Scudo Sports

Öğrenciyim ve iyi bir bisiklete binmek bizim de hakkımız değil mi?

ph0

Üye
Tepki
105
İsim
Mustafa
Başlık özetliyor durumu. dünyaya bir kere geliyoruz, iyi bir bisiklete herkesin hakkı sonuçta ondada heves ediyoruz iyi bir yol bisikleti alalım da pedallayalım diye, fiyatlara bakıyoruz o da ne yol bisikleti fiyatları minimum 2000 TL'den başlıyor 3000'ler 4000'ler orta seviye olmuş. bisiklet sürmek öğrencinin de hakkı be.

Peki devletin insanları ve özellikle gençleri bisiklete yönlendirmesi gerekirken hala vergi alması nedir? göstermelik %1 pırlantadan vergi alan devlet hala bisikletten gelecek verginin peşinde. hollanda almanya gibi ülkelerde bisikletin vergisi yok diye demişti bi abi onun yalancısıyım ama oralarda çok rahat bisiklet sahibi olabildiklerini biliyorum. geçen sene bisikleti almak için son fırsattı, alanlara iyi sürüşler dilerim çünkü bizden geçti artık geçen sene 2000 tl olan orta halli bisikletler artık 4000 tl'den başlıyor teşekkürler tayyip dersem siyasetten kapatır mısınız konuyu? kapatın aman ne olacak ki ona bir şey olmasın kimse laf etmesin de ülkede huzur hep hüküm sürsün değil mi?

üniversite ögrencisiyim benim yaşımdaki arkadaşlar motor, araba alma derdinde. 8 arkadaşımdan 4'ünde seat leon skoda rapid vw golf gibi araçlar var onlara bisiklet diyorum çocuk musun lan sen diyorlar. orta halli bir özel ünideyim burslu ama ülkenin durumu gördüğünüz gibi babasıyla anlaşabilen altına araba çekiyor genç kesimde kimsenin umurunda degil bisiklet. çalış paranı kazan bisiklet al diyen olur şimdi de kim iş veriyor ki ülkede kimsenin lafını etmedigi bir kriz var iş veren yok yada aylıgı 500'e calısmaya razıysan suriyeli yerine konmaya razıysan çalışırsın orası ayrı.

Scudo
Zor iş bulmak, öğrenciye ayda bin liradan fazla veren de görmedim. Mezun oldum, dört aydır başvurmadığım yer kalmadı, kimsenin döndüğü yok. Bakıyorum görüntülenme sayısı her bir işin beş bin, on bin. Zor yani iş bulmak, kendini geliştirip yurtdışına çıkmaya çalışmaya bak. Bırak bisikleti düşünmeyi geçimi zor sağlıyor insanlar. Devlet vergi almasa bile sandığın kadar ucuzlamaz fiyatlar, onu da kar olarak koyarlar emin ol. Kitaptan KDV almayacağız dediler en son, KDV alınmadığı halde fiyatların düşmeyişini izle :D

ben de aynı senin gibiyim kardeşim 2000 tl civarı bütçem var iyi bir bisiklete binmek istiyorum ama yok 2000 tl ye bisiklet kalmamış 2000 tl ye tourney setli bisikletler kalmış,yurtıdısında dediğin gibi araba su gibi ucuz burada 3000 tl vereceğine 3000 euro avrupada ver araba almak hiç zor değil ama bu ülkede deore setli bir bisiklete binmek bile benim için ulaşılmaz hedef sadece HAYAL
en kötüsü ben biriktirdikçe bisikletlerin fiyatları daha da artmaya başlıyor,gerçi ülkede neyin fiyatı sabit kalıyor ki

ne kadar isyan etsen de boş yapacak bir şey yok

• Beğen
Tepkiler: Hakan38 ve MAERKEK
Selam abisi guzel noktaları vurgulamissin. Aslinda cok ust seviye bisikletlerdense orta halli ama ikinci el cok guzel bisikletler var piyasada, ozellikle ikinci.elde yiginla uygun fiyata triban 500 ve üstü serileri ölü fiyatlardan.bulabiliuorsun. .Ben cok.amacli ama yol bisikleti isteyenlere direk triban serilerini oneririm zira bagaj deliklerinin ònde ve arkada olmasi, karbon maşasi resmen efsane. Bence ikinci.el temiz bak

@mariokaldato
abi biliyorum ikinci el diyorsun ama al bak (link) adam 2016 dan daha eksi bir model sahibi (2016 da tasarımlar değişti)bu bisiklet en kötü 2015 model adam en az 4 sene tepe tepe binmiş altına yazdıgı şey şu sıfırı 4000 tl istiyorsan alma gel de çıldırma adam o kadar binmiş aldıgı fiyatın üstünde satmaya çalışıyor bu adama 3000 vereceğime 800 tl daha veririm sıfır alırım adha iyi satıcılar da azıtmış

İşe girdim az toplar istediğimi olmasa da ucundan girerim dedim. Ama gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymuyor yine. Her ay 1000 lira geldiği ile gittiği bir oluyor. Kira 700 osu busu derken bin gidiyor zaten. Geri kalandan borç öde, ailene gönder derken çok bir hali ile çok bir şey kalmıyor. Ki iş arkadaşlarıma göre içkim, sigaramda yok. Asgari ücrete zam geldi ama gelse ne olacak öteki kalemlere gelen zamlar yine aynı seviyede bırakıyor insanı.
Bisiklet konusuna gelirsek @mariokaldato abimizin de dediği gibi 2.el ilanlarda illaki bir şeyler rast geliyor. Biraz facebooktaki gruplardan sayfalardan takip edip bulabilirsin. Tabi dediğiniz gibi bisiklet fiyatları aldı başını gitti. Geçen tiagra setli bisikletlere baktım da almış başını gitmiş. Hali ile çok seçenek kalmıyor. Ben zaten kendi adıma kadro boyu sorunu olduğu için sadece takip ediyorum. 58 kadro bir kaç modeli denedim de uzun sürüşlerde çok rahatsız edeceği benzediği için elimdeki ile takılıyorum şimdilik.

Aslında iyi bisiklete binememiz bizim hakkımız değil. Tüketim toplumuyuz yani yatalak hasta. Kim bize bir kaşık çorba verirse onun dediğini yapmak zorundayız. Uçak fabrikası kapatıp, montaj traktör fabrikası yapan biz, kağıt fabrikalarını satıp, ithal kağıda poposunu silen biz, şeker fabrikalarına satıp, sıvı şeker almak için can atan biz. Biz bisikletin iyisini geçtim, kötüsünü bile haketmiyoruz.

hiç kimse dünyanın adil bir yer olduğunu söylemedi zaten. :D
İkinci el diyenler fiyatları takip etmiyor heralde, sıfır fiyatları ucunca ikinci elde nasibini aldı doğal olarak.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve MAERKEK
özel üniversitelerde Türkçe seçmeli ders olarak mı okutuluyor?

@Mehmet Metin Levent
Hocam kesinlikle haklısınız.
Kazan dibim kara demezmiş.
Türk Toplumu olarak çok hatalarımız eksiklerimiz olmuş hala da devam ediyor!
İnsanlar sürekli keseden yiyip, hazırı tüketmek peşinde...
Mücadele etmek yok, onun yerine ağla babam ağla...

Hala birilerinin bizi kıskandığını düşünen hatrı sayılır bir kesim var!

Kendi düşen ağlamaz!
Öyle saça böyle tarak!..

Az ile yetinmeye bakın .Üst seviyenin altında kaldınız diye üzülmeyin , üst seviyeye çıktınız diye sevinmeyin. Alt seviye ile üst seviyeyi geçmeye çalışın. Daha mutlu olacaksınız emin olun. Ben 6 senedir çelik kadro mtb kullanıyorum , arttirdığım bursla eksiklerini tamamlıyorum . Yenisini almak rüyada

@Desert Fox
Tabi makul fiyat koymak lazım. Diğer taraftan kendi tecrübem ikinci el bisiklet alışverişi asıl alıcı açısından daha rahat bir süreç.
Bizim millet uygun fiyatlı da olsa nasıl daha öldürebilirim derdinde. Bisikletin durumu nedir, piyasaya göre fiyatı nedir gibi şeyler yerine satıcının kaça aldığını, satarken ne kadar zarar etmesi gerektiğini falan sorguluyorlar.
Ayrıca satıcılar özellikle mesajlaşmalarda alıcılara göre daha kibar davranıyor genelde.

Baktım modern yol bisikletlerine para yetmiyor. Bende klasik yol bisikletlerine göz diktim. Alternatif bir tek o var ve onun bile fiyatları yüksek kalıyor artık. Sizin önerileriniz nedir bu klasik yol bisikleti hakkında

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bir de tersi örnekler var. Devlet bisiklet dağıtır öğrenciye bir bakarsın letgo da. Adamlar grandfondo yapar geliri ile bisiklet dağıtır bir bakarsın sahibinden de.

En güzelini geçen haberlerde dinledim İtalya'da bir şehir olan Bari belediyesi okula/işe bisikletle gitme sözüne ayda 25 euro yine aynı sözü veren kişiye 100 eurodan başlayan bisiklet alımı için finansman desteği sunmuş.

Benzer bir politika Türkiye'de olabilir mi ?

@burcinhan
Çok güzel bir bakış açısı. Teşekkürler:)

Valla hocam piyasalar çok kötü, adamlar yıllar önce aldığı bisikleti aldığı fiyattan satmayı geçtim,üstüne koyarak bile satmaya kalkıyorlar. Fiyatı yüksek değil mi ikinci el için dediğimizde,sıfır bak bu fiyat diye cevap hazır. :)

Diğer nokta, bir toplumun temel hedefi düzenli gelir elde edebileceği bir meslek, bir ev ile bir araba almak ise bu toplumdan nasıl diğer toplumlara göre ilerlemeye beklenebilirki? Ev ya,insanın yaşamasında temel unsur ama bugünki şartlarla günde 12 saat,haftada 6-7 gün çalışsanda asgari ücretin az üzerinde bir maaş alsan kaç senede makul bir ev alabilirsin?Peki hayatını bir makinenin dişlisi olarak geçirip, dişlerin kırıldıktan sonra ev alıp araba alıp 5-10 sene kullanmak için mi onca yılımızı feda ediyoruz?

geçen sene, bir daha alamam diye borçla carraro sportive nero aldım. 4600 liraya. satan var mı diye gırgırına sahibinden koma girdim. a aa, biri satıyor. bayide 4600 lira olan bisiklete 7700 lira yazmış. sordum hayırdır diye, seneye bunun fiyatı 8500 olacak dedi. sonra 7000 ine düşürdü. daha, sene gelmeden ikinci elciler coşmuştu çoktan. şimdi baktım, hala ilan duruyor. fiyat 6500 olmuş :)

Serzenişinde haklısın ama bazı şeyler zamana hayatı düzene oturtmaya bakar yaşın genç ilerde inşallah her şey gönlünce olur...

Bu aslında bıçağa dökülmüş pekmezi yalayan kediye benziyor. :) Pekmezin tadından dilinin kanadığını ve acıdığını hissetmiyor bile. Sen ikinci elde bisikletinin fiyatını bu kadar arttırırsan,senin alacağın ikinci ellerin fiyatları nasıl olacak değil mi? Diğer bir örnek,kurun yükseleceği korkusuyla herkesin doviz alıp yerli paranın dahada kan kaybetmesine sebeb olmasına benziyor. :harika:

Geri