Scudo Sports

Ödünç tur ekipmanı desteği sağlar mısınız?

MossoM

Daimi Üye
Tepki
452
İsim
Cihan D.
Bisiklet
Mosso
Evet arkadaşlar 1 liran var mı abi modunda oldu biraz ama Tatil yeri - şekli önerisi şu başlıktaki istişareden sonra tura çıkma kararı aldım. Fakat ekipmanım yok bir kısmını satın almakla birlikte eğer ödünç verebilecek birileri olursa bir kısmını da bu şekilde tamamlamak istiyorum. Daha önce böyle bir şey yapıldı mı bilmiyorum ama benim aklıma gelen herkesin aklıma gelmiştir diye düşünüyorum.

İstanbul Halkalı’da oturuyorum civardan ödünç ekipman vermek isteyen forum sakinleri olursa bisikletime atlar gelirim mutlaka. Aldığım malzemeleri aynı şekilde tur bitiminde teslim ederim. Zarar görür veya çalınırlarsada aynı şekilde yenisini alabilirim. Yerine yenisini alamayacağım ekipmanı ödünç almam zaten.

Bir anda yüklü harcama yapmak istemiyorum bu yüzden bunu düşündüm turdan memnun kalırsam seneye tamamlarım zaten tüm ekipmanımı. Ödünç veren kişileri ve malzemeleri burada liste halinde yazacağım. Eğer işe yararsa sizde listeden kontrol ederek verebileceğiniz malzemeyi teklif edebilirsiniz.

Malzemeleri temiz düzenli kullanırım ama elimde olmayan şartlardan ötürü verdiğiniz gibi olmazsa dönüşte telafi ederim dediğim gibi. ( su basar, çamur akar, yırtılır olur yani bişey bilemem sonuçta )

20 Temmuz’dan önce geri teslim edeceğim.

Öncelikli aradıklarım: Çadır, arka bagaj, arkaya koymak için sağlı sollu çantalar, bıçak, ocak, benim aklıma gelenler ve ödünç vermeye uygun olan ekipmanlar bunlar.

Yardımsever forum üyesi-Malzemeler

İsmini vermek istemeyen Yardımsever forum üyesi-Malzemeler

Scudo
Çok mantıklı, çünkü forumda ve 2. El sitelerinde sadece birkaç defa kullanılmış ekipmanlı tur bisikleti ilanları görüyorum.

Adam bir anlık hevesle alıyor ama bir türlü fırsat bulamıyor veya uzun tur bazen beklediği gibi konforlu geçmiyor. Daha sonra ürünlerini doğru düzgün kullanmadan satılık ilanı açıyor. Kolay gelsin diyeyim o zaman hocam, forumda yardımsever insan çoktur. :) Ödünç almak son derece mantıklı bir hamle. :)

@TORUKOJİN Umarım öyledir şansımı denemek istedim. Bazı şeylerin denk gelmesi önemli. Aylardır kullanmadığı arka bagajını ödünç vermek isteyen çıkabilir tabi ama kimisi de vermekten değilde al ver muhatap olmaktan telefon trafiğinden imtina edebilir.

madem telafi edecek gücünüz var direk alın o zaman. Yani lafımı yanlış anlamayın da kim neden ödünç versin ki. Hep derim keyfin ödünçü veresiyesi olmaz.

@MossoM
Allah yardımcın olsun hocam. Tez vakitte eksiklerini tamamlarsın inşAllah.

Istedign ekipmanlari yakinlardan birinden bulman insallah kismet olur abicim. Cunku uzaktaki arkadasda var diyelim ; Kargolamasi lazim. Isin bitince bir daha kargolanacak filan karisik is :)

@mariokaldato Evet abi kargo olmaz veren kişiyi hiç uğraştırmamam lazım. İyilik yaptığına pişman olur insan sonra :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben de geçen gün aynısını düşündüm. Gezgin gibi olamıyoruz, çalışan olarak yılda alabileceğimiz izin belli, hadi öğrencilerin daha fazla. Bu kadar süre için gidip ortlieb çantaların tanesine >500TL vermek abes geliyor.

Ben 22 Haziran - 8 Temmuz arası turda olacağım, aramızda bir kaç hafta var, geldikten sonra özelden haberleşebiliriz nelere ihtiyacınız olur vs.

Bende kullanmadığım bir çadır var ama geliş-gidiş kargosu çadırın kendisinden daha fazla tutar :)

Şöyle bir yol izleyebilirsiniz, özellikle genç ve bütçesi kısıtlı arkadaşların çok işine yarar. İmece usülü, herkes ortaya gücü yettiğince para koyar ve turda lazım olacak malzemeler satın alınır. Bu malzemeler, forumda da tanınan, güvenilir birine emanet edilir. Ve tura çıkmak isteyen arkadaşlar malzemeleri geçici bir süre emanet alır, işi bittiğinde de geri teslim eder. Biz de karınca-kararınca para toplama işine katkıda bulunuruz.

@Mehmet Altuğ Evet bir tur seti yapılıp gerektiğinde kargolanır ücreti karşılığında hepsi birlikte

@MossoM Sayın arkadaşım Elimde ödünç verebileceğim bir miktar malzemem zaten başkasında ödünç halde tarihleriniz de hiç uyuşmuyor.Bari boş geçmeyeyim az kelam edeyim Zamanında bende benzer yollardan ilerledim. Şimdiden söyleyeyim çok zor .Emanet malın canı neresindedir sende bilirsin. Sadece malzeme toplamak ile kalmayacak konu. Yola çıkınca karşına çıkacak olan her türlü sorunu o anki imkanla çözmen gerekecek.Her zaman destek alabileceğin yerde olmayacaksın nede olsa. O halde ilk sınavın bu.

Çadır bim de bile var ucuz fiyata(maddi durumun yoksa ; ben ilk çadırımı nalburdan aldığım brandadan yaptım (konforlu değildi ama hiçten iyidi)
Bıçak olarak evden al bir şeyler, Kaplan avına gitmiyorsun nede olsa
Ocağın yoksa ya pişirmeli yemek yapmazsın yada ateşte yaparsın (hem daha otantik) 30 liran varsa nurgaz ocaklar var onlar ucuzdur iş görür
Bisiklet bagajına gelirsek orda da yaratıcılığını kullanıcaksın Hurdacıları gez 5tl ye alabileceklerini görsen şaşarısn

Gectigimiz kis ben de ilk kampimi yapmistim hem tecrubesizlik hem de donanimlarinin hicbirinin olmamasi zor olmustu gercekten , ben odunc bir cadir ile ciktim ve port bagaj masrafina girmemek icin sirt cantasi ile gormustum isimi. Sahsen bana bi sorun cikartmadi standartlar yerine bunun gibi alternatif yollar da deneyebilirsiniz bence. Hatta ocagim da yoktu ates yakarim diyordum ona da gerek kalmadi yakinimda kamp yapan bi abinin atesini kullandim hem muhabbet oldu hem de isimi gordum. Kis kampi daha masrafli sanirim cunku uyku tulumu mat falan soguktan iyi korumasi gerekiyor yaz icin oyle bi dertte yok decathlondan 90 liraya bi kadir alsaniz evden bi battaniye bitti zaten.

@Ahmet Ayaz Harika bir yöntem tıbbi alkol kullandı yakıt olarak başka bişey de kullanılır mı?

Şuna benzer el yapımı bir ocak kullanan görmüştüm. Memnun olduğunu söylüyordu

Geri