Tuğrul Tomba
Söz uçar, yazı kalır...
- Tepki
- 1.471
- İsim
- Tuğrul Tomba
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,
bir süredir oğlumun ve kendi bisikletimi evin balkonunda tutuyordum. Duvara asmayı düşünerek iki adet askı aparatı almıştım. Ancak evi yeni boyattığım için duvarı matkapla delmeye kıyamadım. Başka çözümler düşünürken aklıma bu fikir geldi. Ayrıca sabit değil, istediğimde yerini değiştirebilirim. Marangoz bir tanıdığıma: hangi ahşap malzeme olabilir diye sordum: kapı sereni iyi olur dedi. Kerestecilere gidince bu malzemenin yaklaşık aynı olduğunu ve daha uygun olduğunu söyledi. Belki yapmak isteyenlere fikir verir düşüncesi ile burada paylaşmak istedim. Malzeme listesi ve fiyatlarını yazdıktan sonra fotoğrafları ekleyeyim.
Liste ve fiyatlar:
- 3 boy (bir boy 3 metre) 4cm x 6cm kalas kereste: (3 x 80 TL )+40TL işçilik =280TL
- 2 adet bisiklet duvar askısı, metal: 2x 60 TL=120TL (kargo dahil)
- Bir avuç ahşap vidası+1 adet kestirme fırça+1 litre parke cilası=100TL
- Arabama harcadığım yakıt hariç, toplam 25km yol yaptım. Toplam : 500TL
Şu uzunluklarda kestirdim:
2 adet 170 cm (bisiklet yükle haldeyken şekliyle, dikey parça)
2 adet 80 cm (üstekine dik olan yatay, arka tekerin altında)
2 adet 70 cm (en altta yere temas eden 2 parça)
2 adet 60 cm (170lik iki parçayı birbirine bağlayan parçalar)
2 adet 50cm ( 170lik ve 80lik parçaları birbirine bağlayan, hipotenüs kenar)
artan parça 37 cm, ikiye bölüp en altta takoz olarak kullandım. Bisiklet yüklü hali ile odada, 170cm x 100cm x 80cm bir yeri işgal ediyor.
Sağlıcakla kalın.

bir süredir oğlumun ve kendi bisikletimi evin balkonunda tutuyordum. Duvara asmayı düşünerek iki adet askı aparatı almıştım. Ancak evi yeni boyattığım için duvarı matkapla delmeye kıyamadım. Başka çözümler düşünürken aklıma bu fikir geldi. Ayrıca sabit değil, istediğimde yerini değiştirebilirim. Marangoz bir tanıdığıma: hangi ahşap malzeme olabilir diye sordum: kapı sereni iyi olur dedi. Kerestecilere gidince bu malzemenin yaklaşık aynı olduğunu ve daha uygun olduğunu söyledi. Belki yapmak isteyenlere fikir verir düşüncesi ile burada paylaşmak istedim. Malzeme listesi ve fiyatlarını yazdıktan sonra fotoğrafları ekleyeyim.
Liste ve fiyatlar:
- 3 boy (bir boy 3 metre) 4cm x 6cm kalas kereste: (3 x 80 TL )+40TL işçilik =280TL
- 2 adet bisiklet duvar askısı, metal: 2x 60 TL=120TL (kargo dahil)
- Bir avuç ahşap vidası+1 adet kestirme fırça+1 litre parke cilası=100TL
- Arabama harcadığım yakıt hariç, toplam 25km yol yaptım. Toplam : 500TL
Şu uzunluklarda kestirdim:
2 adet 170 cm (bisiklet yükle haldeyken şekliyle, dikey parça)
2 adet 80 cm (üstekine dik olan yatay, arka tekerin altında)
2 adet 70 cm (en altta yere temas eden 2 parça)
2 adet 60 cm (170lik iki parçayı birbirine bağlayan parçalar)
2 adet 50cm ( 170lik ve 80lik parçaları birbirine bağlayan, hipotenüs kenar)
artan parça 37 cm, ikiye bölüp en altta takoz olarak kullandım. Bisiklet yüklü hali ile odada, 170cm x 100cm x 80cm bir yeri işgal ediyor.
Sağlıcakla kalın.