrenciler ... Türkiye garip bir memleket..
Öğrencilerin yeme içme için gittikleri Görükle Köyünde köyün sakinlerinden kurulmuş samimi bir okey masasında ,sinek olarak bizim fakülteden bir profesörü görünce insan halden hale giriyor.?????
 
@CeRKeZ
Çok doğru. Bir öğrencinin kendi geliri yoksa babası bile olsa pahalı hobilerini başkasının finanse etmesini talep etmesi uygun düşmez. Spor ve ulaşım için aileden minimum bir destek talep edilebilir belki ama üzeri için kesinlikle tatilde çalışmak falan daha doğru bir yaklaşım olur.
 
öğrenciyken yazın üç ay hardcore çalışıp bisiklet almıştım. o zamanlar alınabiliyordu. şimdi 6 ay çalışsam o bisikleti alamam. öğrenci kardeşlerime çok çalışıp bizi bu düzenden kurtarmalarını tavsiye ediyorum. yoksa açlıktan kırılacağız.
 
BİSİKLET HIRSIZLARI adlı filmi izlemenizi tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Çok kaba bir hesap yapalım: Türkiye'nin gayri safi yurtiçi hasılası (milli geliri) 3 trilyon Lira civarında, yaklaşık 30 milyon çalışan olduğuna göre çalışan başına senelik 100 bin Lira düşüyor. Bu ortalama kazançla da iyi bir bisiklet almak çok zor olmamalı...

Dolayısıyla, iyi bir bisiklet alamıyorsanız, aşağıdakilerin en az biri doğru olmalı:
-Az çalıştığınız, veya hiç çalışmadığınız için ekonomiye fazla katkınız yok, geliriniz de bununla orantılı. (Başlığı açan arkadaşın durumu)
-Çalışıyorsunuz ama verimli çalışmıyorsunuz, yarattığınız katma değer az olunca geliriniz de az oluyor. (ülkemizde özellikle tarım sektöründe çok yaygın bir durum. Ayrıca çalışanı suçladığım sanılmasın, çalışanın verimli olması işverenin sorumluluğundadır.)
-Ortalama veya üstü ekonomik değer yarattığınız halde para başkasının cebine gidiyor. (Burası çok çetrefilli: Mesela bir AVM'de çalışan satış görevlisi, AVM İstanbul'da da olsa, Berlin'de de olsa aynı işi yapıyor; ama İstanbul'daki çalışan Berlin'dekinin yarısı kadar bile kazanç elde etmiyor. Aradaki fark dükkan ve işletme sahiplerine gidiyor. Bu yüzden önce kira fiyatları uçtu, sonra yüksek kiralar yüzünden her tarafa AVM yaptılar).
-Geliriniz, daha önemli gördüğünüz başka harcamalara gidiyor. (vergisi ve yakıt tüketimi yüksek otomobil gibi)
 
sadece bir dakkikanizi alacak ama izlediketen sonra belki birseyleri daha iyi anlamis olursunuz.

 
Aylık 1.500 TL maaş aldığınızı düşünün. Barınma ve zorunlu beslenme en az 1.000 TL tutar . Kalan 500 TL den giyim kuşam ve sosyal harcamaları düştükten sonra , çalışmadan yada ailenizden destek almadan bisiklet sahibi olmak mucize olur.
 
Geri