Scudo Sports

Oda içi bisiklet askısı ahşap+metal askı aparatı

Tuğrul Tomba

Söz uçar, yazı kalır...
Tepki
1.471
İsim
Tuğrul Tomba
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,
bir süredir oğlumun ve kendi bisikletimi evin balkonunda tutuyordum. Duvara asmayı düşünerek iki adet askı aparatı almıştım. Ancak evi yeni boyattığım için duvarı matkapla delmeye kıyamadım. Başka çözümler düşünürken aklıma bu fikir geldi. Ayrıca sabit değil, istediğimde yerini değiştirebilirim. Marangoz bir tanıdığıma: hangi ahşap malzeme olabilir diye sordum: kapı sereni iyi olur dedi. Kerestecilere gidince bu malzemenin yaklaşık aynı olduğunu ve daha uygun olduğunu söyledi. Belki yapmak isteyenlere fikir verir düşüncesi ile burada paylaşmak istedim. Malzeme listesi ve fiyatlarını yazdıktan sonra fotoğrafları ekleyeyim.
Liste ve fiyatlar:
- 3 boy (bir boy 3 metre) 4cm x 6cm kalas kereste: (3 x 80 TL )+40TL işçilik =280TL
- 2 adet bisiklet duvar askısı, metal: 2x 60 TL=120TL (kargo dahil)
- Bir avuç ahşap vidası+1 adet kestirme fırça+1 litre parke cilası=100TL
- Arabama harcadığım yakıt hariç, toplam 25km yol yaptım. Toplam : 500TL

Şu uzunluklarda kestirdim:
2 adet 170 cm (bisiklet yükle haldeyken şekliyle, dikey parça)
2 adet 80 cm (üstekine dik olan yatay, arka tekerin altında)
2 adet 70 cm (en altta yere temas eden 2 parça)
2 adet 60 cm (170lik iki parçayı birbirine bağlayan parçalar)
2 adet 50cm ( 170lik ve 80lik parçaları birbirine bağlayan, hipotenüs kenar)
artan parça 37 cm, ikiye bölüp en altta takoz olarak kullandım. Bisiklet yüklü hali ile odada, 170cm x 100cm x 80cm bir yeri işgal ediyor.
Sağlıcakla kalın.
IMG_20220407_133046.jpgIMG_20220408_130723.jpgIMG_20220408_130733.jpg

Scudo
Çok güzel olmuş. Güle güle kullanin. Çok severim böyle şeyleri. Bende kendim tv sehpası çizip yaptırmıştım 2014 yılında. Hala sehpaya bakınca hoşuma gidiyor .

@Tuğrul Tomba tebrikler, çok başarılı olmuş. Elimizden geliyorsa kendimiz yapmaya çalışmalıyız elbette. Herşeyin hazirina "markalısına" alıştık-alistirildik oysa ki ortaya ne güzel ürünler koyabiliyoruz.

@ugurus yaptığınız çalışmayı görmek isterim hocam :)

@amasseia tabi olur yollayayım . Benden başka beğenen yok basit birşey ama benim İhtiyaçlarıma göre olduğu İçin benim hoşuma gidiyor. 😀

Geri