Merhaba Samet
Sana aklında bir köşesinde kalması için ufak bir yazı hazırlamayı düşündüm.Kütahyada çalışabileceğin yada düşündüğün işyerleri hakkında ;
-Waffle Box : Paranı Sıkıntısız olarak alabileceğin seni suyun çıkana kadar çalıştırıp sadece bir kere iki dakikalığına dizlerini kırıp arkada biryerde soluklandığını görünce etmediği laf kalmayan,öğle yemeği molasında sipariş vermen için bir yere telefon açtığında keyfi olduğunu düşünüp hakaret yağmuruna tutan,sözde garson olarak girdiğin bir işe yeri geldiğinde dükkan sahibinin evini taşımak için hammallık yaptığında şaşırmaman gereken.Kalitesiz bir baba ve iki oğlunun işlettiği bir yer.
-Di Vita : En sevdiğim bölüme hemen gelmek istedim dayanamadım.Di Vita Di Vita Di Vita Sabah saat 8'de açılışını yapıp gece saat 24.00'da kapanışını yaptığım anlayacağın 16 saat çalışıp 16x7=112 Saat 1 Haftada "Sen alacağın parayı düşünme böyle devam et!" diyen harç parası yatırmam gerektiği dönemde haftalığımı almak için gittiğimde cebinden 100 TL çıkarıp al haftalığın diyen aldığım ücret dolayısı ile işten ayrılmak istediğimi belirttiğimde beni dükkanından çıkartan şerefi beş para etmez bir işletmecisi var.
-İnci : Paranı Sıkıntısız olarak alabileceğin orta-ileri derecede yorulacağın işletenlerinin iyi ama uzun zamandır çalışan öğrenci arkadaşların tuhaf rütbe her işe sen yenisin sen yap olaylarına girdiği bir mekan.Katlanabilirsen iyi bir yer.
Eğer çalışmayı kafana koyduysan Domaniçler Petrol [BP] 'de Pompacı ol adam gibi sigortalı parasını alabileceğin iş yap 8 Saat bir vardiya veya Sera AVM'de girebileceğin herhangi bir işe gir çünkü kapanma saati 22.00 ne yerleri paspaslarsın ne kapanış yaparsın AVM olduğu ve güvenlik olduğu için Sultan Ahmet Köftecisinde çalıştığım süre en az yorulduğum paramı sıkıntısız aldığım işyerleri arasında AVM'de çalışabileceğin herhangibir yeri kaçırma !!!
Bunun dışında iş için ortalama olarak izlediğim sayısız iş yeri var Kütahyada kusura bakmayın forum ortamı ama yazacam.İt gibi çalışacaksın alacağın para part time günlük maximum 20 TL bu para bisiklet için birşeyler köşeye atabilirsen ne ala.Ben yeri gelip full çalıştığımda Zar zor bir Carraro 929 bisiklete sahip oldum daha sonra donanım namına bir SLX set alabildim.Burs ve ailemin katkısı sadece kendi ihtiyaçlarıma çalışarak biriktirdiğim tüm para ucu ucuna bisikletime yetti.Aşağıa göreceğin bisikletin Scott kadro öncesinde olan herşeyini Kütahyada tamamladım öğrenciliğimle.
Bir hafta önce Salı günü bir günlüğüne Kütahyaya gelip diplomamı teslim aldım dönüş biletime iki saat vardı kısa bir şehir turu atıp geri döndüm bir sürü mekan açılmış İnciye rakip ve bence
@Kürşat Altunay'ın dediği gibi Espresso baristalığı öğren bana en büyük katkısı olmuştu dükkanın joker elemanı gibi oluyorsun çünkü Kütahyada adam akıllı bu işi yapabilen çok az kişi var ve saygı duyuyorlar =)
Carraro 929'dan Scott Scale'a geçiş [1 Sene süren Proje] - BisikletForum
Kütahyanın 2008-2014 döneminde bana kattıkları
-Diploma
-Baristalık Eğitimi
-İyi bir bisiklet toplayabilmek için biraz donanım
-Mezun olmak için 6 senede aldığım 32 Kilo
Not : Ben hep birşeyler alacağımda birsiklet namına ikilemde kaldım alayım mı almayayım mı ? Ödeyebilir miyim ? Olur mu olmaz mı ? Daha sonra bir yol kendime edindim Annemin kullanmadığı bir kredi kartını kendim aldım ve bisikletle ilgili harcamalarımı yaptım ve kendim ödemek zorunda olunca zaten gereksiz tüm harcamalarından arınıp doğal olarak taksit paralarını biriktirmek zorunda kalıyorsun.Eğer ben kenara attığım paraları biriktiremeden harcarım yerim diyorsan böyle bir yol izle =)