Scudo Sports

Öğrencilik ve Para biriktirme

kesinlikle part time çalışmalısın. maddi olarak seni rahatlatmasından çok getirdiği tecrübenin sana daha çok katkısı oluyor
ben, 22 yaşında part çalışmaya başladım ve keşke 17 18 yaşında başlasaymışım, şimdi çok daha farklı bir hayatım olurdu. buna da şükür :)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu abi madem çalışmışsın sorayım sana.Öğrenciyim ben diyelim 4-5 okuldan çıkıyom derste çalışmam lazım akşam çalışırsam ödevler dersler kalır.Nası olur ki ?

@Serkan Mıstınoğlu benim de 8. Yilim ve hala bitiremedim. Yaz okulundan sonra güze tek dersim kaldı. Keşke ben de daha erken çalışmaya baslasaydim diye pismanim. Çünku okul iyi gitmediginden az ders alıyordum hep (sistemden dolayı) ve normal bir öğrenciye gore daha fazla boş zamanım oluyordu ben bu boş zamanı bilgisayarda oyun oynayarak geçirdim aptal gibi.
Ben şanslıydı sirkeci Lavazza'da çalıştım. İngilizcesi önemli düzeyde ilerlettim. 2 ay full time çalıştım borçlarımi odedim geçen sene. Daha sonra part time'a geçince (patronu çok iyi adamdi) full time üzerinden maasimk odedi üstüne sigorta paranın benim olan kısmını verdi. Kira derdim olmadığından bisikletimi de para biriktirip aldim

Şuan mezuniyet seremonisini bekleyen bir üniversite öğrencisi olarak tavsiyelerimi sunayım :) Öncelikli olarak sigara kullanıyorsan sigarayı bırakacaksın inanılmaz bi katkısı oluyor.(Kendimden biliyorum). Her ne kadar zaman zaman üşenip dışarıdan yemek söyleme gibi durumlarla karşı karşıya kalsanda evinde yada yurdunda yemek yapmaya çalışacaksın ve mümkünse bunu 2 veya 3 kişi yapacaksınız o zaman daha uygun oluyor(Tek başına yapmaya nazaran). Zaman zaman insan gereksiz harcamalarda bulunabiliyor, birşey görüyorsun o an ihtiyacın olmamasına rağmen cebinde para olduğu için alasın geliyor. Eğer gerçekten ihtiyacın yoksa ve aciliyeti olan birşey değilse almaktan kaçınmakta yarar var. Yarı zamanlı biryerlerde çalışma şansın yoksa, özel ders verebilirsin kendini bu konuda yeterli görüyorsan. Özellikle Mühendislik fakültelerinde özel derse isteyen öğrenciler çıkabiliyor.(Bölümünü bilmediğim için kendi bölümümden örnek verdim.) Yada mimarlık vs varsa proje yapıp ek gelir sağlayabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olur. Kolay gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
Geri